Η απογοήτευση που επικρατεί στο εσωτερικό της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας για τις προσδοκίες οι οποίες δεν επιβεβαιώθηκαν αναφορικά με την είσοδο πολλών βουλευτών στο κυβερνητικό επίπεδο, επιδεινώνεται όσο περνούν οι μέρες, σε επίπεδο… δυσφορίας.
Με τις δημοσκοπήσεις να δείχνουν ότι η φθορά της κυβέρνησης παγιώνεται, οι επόμενες εκλογές αναμένεται να εξελιχθούν σε… τόπο μαρτυρίου για το μεγαλύτερο μέρος των σημερινών βουλευτών, καθώς αρκετοί θα βρεθούν εκτός Βουλής, λόγω της αναπόφευκτης συρρίκνωσης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας.
Στα «γαλάζια» πηγαδάκια, οι συζητήσεις διεξάγονται με ένταση, κυρίως λόγω της αξιοποίησης εξωκοινοβουλευτικών σε υπουργικούς θώκους, όπως και της διάσωσης στελεχών προερχόμενων από το ΠΑΣΟΚ.
Αρκετοί είναι εκείνοι που δηλώνουν προχωρημένα απογοητευμένοι, σε σημείο να σκέφτονται σοβαρά την πιθανότητα να μην είναι υποψήφιοι στις επόμενες βουλευτικές εκλογές, το 2027, ώστε να αποφύγουν την ταπείνωση της ήττας στις εκλογικές περιφέρειές τους.
Ενώ άλλοι… ψάχνονται με κόμματα τα οποία κινούνται στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας, για να εξασφαλίσουν την είσοδό τους στην επόμενη Βουλή, μέσα από τις δικές τους λίστες.
Πηγή: One Voice