Η πολιτική (και κοινωνική) πλατφόρμα Τσίπρα, απέναντι στο… κενό αέρος Κασσελάκη

Ένα “κέντημα” σε… δυο δόσεις. Η “επιστροφή” του Αλέξη Τσίπρα στην οπτική του μέλλοντος, περνούσε αναπόφευκτα μέσα από τη διάρρηξη των ενοχικών σχέσεών του με ένα τοξικό παρελθόν.

Στο Συνέδριο της “Καθημερινής” για τα πεπραγμένα της Μεταπολίτευσης, πήρε αποστάσεις από στρατηγικές επιλογές της διακυβέρνησής του, όπως το σκάνδαλο “Novartis” και την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών, που αμφότερες χρησιμεύουν ως ανάμνηση αποτυχίας. Ως ζωντανό εύρημα αναποτελεσματικότητας και ανικανότητας.

Στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, επέλεξε να μην παραστεί καν, ώστε να μην υπάρχει καμία αμφιβολία για την απόλυτη αποστασιοποίησή του από τον διάδοχό του στην ηγεσίσ, δηλαδή τον… παγκοσμίως άγνωστο μέχρι εκείνη τη στιγμή Στέφανο Κασσελάκη, τον οποίο ο ίδιος επέβαλε παρασκηνιακά.

Η διαδρομή λογοδοσίας του Αλέξη Τσίπρα έναντι της κοινωνίας την οποία απογοήτευσε, είναι ενδιαφέρουσα. Η εποχή και οι συγκυρίες θα απαντήσουν αν θα έχει και αποτέλεσμα. Αν, δηλαδή, θα προβάλλει στο ορατό μέλλον ως η μοναδική εναλλακτική λύση διακυβέρνησης απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη, και αν θα καταφέρει να αξιοποιήσει την αυτονόητη και αναμενόμενη φθορά της κυβέρνησης.

Ο Αλέξης Τσίπρας παρουσίασε και μια συνεκτική πολιτική και κοινωνική πλατφόρμα. Που έρχεται σε πλήρη αντιδιαστολή με το… κενό αέρος που διακρίνει τη δημόσια παρουσία και τη ρητορική του Στέφανου Κασσελάκη, ο οποίος δείχνει να έχει ελλειμματική αντίληψη της πραγματικότητας, πολιτικής και κοινωνικής, και να αδυνατεί να αντισταθεί στον πειρασμό ενός προφίλ… ελαφρότητας, την ώρα που μια κοινωνία η οποία δοκιμάζεται, αναζητεί σοβαρότητα.

 

Της Μαρίκας Λυσιάνθη

 

Best Of

Ούτε… βαλτός να ήταν ο (γκαφατζής) Κασσελάκης

Οι επαναλαμβανόμενες γκάφες του Στέφανου Κασσελάκη, με δημόσια ακραία...

Ελίζα Βόζεμπεργκ: Μια Ευρώπη αρχών και αξιών

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Με ανάρτηση στους προσωπικούς λογαριασμούς της στα...

Η στήριξη της Όλγας Κεφαλογιάννη στο επάγγελμα του ξεναγού

Σε συνέχεια της υπ’ αριθμ. 4561/12.03.2024 απόφασης της Υπουργού...

Newsletter

spot_img

Δείτε επίσης...

Ούτε… βαλτός να ήταν ο (γκαφατζής) Κασσελάκης

Οι επαναλαμβανόμενες γκάφες του Στέφανου Κασσελάκη, με δημόσια ακραία...

Δεν είναι αυτή η Ευρώπη που θέλουμε…

  Η Ημέρα της Ευρώπης. Ημέρα μνήμης και αναστοχασμού. Ημέρα......

Η Ενωμένη Ευρώπη μπροστά στον μονόδρομο της (ηθικής) επανίδρυσής της

  Ένα μέρος της κιβωτού προίκας που ο καθένας από...

Μανώλης Κοττάκης: Η Ευρώπη εξελίσσεται σε… Φιλιππινέζα της Δύσης

Γράφει ο Μανώλης Κοττάκης Πηγή: newsbreak.gr Τις άγιες μέρες του Πάσχα συνέβησαν ορισμένες...
Μαρίκα Λυσιάνθη
Μαρίκα Λυσιάνθη
Η Μαρίκα Λυσιάνθη είναι ψυχολόγος

Ούτε… βαλτός να ήταν ο (γκαφατζής) Κασσελάκης

Οι επαναλαμβανόμενες γκάφες του Στέφανου Κασσελάκη, με δημόσια ακραία ολισθήματα και απόψεις που παραπέμπουν σε... επισκέπτη της ελληνικής πραγματικότητας, προσφέρουν στην κυβέρνηση του Κυριάκου...

Ο Ανδρουλάκης αναζητεί… εσωτερικούς εχθρούς, για να σώσει την (προεδρική) καρέκλα του

Από τη στιγμή που η αίσθηση η οποία επικρατεί στην κοινωνία και... περιέργως καταγράφεται ορθώς στις δημοσκοπήσεις, επιβεβαιωθεί στις κάλπες των ευρωεκλογών της 9ης...

Δεν είναι αυτή η Ευρώπη που θέλουμε…

  Η Ημέρα της Ευρώπης. Ημέρα μνήμης και αναστοχασμού. Ημέρα... μελαγχολίας. Η Γηραιά Ήπειρος γερνάει ταχύτατα, αδυνατώντας να βρει ένα ενδιαφέρον ελιξίριο καινούριων ιδεών. Ουσιαστικά, έχοντας απαρνηθεί...