Το κατάντημα της Ευρώπης (μας), να την υπερασπίζεται καλύτερα η… Μελόνι

 

Η σχετική είδηση από τα διεθνή ΜΜΕ προκάλεσε τα απολύτως αναμενόμενα χαμόγελα. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, δια της Κριστίν Λαγκάρντ θα διαμαρτυρηθεί εγγράφως στην Ιταλία για την απόφαση της Τζόρτζια Μελόνι να επιβάλλει φόρο στα υπερκέρδη των τραπεζών.

Μερικούς μήνες πριν τις ευρωεκλογές της 6-9ης Ιουνίου του 2024, η γραφειοκρατία των Βρυξελλών συνεχίζει να λειτουργεί ως χρυσός χορηγός των άκρων. Η πρωτοβουλία… λαϊκισμού της Μελόνι, έρχεται σε μια συγκυρία κατά την οποία η πλειοψηφία της ιταλικής κοινωνίας αλλά και του συνόλου των ευρωπαϊκών κοινωνιών δεν την απαξιώνει ως λαϊκιστική. Αντιθέτως, την καλοδέχεται, μετά από σχεδόν 15 χρόνια μνημονιακής καταστροφής, ειδικά για τις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου, και με βαριά τη σκιά της εγκληματικής τύφλωσης της Φρανκφούρτης να αυξάνει διαρκώς τα επιτόκια δανεισμού, για να τιθασεύσει τον πληθωρισμό.

Πετυχαίνοντας… μια τρύπα στο νερό, καθώς και ο πληθωρισμός δεν τιθασεύεται σε σημείο που να το καταλάβουν στην καθημερινότητά τους οι Ευρωπαίοι πολίτες, αλλά και προκαλείται μια νέα γενιά δανειοληπτών, μέχρι σήμερα συνεπών, οι οποίοι θα κινδυνεύσουν να χάσουν τα σπίτια τους, λόγω της φτωχοποίησης που έχουν υποστεί από τις άφρονες πολιτικές της γραφειοκρατίας των Βρυξελλών, εξαιτίας των οποίων δεν θα μπορούν πλέον να αποπληρώνουν το δάνειό τους.

Από τη μια η Κριστίν Λαγκάρντ, για… όλες τις δουλειές του “συστήματος”, από το ξέπλυμα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου μετά το σκάνδαλο Στρος-Καν, μέχρι την εποχή της εμπλοκής της στο σκάνδαλο Ταπί, ως υπουργός Οικονομικών των γαλλικών κυβερνήσεων.

Από την άλλη, η… εγγονή της ακροδεξιάς, άλλοτε προστατευόμενη του Σίλβιο Μπερλουσκόνι και απόλυτη κυρίαρχος της πολιτικής ζωής της Ιταλίας, ως εκπρόσωπος της “όλης Κεντροδεξιάς”, Τζόρτζια Μελόνι.

Και όμως, φτάσαμε στο σημείο να κατανοεί η Μελόνι καλύτερα τις ανάγκες των σύγχρονων ευρωπαϊκών κοινωνιών. Και να τις υπερασπίζεται, σε σχέση με τη Λαγκάρντ.

Το κατάντημα της Ευρώπης μας. Η ήττα των ιδεών του Διαφωτισμού.

 

Της Κατιάνας Ναυπλιώτου

Best Of

O Κωστής Χατζηδάκης ενισχύει τις ευκαιρίες για επενδύσεις στην Ελλάδα

Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης συναντήθηκε...

Μητσοτάκης: Ένα μεγάλο “ευχαριστώ” σε εκείνους που συμπορεύονται μαζί μας

Χαιρετισμός του Πρωθυπουργού και Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου...

Ούτε… βαλτός να ήταν ο (γκαφατζής) Κασσελάκης

Οι επαναλαμβανόμενες γκάφες του Στέφανου Κασσελάκη, με δημόσια ακραία...

Newsletter

spot_img

Δείτε επίσης...

Μεγαλύτεροι από κάθε πολιτικό κόμμα…

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ο Γιώργος και ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος,...

Η Μαρίνα Σάττι και η ανάγκη των Ελλήνων να ξεχάσουν τα προβλήματά τους

Το... πανηγυράκι της Eurovision έχει και φέτος τη δημιουργική...

Η Έλενα Παπαρίζου “Number One” σε… κάθε Eurovision

  Η Έλενα. Η δική μας Έλενα, άντε και...λίγο των...

Η διαφθορά του καθεστώτος Ζελένσκι… θεριεύει

Για να φτάσουν στο σημείο οι Υπουργοί Δικαιοσύνης των...
Κατιάνα Ναυπλιώτου
Κατιάνα Ναυπλιώτου
Η Κατιάνα Ναυπλιώτου είναι διεθνολόγος

Μεγαλύτεροι από κάθε πολιτικό κόμμα…

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ο Γιώργος και ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος. Μέσα σε 48 ώρες, το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ του Ολυμπιακού και...

Η Μαρίνα Σάττι και η ανάγκη των Ελλήνων να ξεχάσουν τα προβλήματά τους

Το... πανηγυράκι της Eurovision έχει και φέτος τη δημιουργική χρησιμότητά του. Και μάλιστα, από τους ημιτελικούς κιόλας, πολύ περισσότερο από τον ημιτελικό στον οποίο...

Η Έλενα Παπαρίζου “Number One” σε… κάθε Eurovision

  Η Έλενα. Η δική μας Έλενα, άντε και...λίγο των Σουηδών. Φυσικά και η εμφάνιση της Έλενας Παπαρίζου στη σκηνή του δεύτερου ημιτελικού της φετινής...