Ο Ομπάμα ξέρει… (ότι ο Μπάιντεν έχει… ήδη χάσει τις εκλογές του 2024)

Η ομάδα όνειρο που κατάφερε με επιμονή και κόπο να συγκεντρώσει γύρω του ο Μπαράκ Ομπάμα από το ξεκίνημα κιόλας της θυελλώδους πολιτικής ηγεμονίας του, παραμένει το καλύτερο προϊόν στρατηγικής και επικοινωνίας που έχει εμφανιστεί τα τελευταία πολλά χρόνια σε διεθνές επίπεδο.

Από τον Ντέιβιντ Άξελροντ μέχρι τον Τζιμ Μεσίνα, τον Ντέιβιντ Πλαφ και τον Ραμ Εμάνιουελ, ο 44ος Πρόεδρος των ΗΠΑ διατηρεί ένα δίκτυο “πεφωτισμένων” στελεχών και συνεργατών, που σε εκείνον τουλάχιστον… λένε την αλήθεια.

Κι αν ο “στρατηγός” των δυο εκλογικών νικών του 2008 και του 2012, Ντέιβιντ Άξελροντ το λέει εδώ και καιρό… ανοικτά, επίμονα δημοσιεύματα στα αμερικανικά ΜΜΕ τις τελευταίες εβδομάδες, αποκαλύπτουν ότι και η υπόλοιπη… παλιοπαρέα έχει εκμυστηρευτεί στον “προφήτη της αλλαγής” την εκτίμησή της ότι, με τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στην αμερικανική κοινωνία, ο Τζο Μπάιντεν έχει… ήδη χάσει τις εκλογές του 2024.

Προχωρούν μάλιστα ένα βήμα παραπέρα, επισημαίνοντας ότι η τοξικότητα που συνοδεύει εδώ και καιρό τον σημερινό ένοικο του Οβάλ Γραφείου, και η έντονη απογοήτευση, έως… οργή, που έχει προκαλέσει σε κοινωνικές ομάδες οι οποίες παραδοσιακά στηρίζουν τους Δημοκρατικούς, όπως οι Αφρο-Αμερικανοί, οι Λατίνοι και οι νέοι, οδηγεί το Δημοκρατικό Κόμμα σε πολιτική συντριβή τον Νοέμβριο του 2024, με απώλεια του Λευκού Οίκου και της Γερουσίας, εκτός από τη Βουλή των Αντιπροσώπων, την οποία ελέγχουν από τις Ενδιάμεσες Εκλογές του 2022 οι Ρεπουμπλικανοί.

Η “ομάδα Ομπάμα” εδράζει τις εκτιμήσεις στην παγίωση ενός προβαδίσματος πέριξ του 5% για τον Ντόναλντ Τραμπ, στις 7 μεγάλες Πολιτείες-κλειδιά, που παραδοσιακά διαμορφώνουν προεδρική πλειοψηφία στο Κολλέγιο των Εκλεκτόρων. Το Οχάιο, τη Φλόριντα, την Πενσιλβάνια, το Μίσιγκαν, το Ουυσκόνσιν, την Αριζόνα και τη Τζόρτζια.

Ο απόλυτος εφιάλτης των συμπερασμάτων των στενών συνεργατών του, που φέρεται να μοιράζεται και ο ίδιος ο Μπαράκ Ομπάμα “φωτογραφίζει” μια επανάληψη του 2016. Σε μια “κλειστή” αναμέτρηση, που θα κριθεί οριακά, να καταφέρει ο Τζο Μπάιντεν να κερδίσει τη λαϊκή ψήφο, όπως η Χίλαρι Κλίντον σε εκείνη την αναμέτρηση, αλλά να χάσει την Προεδρία λόγω της διαφαινόμενης επικράτησης Τραμπ στο Κολλέγιο των Εκλεκτόρων.

Μια εκτίμηση την οποία λέγεται ότι συμμερίζεται και ο Τζον Ποντέστα, ο “στρατηγός” της καμπάνιας της Χίλαρι Κλίντον, και παλαιότερα του Μπιλ Κλίντον, μόνο που εκείνος φοβάται το ακόμη χειρότερο σενάριο της επικράτησης του Ντόναλντ Τραμπ και στη λαϊκή ψήφο.

Της Κατιάνας Ναυπλίωτου

Best Of

Παππάς και Δούρου έχουν χρέος να… συνετίσουν τον Κασσελάκη

Ο Νίκος Παππάς και η Ρένα Δούρου ανήκουν στους...

Ο Μεσογαίας που… έχασε τη σειρά του

Πηγή: OneVoice   Γράφει Il Preferito (*ο επικρατέστερος διάδοχος του παπικού...

Η (νέα) πόρτα που… έφαγε η Διαμαντοπούλου για είσοδο στην κυβέρνηση

Το τελευταίο διάστημα η Άννα Διαμαντοπούλου έχει πολλαπλασιάσει τις...

Το TikTok μιας… κουρασμένης

Πηγή: OnceVoice Μαύρη Λίστα   Ποιος Μιχαλολιάκος και ποια αποφυλάκιση του;  Για τα...

Newsletter

spot_img

Δείτε επίσης...

Δεν είναι αυτή η Ευρώπη που θέλουμε…

  Η Ημέρα της Ευρώπης. Ημέρα μνήμης και αναστοχασμού. Ημέρα......

Η Ενωμένη Ευρώπη μπροστά στον μονόδρομο της (ηθικής) επανίδρυσής της

  Ένα μέρος της κιβωτού προίκας που ο καθένας από...

Μανώλης Κοττάκης: Η Ευρώπη εξελίσσεται σε… Φιλιππινέζα της Δύσης

Γράφει ο Μανώλης Κοττάκης Πηγή: newsbreak.gr Τις άγιες μέρες του Πάσχα συνέβησαν ορισμένες...

Μπάμπης Παπαδημητρίου: Οι άνθρωποι έχουν εξαντλήσει την υπομονή τους με το σύστημα

Γράφει ο Μπάμπης Παπαδημητρίου Πηγή: liberal.gr   Όλες οι πολιτικές πτέρυγες και...

Τάσος Παππάς: Να μην ναρκώνουμε τη συνείδησή μας

Γράφει ο Τάσος Παππάς Πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών   Ενδιαφέρει την κυβέρνηση...
Κατιάνα Ναυπλιώτου
Κατιάνα Ναυπλιώτου
Η Κατιάνα Ναυπλιώτου είναι διεθνολόγος

Δεν είναι αυτή η Ευρώπη που θέλουμε…

  Η Ημέρα της Ευρώπης. Ημέρα μνήμης και αναστοχασμού. Ημέρα... μελαγχολίας. Η Γηραιά Ήπειρος γερνάει ταχύτατα, αδυνατώντας να βρει ένα ενδιαφέρον ελιξίριο καινούριων ιδεών. Ουσιαστικά, έχοντας απαρνηθεί...

Η Ενωμένη Ευρώπη μπροστά στον μονόδρομο της (ηθικής) επανίδρυσής της

  Ένα μέρος της κιβωτού προίκας που ο καθένας από εμάς κληρονομεί, από την πρώτη στιγμή που χαμογελάει στη ζωή, ώστε να τον συνοδεύει στο...

Μανώλης Κοττάκης: Η Ευρώπη εξελίσσεται σε… Φιλιππινέζα της Δύσης

Γράφει ο Μανώλης Κοττάκης Πηγή: newsbreak.gr Τις άγιες μέρες του Πάσχα συνέβησαν ορισμένες πολύ ενδιαφέρουσες εξελίξεις, οι οποίες όμως πέρασαν κάτω από τα ραντάρ των Ευρωπαίων πολιτών, κατά συνέπεια...