Η (άβολη) προσπάθεια του Ομπάμα να πείσει τον Μπάιντεν να αποσυρθεί…

Η ανθρωπότητα εκλιπαρεί τον Μπαράκ Ομπάμα. Και… προσεύχεται να τα καταφέρει. Εδώ και αρκετούς μήνες, το περιβάλλον του δημοφιλέστερου Προέδρου που είχαν οι Ηνωμένες Πολιτείες από την εποχή του Μπιλ Κλίντον, φιλοτεχνεί το μωσαϊκό της απόσυρσης για τον Τζο Μπάιντεν.

“Δείχνει” στον σημερινό ένοικο του Λευκού Οίκου την οδό της αξιοπρεπούς αποχώρησης, όπως είχε κάνει πριν από αρκετές δεκαετίες ο επίσης Δημοκρατικός Λίντον Τζόνσον, ώστε να μην διεκδικήσει μια δεύτερη θητεία στην Προεδρία των ΗΠΑ. Και με την απόσυρσή του, να διευκολύνει την προσπάθεια των Δημοκρατικών να φρενάρουν την πολιτική επέλαση των Ρεπουμπλικανών, οι οποίοι εμφανίζονται σήμερα να κερδίζουν, όχι μόνο τη μάχη για τον Λευκό Οίκο, και μάλιστα με υποψήφιο τον επικίνδυνο Ντόναλντ Τραμπ, αλλά και να αλώνουν τη Γερουσία, διατηρώντας παράλληλα τον έλεγχο της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Ο Ντέιβιντ Άξελορντ, στρατηγός της καμπάνιας Ομπάμα το 2008 και το 2012, το έχει πει περισσότερο… ωμά από κάθε άλλον, η Μισέλ Ομπάμα περιέγραψε με τρόμο την προοπτική επιστροφής Τραμπ στο Οβάλ Γραφείο, και ο Έρικ Χόλντερ, Γενικός Εισαγγελέας των ΗΠΑ την εποχή Ομπάμα, μίλησε ανοικτά για την ήττα στην οποία οδεύουν οι Δημοκρατικοί, εφόσον ο Τζο Μπάιντεν είναι και πάλι υποψήφιος για την Προεδρία των ΗΠΑ.

Ο ίδιος ο Μπαράκ Ομπάμα φέρεται να είναι περισσότερο απογοητευμένος και ανήσυχος. Διαβάζει σωστά τα ποιοτικά ευρήματα των δημοσκοπήσεων, και ιχνηλατεί τις σιωπηλές τάσεις της κοινωνίας τις οποίες υποκρύπτουν. Οι νέοι, οι Αφρο-Αμερικανοί και οι Λατίνοι, ο κορμός της κοινωνικής πλειοψηφίας Ομπάμα, γυρίζουν σήμερα την πλάτη τους στον Τζο Μπάιντεν. Και οι Ρεπουμπλικανοί οικοδομούν παγιωμένο προβάδισμα στις Πολιτείες-Κλειδιά που κρίνουν τη μάχη στο Κολλέγιο των Εκλεκτόρων.

Η μάχη μοιάζει χαμένη για το κόμμα του Τόμας Τζέφερσον. Η προσπάθεια του Μπαράκ Ομπάμα να πείσει τον Τζο Μπάιντεν να αποσυρθεί, δείχνει άβολη αλλά αναγκαία. Το βάρος της ευθύνης πέφτει στη Τζιλ Μπάιντεν. Τη μόνη που μπορεί να εξηγήσει στον άνθρωπό της ότι πρέπει να παραμερίσει. Για το καλό… της ανθρωπότητας.

 

Της Κατιάνας Ναυπλιώτου

Best Of

Ούτε… βαλτός να ήταν ο (γκαφατζής) Κασσελάκης

Οι επαναλαμβανόμενες γκάφες του Στέφανου Κασσελάκη, με δημόσια ακραία...

Ελίζα Βόζεμπεργκ: Μια Ευρώπη αρχών και αξιών

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Με ανάρτηση στους προσωπικούς λογαριασμούς της στα...

Η στήριξη της Όλγας Κεφαλογιάννη στο επάγγελμα του ξεναγού

Σε συνέχεια της υπ’ αριθμ. 4561/12.03.2024 απόφασης της Υπουργού...

Newsletter

spot_img

Δείτε επίσης...

Ούτε… βαλτός να ήταν ο (γκαφατζής) Κασσελάκης

Οι επαναλαμβανόμενες γκάφες του Στέφανου Κασσελάκη, με δημόσια ακραία...

Δεν είναι αυτή η Ευρώπη που θέλουμε…

  Η Ημέρα της Ευρώπης. Ημέρα μνήμης και αναστοχασμού. Ημέρα......

Η Ενωμένη Ευρώπη μπροστά στον μονόδρομο της (ηθικής) επανίδρυσής της

  Ένα μέρος της κιβωτού προίκας που ο καθένας από...

Μανώλης Κοττάκης: Η Ευρώπη εξελίσσεται σε… Φιλιππινέζα της Δύσης

Γράφει ο Μανώλης Κοττάκης Πηγή: newsbreak.gr Τις άγιες μέρες του Πάσχα συνέβησαν ορισμένες...
Κατιάνα Ναυπλιώτου
Κατιάνα Ναυπλιώτου
Η Κατιάνα Ναυπλιώτου είναι διεθνολόγος

Ούτε… βαλτός να ήταν ο (γκαφατζής) Κασσελάκης

Οι επαναλαμβανόμενες γκάφες του Στέφανου Κασσελάκη, με δημόσια ακραία ολισθήματα και απόψεις που παραπέμπουν σε... επισκέπτη της ελληνικής πραγματικότητας, προσφέρουν στην κυβέρνηση του Κυριάκου...

Ο Ανδρουλάκης αναζητεί… εσωτερικούς εχθρούς, για να σώσει την (προεδρική) καρέκλα του

Από τη στιγμή που η αίσθηση η οποία επικρατεί στην κοινωνία και... περιέργως καταγράφεται ορθώς στις δημοσκοπήσεις, επιβεβαιωθεί στις κάλπες των ευρωεκλογών της 9ης...

Δεν είναι αυτή η Ευρώπη που θέλουμε…

  Η Ημέρα της Ευρώπης. Ημέρα μνήμης και αναστοχασμού. Ημέρα... μελαγχολίας. Η Γηραιά Ήπειρος γερνάει ταχύτατα, αδυνατώντας να βρει ένα ενδιαφέρον ελιξίριο καινούριων ιδεών. Ουσιαστικά, έχοντας απαρνηθεί...