Η μάχη επιβίωσης του Μενέντεζ (για να μην εξαναγκαστεί σε παραίτηση μέχρι τη δίκη της 6ης Μαϊου)

Ο ορισμός δικασίμου για την 6η Μαϊου του 2024, λειτουργεί ως ορόσημο για το πολιτικό μέλλον του Ρόμπερτ Μενέντεζ, με τον φιλέλληνα Γερουσιαστή να δίνει μάχη επιβίωσης.

Οι πιέσεις από την ηγεσία του Δημοκρατικού Κόμματος, όπως και από την πλειοψηφία των Δημοκρατικών Γερουσιαστών να παραιτηθεί, είναι μεγάλη. Ο Λευκός Οίκος έχει πάρει αποστάσεις, με το επιτελείο του Τζο Μπάιντεν να “δείχνει” επίσης στην κατεύθυνση της παραίτησης Μενέντεζ από το Κογκρέσο.

Ο ίδιος ο βετεράνος Γερουσιαστής του Νιού Τζέρσεϊ αρνείται να παραδώσει την έδρα του, κάτι που ξεκαθάρισε και σε πρόσφατη, κλειστή συνεδρίαση των Γερουσιαστών του Δημοκρατικού Κόμματος, όπου δεν κατάφερε να αλλάξει το εις βάρος του κλίμα.

Το διάστημα μέχρι τη δική της 6ης Μαϊου θα είναι εξαιρετικά κρίσιμο για τον Ρόμπερτ Μενέντεζ, καθώς θα ενταθούν οι πιέσεις από την ηγεσία των Δημοκρατικών αλλά και από τον Λευκό Οίκο για να παραιτηθεί, ώστε να περιορίσει τη ζημιά που έχει προκαλέσει η νέα εις βάρος του δίωξη για εμπλοκή σε υπόθεση διαφθοράς, στη συνολική εικόνα του Δημοκρατικού Κόμματος, όπως φαίνεται από σχετικά στοιχεία δημοσκοπήσεων.

Οι Δημοκρατικοί, όπως και το επιτελείο Μπάιντεν φοβούνται ότι το σκάνδαλο Μενέντεζ θα έχει βαρύ εκλογικό τίμημα για το Δημοκρατικό Κόμμα στις εκλογές του 2024. Γι’ αυτό και ήδη δρομολογούνται νέες υποψηφιότητες Δημοκρατικών, για τις προκριματικές των αρχών Ιουνίου για το ποιόν θα υποστηρίξει το κόμμα στο Νιού Τζέσεϊ.

Ο Μενέντεζ υποστηρίζει ότι θα είναι υποψήφιος και πάλι, ακόμη κι αν χρειαστεί να κατέβει ως ανεξάρτητος, απέναντι δηλαδή στις επιλογές του Δημοκρατικού Κόμματος.

Σε κάθε περίπτωση, το σκάνδαλο Μενέντεζ προκαλεί τόσο μεγάλη φθορά στη δημόσια εικόνα του φιλέλληνα Γερουσιαστή, που τον μετατρέπει σε “καμμένο χαρτί” για την ομογένεια και τη συνεπή υπεράσπιση των ελληνικών συμφερόντων.

 

Της Κατιάνας Ναυπλιώτου

Best Of

Ούτε… βαλτός να ήταν ο (γκαφατζής) Κασσελάκης

Οι επαναλαμβανόμενες γκάφες του Στέφανου Κασσελάκη, με δημόσια ακραία...

Ελίζα Βόζεμπεργκ: Μια Ευρώπη αρχών και αξιών

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Με ανάρτηση στους προσωπικούς λογαριασμούς της στα...

Η στήριξη της Όλγας Κεφαλογιάννη στο επάγγελμα του ξεναγού

Σε συνέχεια της υπ’ αριθμ. 4561/12.03.2024 απόφασης της Υπουργού...

Newsletter

spot_img

Δείτε επίσης...

Ούτε… βαλτός να ήταν ο (γκαφατζής) Κασσελάκης

Οι επαναλαμβανόμενες γκάφες του Στέφανου Κασσελάκη, με δημόσια ακραία...

Δεν είναι αυτή η Ευρώπη που θέλουμε…

  Η Ημέρα της Ευρώπης. Ημέρα μνήμης και αναστοχασμού. Ημέρα......

Η Ενωμένη Ευρώπη μπροστά στον μονόδρομο της (ηθικής) επανίδρυσής της

  Ένα μέρος της κιβωτού προίκας που ο καθένας από...

Μανώλης Κοττάκης: Η Ευρώπη εξελίσσεται σε… Φιλιππινέζα της Δύσης

Γράφει ο Μανώλης Κοττάκης Πηγή: newsbreak.gr Τις άγιες μέρες του Πάσχα συνέβησαν ορισμένες...
Κατιάνα Ναυπλιώτου
Κατιάνα Ναυπλιώτου
Η Κατιάνα Ναυπλιώτου είναι διεθνολόγος

Ούτε… βαλτός να ήταν ο (γκαφατζής) Κασσελάκης

Οι επαναλαμβανόμενες γκάφες του Στέφανου Κασσελάκη, με δημόσια ακραία ολισθήματα και απόψεις που παραπέμπουν σε... επισκέπτη της ελληνικής πραγματικότητας, προσφέρουν στην κυβέρνηση του Κυριάκου...

Ο Ανδρουλάκης αναζητεί… εσωτερικούς εχθρούς, για να σώσει την (προεδρική) καρέκλα του

Από τη στιγμή που η αίσθηση η οποία επικρατεί στην κοινωνία και... περιέργως καταγράφεται ορθώς στις δημοσκοπήσεις, επιβεβαιωθεί στις κάλπες των ευρωεκλογών της 9ης...

Δεν είναι αυτή η Ευρώπη που θέλουμε…

  Η Ημέρα της Ευρώπης. Ημέρα μνήμης και αναστοχασμού. Ημέρα... μελαγχολίας. Η Γηραιά Ήπειρος γερνάει ταχύτατα, αδυνατώντας να βρει ένα ενδιαφέρον ελιξίριο καινούριων ιδεών. Ουσιαστικά, έχοντας απαρνηθεί...