Άννα Κανδαράκη: Να μην πέσουμε στην παγίδα του απολογισμού, ενώ η μάχη συνεχίζεται

Του Μανώλη Κομνηνού

 

Η ψυχολόγος Άννα Κανδαράκη ήταν καλεσμένη της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ, το πρωί της Μεγάλης Τρίτης, προκειμένου να προσθέσει τη γνωστική εμπειρία της στον σχολιασμό της τρέχουσας επικαιρότητας, με έμφαση τις εικόνες στα διόδια, με πολίτες να προσπαθούν να ξεγελάσουν τις αρχές.

Η Άννα Κανδαράκη σημείωσε με νόημα ότι οι Έλληνες έχουμε την προδιάθεση να θεωρούμε ότι “είμαστε ένα κλικ πιο έξυπνοι” από τους άλλους, και επιδιώκουμε να ξεγελάσουμε τις αρχές, πρόσθεσε ωστόσο ότι, η εικόνα ενός οργανωμένου κράτους, με ελέγχους αλλά και με νοσοκομεία που ανταποκρίνονται, μας προστατεύει από εικόνες σαν και εκείνες που έρχονται από την Ινδία, με το σοκαριστικό τίμημα της πανδημίας του κορονοϊού σε ανθρώπινες ζωές.

Σύμφωνα με την Άννα Κανδαράκη, θα πρέπει να είμαστε ευγνώμονες για το γεγονός ότι η επιστήμη μας θωράκισε με το δώρο του εμβολίου, και να σκεφτούμε πώς θα ήταν το Πάσχα αν δεν είχαμε στα χέρια της τα εμβόλια κατά του κορονοϊού.

Η γνωστή ψυχολόγος υπογράμμισε ακόμη ότι, η πανδημία δεν έχει τελειώσει, και για τον λόγο αυτό δεν πρέπει να πέσουμε στην παγίδα του απολογισμού, ενώ η μάχη βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη.

 

Written by Μανώλης Κομνηνός

Ο Μανώλης Κομνηνός είναι δημοσιογράφος