Δημήτρης Καμπουράκης: Ο Μπακογιάννης κάνει σωστά τη δουλειά του

Γράφει ο Δημήτρης Καμπουράκης

Πηγή: liberal.gr

Ο Μπακογιάννης είπε ότι θα βάλει 750 κάμερες νέας τεχνολογίας και πολύ υψηλότερων δυνατοτήτων σε διάφορα σημεία της Αθήνας, ώστε οι παραβατικοί να ξέρουν ότι καταγράφονται και συνεπώς να είναι πιο συγκρατημένοι. Είπε επίσης ότι θα υπάρχει κέντρο επιχειρήσεων που θα βλέπει ζωντανή εικόνα και θα μπορεί να στέλνει κάθε στιγμή την Άμεση Δράση όπου η εικόνα δείχνει ότι συμβαίνει κάτι παράνομο. Συμφωνώ κι εγώ ότι αυτό είναι πιο λογικό σχέδιο, από το να περιμένουμε να υπάρχει ένας Ζητάς πίσω από κάθε θάμνο και κολώνα της Αθήνας.

Πρακτικά δεν γίνεται να έχουμε έναν αστυνομικό σε κάθε πάρκο και σε τρεις βάρδιες, ούτε γίνεται να έχουμε την πολυπληθέστερη αστυνομία του δυτικού κόσμου (σε αναλογία με κατοίκους) και να τη διπλο-τριπλασιάσουμε. Δεν θα βγαίνουμε μάνα μου ως κράτος αν πρέπει να πληρώσουμε 150.000 αστυνομικούς, χώρα τα Ραφάλ, τις Μπελαρά και τα πυροσβεστικά αεροπλάνα. Οπότε θα πάμε υποχρεωτικά ε τέτοιες λύσεις τεχνολογικού περιεχομένου σαν τις κάμερες του Μπακογιάννη που καταγράφουν ως και την ηχορύπανση (;) ή τα διπλοπαρκαρίσματα (!).

Μόνο που από προσωπική πείρα γνωρίζω ότι ειδικά οι μικροπαραβατικοί, οι κλέφτες μηχανακιών και αυτοκινήτων, οι πορτοφολάδες και κομπιναδόροι που ξεγελούν γριές λέγοντας τους ότι το παιδί τους έπαθε ατύχημα, δεν δίνουν την παραμικρή σημασία στις κάμερες. Έχω δει ουκ ολίγα βίντεο από κλέφτες αυτοκινήτων που πάνε τα ξημερώματα με τα πρόσωπα τους φόρα-παρτίδα και ανοίγουν με λοστούς τις πόρτες, δίχως να ιδρώνει το αυτί τους που τους τραβάει μια κάμερα ασφαλείας από το απέναντι κτίριο.

Δεν φοβούνται; Δεν είναι σεσημασμένοι; Ξέρουν πως και να τους πιάσουν δεν θα μπουν μέσα; Ειλικρινά δεν ξέρω, πάντως είτε υπάρχει κάμερα είτε δεν υπάρχει, σκασίλα τους. Δεν ξέρω αν η ΕΛ.ΑΣ. τις μελετά και τις ταξινομεί αυτές τις εικόνες με σκοπό να ταυτοποιήσει τους δράστες, είναι πάντως βέβαιος ότι στα γραφεία της Γενικής Ασφάλειας θα έχουν δεκάδες χιλιάδες εικόνες από τύπους που κλέβουν και τους έχουν τραβήξει τυχαία οι κάμερες που υπάρχουν παντού.

Τις αξιοποιούν τις εικόνες αυτές, δεν τις αξιοποιούν, θα σας γελάσω. Το εύχομαι, δεν το πολυελπίζω, για να είμαι ειλικρινής. Ο Μπακογιάννης κάνει τη δουλειά του βέβαια σχεδιάζοντας να βάλει άλλες 750 κάμερες, αρκεί το υλικό αυτό να πηγαίνει κάπου και να χρησιμεύει. Αλλιώς, αν είναι να γεμίζουμε καλαθάκια με στικάκια και σκληρούς δίσκους που κανένας δεν θυμάται περιέχουν, δεν έχει κανένα νόημα.

Best Of

ΕΛΙΑΜΕΠ και Παπαστράτος άνοιξαν τη συζήτηση για την Ευρώπη του μέλλοντος

Κρίσιμα ζητήματα για την κοινωνική συνοχή ανέδειξε η πρώτη...

Αλέξανδρος Τσιατσιάμης: Ένα φιλόδοξο πρόγραμμα με άμεσο οικονομικό και περιβαλλοντικό όφελος για την Αυτοδιοίκηση

Πηγή: εφημερίδα "Το Βήμα"   Τομή στα ενεργειακά και οικονομικά ζητήματα...

Κωστής Χατζηδάκης: Σταθερά βήματα μπροστά στον εκσυγχρονισμό του φορολογικού συστήματος

Με αφορμή ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών...

Μητσοτάκης: Σήμερα, έχουμε τη δυνατότητα να επηρεάζουμε τις διεθνείς εξελίξεις

Ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης...

Newsletter

spot_img

Δείτε επίσης...

Θα βρεθεί ένας σοβαρός άνθρωπος να θέσει θέμα ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ μετά τις ευρωεκλογές;

Η Ρένα Δούρου, ο Νίκος Παππάς, ο Σωκράτης Φάμελλος,...

Γιάννης Πρετεντέρης: Τα όρια που θέτει ο νόμος

Γράφει ο Γιάννης Πρετεντέρης Πηγή: εφημερίδα "Το Βήμα"   Ειλικρινά δυσκολεύομαι να...

Μιχάλης Ψύλος: Κανείς δεν παίρνει την Ευρώπη στα σοβαρά, ως γεωπολιτικό παράγοντα

Γράφει ο Μιχάλης Ψύλος Πηγή: εφημερίδα "Ναυτεμπορική"   Μιχάλης Ψύλος • [email protected] Πολλές φρικαλεότητες τον...

Δημήτρης Καμπουράκης: Η μεγάλη μάζα παραμένει παγερά αδιάφορη

Γράφει ο Δημήτρης Καμπουράκης Πηγή: liberal.gr   Πέτυχα προ ημερών, εντελώς τυχαία...

Μανώλης Κοττάκης: Ο άνθρωπος προηγείται

Γράφει ο Μανώλης Κοττάκης Πηγή: newsbreak.gr   Συνέβησαν και τα δύο την...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Θα βρεθεί ένας σοβαρός άνθρωπος να θέσει θέμα ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ μετά τις ευρωεκλογές;

Η Ρένα Δούρου, ο Νίκος Παππάς, ο Σωκράτης Φάμελλος, η Όλγα Γεροβασίλη, ο Γιώργος Βασιλειάδης, ο Γιώργος Τσίπρας και κάποιοι... λιγοστοί ακόμη μετριοπαθείς και...

Γιάννης Πρετεντέρης: Τα όρια που θέτει ο νόμος

Γράφει ο Γιάννης Πρετεντέρης Πηγή: εφημερίδα "Το Βήμα"   Ειλικρινά δυσκολεύομαι να καταλάβω πώς βοηθάς τους Παλαιστινίους στη Γάζα αν καταλάβεις και καταστρέψεις τη Νομική στην Αθήνα. Θα πάθει πανικό ο Νετανιάχου στο...

Μιχάλης Ψύλος: Κανείς δεν παίρνει την Ευρώπη στα σοβαρά, ως γεωπολιτικό παράγοντα

Γράφει ο Μιχάλης Ψύλος Πηγή: εφημερίδα "Ναυτεμπορική"   Μιχάλης Ψύλος • [email protected] Πολλές φρικαλεότητες τον 20ο αιώνα ξεκίνησαν με μια δολοφονία πολιτικού ηγέτη. Αρχής γενομένης από τον Αρχιδούκα της Αυστρίας, Φερδινάνδο...