Βορίδης: Περαιτέρω εμβάθυνση στη συνεργασία Ελλάδας – Γαλλίας

Ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης υπέγραψε την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου στο Παρίσι Μνημόνιο Συνεργασίας με τον Υπουργό Μετασχηματισμού Δημοσίου Τομέα και Λειτουργίας του Δημοσίου της Γαλλίας Στανισλάς Γκερινί.

Το Μνημόνιο Συνεργασίας αφορά στην ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας των δύο χωρών στους τομείς της Δημόσιας Διοίκησης, του διοικητικού μετασχηματισμού και της βελτίωσης της λειτουργίας του δημοσίου.

Συγκεκριμένα, προβλέπει τη διάδοση ορθών πρακτικών στους τομείς της λειτουργίας του δημοσίου, τη συνεργασία για τη μεταρρύθμιση του δημόσιου τομέα, καθώς και την ενίσχυση των δεξιοτήτων των δημοσίων υπαλλήλων.

Στο πλαίσιο αυτό, έχουν συμπεριληφθεί στο Μνημόνιο οι λεπτομέρειες της υλοποίησης του προγράμματος ανταλλαγής δημοσίων υπαλλήλων (PACE) της DG Reform της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συνάντηση έγινε σε εξαιρετικό κλίμα, με τη γαλλική πλευρά να δηλώνει εντυπωσιασμένη από τις μέχρι σήμερα επιδόσεις της χώρας μας στον τομέα της διοικητικής μεταρρύθμισης, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στον γραπτό διαγωνισμό του Α.Σ.Ε.Π. και τον σχεδιασμό της Πολυεπίπεδης Διακυβέρνησης

Η νέα αυτή συμφωνία έρχεται να εμβαθύνει περαιτέρω την εξαιρετική πολυετή συνεργασία που έχουν αναπτύξει οι δύο χώρες τόσο σε ζητήματα αναμόρφωσης της λειτουργίας της ελληνικής Δημόσιας Διοίκησης, όσο και σε θέματα εκπαίδευσης και κατάρτισης στελεχών της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΣΔΔΑ), στο πλαίσιο συνεργασίας της Σχολής με το Εθνικό Ινστιτούτο Δημόσιας Διοίκησης της Γαλλίας (INSP).

Μετά την υπογραφή του Μνημονίου ο κ. Γκερινί δήλωσε τα εξής: «Η διοικητική συνεργασία μεταξύ Γαλλίας και Ελλάδας εισέρχεται σε μία νέα εποχή με τον κ. Βορίδη. Περιλαμβάνει την εκπαίδευση στελεχών του Δημοσίου από το Εθνικό Ινστιτούτο Δημόσιας Διοίκησης, ευρωπαϊκά προγράμματα ανταλλαγών, ενδυνάμωση του δεσμού με την Τοπική Αυτοδιοίκηση: Η συνεργασία μας θα είναι συμπαγής και πυκνή».

Ο κ. Βορίδης δήλωσε από την πλευρά του ότι «η πολυετής και ουσιώδης συνεργασία με τη Γαλλία πάνω σε ζητήματα διοικητικής μεταρρύθμισης έχει επιφέρει θεαματικά αποτελέσματα στη μεταρρύθμιση του Δημοσίου της πατρίδας μας. Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε στενά με τους Γάλλους εταίρους μας προκειμένου να μετατρέψουμε τον Δημόσιο τομέα σε έναν σύγχρονο, καινοτόμο, παραγωγικό οργανισμό, αντάξιο να προσφέρει εξαιρετικές υπηρεσίες στους Έλληνες πολίτες».

 

 

 

 

Best Of

«Κάηκε» η υποψηφιότητα Διαμαντοπούλου για την Προεδρία της Δημοκρατίας

Γράφει το «Βαθύ Λαρύγγι» Πηγή: One Voice   Με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου...

Η Ελίζα Βόζεμπεργκ κέρδισε ακόμη μια μάχη για την Ελλάδα στις Βρυξέλλες

Σε πανηγυρικό κλίμα εξελέγη σήμερα Πρόεδρος στην Επιτροπή Μεταφορών,...

Όλγα Κεφαλογιάννη: Στο πλευρό των τοπικών κοινωνιών

Η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη έκανε την παρακάτω ανάρτηση...

Ο (αντάρτης) Στουρνάρας… σαν έτοιμος από καιρό (να ηγηθεί κόμματος)

Το... αντάρτικο του Γιάννη Στουρνάρα απέναντι στην κυβέρνηση, με...

Newsletter

spot_img

Δείτε επίσης...

Το “ευχαριστώ” του… θεού για τις ευχές των “πιστών” του

Με μια συγκινητική ανάρτηση στους προσωπικούς λογαριασμούς του στα...

Ένα μυθιστόρημα για τη διεκδίκηση της ίδιας της ζωής

Μια πόλη βομβαρδίζεται. Η δεκαεφτάχρονη Άννα και η Όλγα,...

Το σκάνδαλο Μενέντεζ ως ντροπή της ελληνικής δημοσιογραφίας

Ανορθογραφίες Γράφει ο… Insider Πηγή: One Voice   Η σοκαριστική καταδίκη του Ρόμπερτ...

Η “άχρωμη συνυπεύθυνη” για τη ζημιά που προκάλεσε ο Μπάιντεν στη σημαντικότερη Δημοκρατία του κόσμου

Η Κάμαλα Χάρις πανηγύριζε, σχηματικά, με... υψωμένες γροθιές, την...

«Κάηκε» η υποψηφιότητα Διαμαντοπούλου για την Προεδρία της Δημοκρατίας

Γράφει το «Βαθύ Λαρύγγι» Πηγή: One Voice   Με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Το “ευχαριστώ” του… θεού για τις ευχές των “πιστών” του

Με μια συγκινητική ανάρτηση στους προσωπικούς λογαριασμούς του στα social media, ο Νίκος Γκάλης ευχαρίστησε όσους του ευχήθηκαν για τα γενέθλιά του. Ο "θεός" του...

Ένα μυθιστόρημα για τη διεκδίκηση της ίδιας της ζωής

Μια πόλη βομβαρδίζεται. Η δεκαεφτάχρονη Άννα και η Όλγα, η γιαγιά της, βρίσκονται στο άδειο σαλόνι του σπιτιού τους. Το κορίτσι προτείνει να φύγουν,...

Το σκάνδαλο Μενέντεζ ως ντροπή της ελληνικής δημοσιογραφίας

Ανορθογραφίες Γράφει ο… Insider Πηγή: One Voice   Η σοκαριστική καταδίκη του Ρόμπερτ Μενέντεζ, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για όλες τις κατηγορίες που του απήγγειλε η αμερικανική Δικαιοσύνη,...