Η προσπάθεια Μενέντεζ να πείσει ότι… διώκεται λόγω των πολιτικών θέσεών του

Η θυματοποίηση υπήρξε πάντοτε μια εξαιρετικά βολική καταφυγή για πολιτικούς που προσπαθούσαν να εξηγήσουν τα… ανεξήγητα, όταν βρέθηκαν σε δύσκολη θέση, ειδικά με τη Δικαιοσύνη να τους έχει “τσιμπήσει”.

Ο Γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ, που τα τελευταία χρόνια υποστήριξε σθεναρά φιλελληνικές θέσεις, κάτι που δεν έκανε στο παρελθόν, στη μακρά και… συζητήσιμη διαδρομή του στο πολιτικό σύστημα των Ηνωμένων Πολιτειών, επιχείρησε να πείσει ότι… διώκεται λόγω των πολιτικών θέσεων τις οποίες έχει πάρει σε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής.

Μια προσπάθεια… θλιβερή, σε μια περίοδο όπου η αμερικανική Δικαιοσύνη προσθέτει διαρκώς κατηγορίες σε βάρος του βετεράνου Γερουσιαστή του Νιού Τζέρσεϊ. Την ίδια ώρα που η αμερικανική κοινωνία δείχνει να έχει πειστεί για την ενοχή του, με τις δημοσκοπήσεις να του δίνουν μόλις 5% μεταξύ των ψηφοφόρων των Δημοκρατικών, για το χρίσμα του κόμματος ενόψει της εκλογικής μάχης για την έδρα της Πολιτείας στη Γερουσία.

Ο Μενέντεζ υποστηρίζει ότι η Δικαιοσύνη… τον κυνηγά, καθ’ υπόδειξη μεγάλων συμφερόντων. Υπονοεί ότι ενόχλησε, ως Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας, δυο Προέδρους προερχόμενους από το Δημοκρατικό Κόμμα, τον Μπαράκ Ομπάμα και τον Τζο Μπάιντεν. Θέλει να πιστέψουμε ότι έχει πέσει θύμα… συνωμοσίας όλων αυτών, οι οποίοι δεν είχαν τη δύναμη να τον παραμερίσουν πολιτικά, και έτσι εργαλειοποίησαν τη Δικαιοσύνη. Η οποία βέβαια στην Αμερική διατηρεί ανεξαρτησία από το πολιτικό σύστημα, σε σχέση με όσα τραγελαφικά και απογοητευτικά συμβαίνουν στην Ελλάδα.

Ο Ρόμπερτ Μενέντεζ επιχείρησε πρόσφατα να “εκβιάσει” πολιτικά τον Λευκό Οίκο, αρνούμενος να ψηφίσει δυο στελέχη που διόρισε στην αμερικανική κυβέρνηση ο Τζο Μπάιντεν. Αρνείται να παραιτηθεί, παρόλο που το ζητούν… όλοι, και έτσι η τοξικότητα που συνοδεύει πλέον το όνομά του, επηρεάζει αρνητικά τις προοπτικές των Δημοκρατικών για τις τριπλές εκλογές του Νοεμβρίου, για την Προεδρία και τα δυο Σώματα του Κογκρέσου, τη Βουλή των Αντιπροσώπων και τη Γερουσία.

Αξίζει να θυμίσει κανείς ότι, στην προηγούμενη δίκη στην οποία είχε παραπεμφθεί για διαφθορά, το 2017, η απαλλαγή του δεν προέκυψε μετά από αθωωτική ετυμηγορία των ενόρκων, αλλά λόγω “κακοδικίας”.

Της Κατιάνας Ναυπλιώτου

Best Of

Παππάς και Δούρου έχουν χρέος να… συνετίσουν τον Κασσελάκη

Ο Νίκος Παππάς και η Ρένα Δούρου ανήκουν στους...

Ο Μεσογαίας που… έχασε τη σειρά του

Πηγή: OneVoice   Γράφει Il Preferito (*ο επικρατέστερος διάδοχος του παπικού...

Η (νέα) πόρτα που… έφαγε η Διαμαντοπούλου για είσοδο στην κυβέρνηση

Το τελευταίο διάστημα η Άννα Διαμαντοπούλου έχει πολλαπλασιάσει τις...

Το TikTok μιας… κουρασμένης

Πηγή: OnceVoice Μαύρη Λίστα   Ποιος Μιχαλολιάκος και ποια αποφυλάκιση του;  Για τα...

Newsletter

spot_img

Δείτε επίσης...

Παππάς και Δούρου έχουν χρέος να… συνετίσουν τον Κασσελάκη

Ο Νίκος Παππάς και η Ρένα Δούρου ανήκουν στους...

Η “One Voice” και ο συνεταιρισμός ΝΕΤ24 ενώνουν δυνάμεις για να… ταράξουν τα νερά

Ο Όμιλος της One Voice, υπό τον Νίκο Μανεσιώτη...

Πόσο καλά ξέρεις το «Zari»;

Χόρεψε μαζί με τη Μαρίνα Σάττι στο ARvideo booth...

Τα “κουτσά άλογα” στα οποία έχουν ποντάρει οι Βρυξέλλες για την… προπαγάνδα στην Ελλάδα

Πώς τα κατάφερε έτσι η γραφειοκρατία των Βρυξελλών να...
Κατιάνα Ναυπλιώτου
Κατιάνα Ναυπλιώτου
Η Κατιάνα Ναυπλιώτου είναι διεθνολόγος

Ούτε η “Δύναμη” μπορεί να διασώσει έναν ετοιμόρροπο Πρόεδρο που ντροπιάζει τον δυτικό πολιτισμό

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Πολέμου των Άστρων, την 4η Μαϊου, ο ηθοποιός Μαρκ Χάμιλ προσπάθησε να τονώσει το ασθενικό προφίλ του Τζο...

Παππάς και Δούρου έχουν χρέος να… συνετίσουν τον Κασσελάκη

Ο Νίκος Παππάς και η Ρένα Δούρου ανήκουν στους νικητές των εσωκομματικών εξελίξεων στον ΣΥΡΙΖΑ τον τελευταίο χρόνο. Και με τη δική τους παρασκηνιακή και...

Η “One Voice” και ο συνεταιρισμός ΝΕΤ24 ενώνουν δυνάμεις για να… ταράξουν τα νερά

Ο Όμιλος της One Voice, υπό τον Νίκο Μανεσιώτη και ο δημοσιογραφικός συνεταιρισμός ΝΕΤ 24,  ενώνουν δυνάμεις και αθροίζουν υπεραξία, σε μια εποχή αμφισβήτησης...