Δέσποινα Νέμτσα: Πόσο εύκολα χάνονται τα κιλά του καλοκαιριού;

Της Δέσποινας Νέμτσα

Επιστήμονας Υγείας, φαρμακοποιός

 

Το καλοκαίρι πέρασε, τα μπάνια και οι παραλίες αποτελούν πλέον μια γλυκιά ανάμνηση και η επαναφορά στον ρυθμό της πόλης μια πραγματικότητα. Περάσαμε τις διακοπές μας ξέγνοιαστα, χωρίς να σκεφτόμαστε “μη” και “πρέπει” κάτι που σίγουρα πέρασε και στο διαιτολόγιό μας. Παγωτά, γλυκά, ποτά συνθέτουν με τη σειρά τους την εικόνα της καλοκαιρινής καλοπέρασης. Η ώρα της ζυγαριάς όμως έφτασε. Το πιθανότερο είναι να έχουμε πάρει από ελάχιστα έως αρκετά κιλά.

 

Πόσο εύκολα, λοιπόν, χάνουμε το βάρος που πήραμε στις καλοκαιρινές διακοπές;

 

Αρχικά πρέπει σταδιακά να επανέλθουμε στις παλιές μας συνήθειες. Δεν πρέπει να υποβάλλουμε τους εαυτούς μας σε αυστηρά και στερητικά προγράμματα, καθώς αυτά μπορεί να είναι επιβαρυντικά για την υγεία μας.

 

Πιο συγκεκριμένα λοιπόν:

 

  • Μη φεύγεις από το σπίτι χωρίς να πάρεις πρωινό. Αν δε φύγεις χορτάτος από το σπίτι, τότε οι πιθανότητες να υποκύψεις στην τυρόπιτα του κυλικείου της δουλειάς είναι τεράστιες.
  • Μην κάνεις το λάθος και παραλείπεις γεύματα για να γλιτώνεις θερμίδες. Ο μεταβολισμός σου δε θα δουλεύει σωστά αν μένεις για πολλές ώρες νηστικός.Για να καταφέρεις να ενεργοποιήσεις το μεταβολισμό σου, φρόντιζε να κάνεις συχνά, μικρά και υγιεινά γεύματα.
  • Μείωσε τις ποσότητες ζάχαρης που προσλαμβάνεις καθημερινά. Φρόντισε να περιορίσεις τη ζάχαρη που ρίχνεις στον καφέ σου και φυσικά να προσέξεις τις ποσότητες αλκοόλ που καταναλώνεις.Τι νόημα έχει να προσέχεις τη διατροφή σου όλη μέρα και το βράδυ να το ρίχνεις στο ποτό;
  • Πράσινο και πάλι πράσινο. Για να καταφέρεις να χορτάσεις χωρίς να καταναλώσεις πολύ μεγάλες ποσότητες από το κυρίως πιάτο σου, ξεγέλασε το στομάχι σου με πράσινη σαλάτα. Το μαρούλι, η ρόκα, το iceberg, σε συνδυασμό με λαχανικά της επιλογής σου, θα σε χορτάσουν χωρίς να σου χαρίσουν περιττές θερμίδες και λιπαρά. Συνόδευε πάντα το γεύμα σου με μία γενναία ποσότητα σαλάτας και σύντομα θα δεις αποτελέσματα.
  • Το νερό είναι απαραίτητο για να καταφέρεις να αδυνατίσεις, καθώς βοηθά στη διαδικασία καύσης του λίπους.Πώς; Με τουλάχιστον 2 λίτρα νερό τη μέρα. Βάλ’το στο πρόγραμμα!
  • Και για το τέλος άφησα το πιο δύσκολο κομμάτι.Λέγεται  γυμναστική και υπόσχεται θαύματα, αν φυσικά τη βάλεις στο πρόγραμμά σου.Είναι γεγονός πως από μόνη της η υγιεινή διατροφή δεν μπορεί να κάνει θαύματα. Συνδυαστικά όμως με γυμναστική μπορεί. Γράψου γυμναστήριο, χορό, TRX, pilates ή ό,τι άλλο σου αρέσει. Το βασικό είναι να μην κάθεσαι. Έστω μισή ώρα άσκησης την ημέρα μπορεί να σε βοηθήσει να αδυνατίσεις και μετέπειτα να διατηρήσεις ένα υγιές και όμορφο σώμα.

 

 

 

 

 

Written by Υστερόγραφα Team

Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι