Γράφει ο Γιώργος Λακόπουλος
Στην πολιτική υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να βρεθείς αντιμέτωπος με χθεσινές αφύσικες επιλογές σου – που κακοφορμίζουν.
Το υφίσταται ο Τάκης Θεοδωρικάκος. Πρέπει να απολογηθεί εκτός από την ακραία πολιτική και για τις σκοτεινές πρακτικές του Νεομητσοτακισμού, στον οποίο προσχώρησε με ενθουσιασμό, το 2016.
Παράδειγμα, η αντι-ΣΥΡΙΖΑ συμπόρευση με τον Καλογρίτσα, η γραμματέας του οποίου μίλησε στο Ειδικό Δικαστήριο για «σακούλες με λεφτά στην Κουμουνδούρου» και εγγραφές ονομάτων Συριζαίων στο ημερολόγιό της.
Αμυνόμενος ο Νίκος Παππάς υπενθύμισε ότι στο ίδιο ημερολόγιο υπάρχει και το όνομα του Θεωδωρικάκου:
«Είχε διπλή ιδιότητα τότε. Συνεταίρος του Καλογρίτσα, με 50%-50% και σύμβουλος στρατηγικής του Μητσοτάκη» .
Ο υπουργός μίλησε για απόπειρα να κηλιδωθεί «μια κρυστάλλινη πορεία 38 ετών» και για «ποινικοποίηση μιας κοινωνικής σχέσης».
Οι σταθμοί της «κρυστάλλινης πορείας» είναι γνωστοί: Γραμματέας της ΚΝΕ-με τον Καλογρίτσα να κομπάζει «εγώ τον έκανα»- αργότερα ΠΑΣΟΚ, δίπλα στον Λαλιώτη και τελικά υπάλληλος του Μητσοτάκη, μέχρι να εξελιχθεί σε υπουργό του.
Κρυστάλλινη, αλλά όχι ευθεία πορεία. Όπως δεν είναι «κοινωνική σχέση» ο συνεταιρισμός με τον συγκεκριμένο εργολάβο…
Ενώ προσπαθούσε να διαχειριστεί την εμπλοκή του με τον παλιό συνομιλητή του ΣΥΡΙΖΑ, το πιο φιλοκυβερνητικό συγκρότημα τον στήνει στον τοίχο για αδιαφανές μάνατζμεντ στην Αστυνομία.
Επί των ημερών του, βρόμικοι αξιωματούχοι αντί για το σκαμνί, απλώς αποστρατεύονταν και συνομιλητές της περιβόητης Greekmafia, έπαιρναν προαγωγές.
Δεν πρόκειται για προσωπικούς κολλητούς του από παλιά, αλλά για γρανάζια στην κομματική μηχανή που υπηρετεί σήμερα.
Αυτό δεν τον δικαιολογεί να παθαίνει Μητσοτάκη και να δηλώνει άγνοια ή να ενοχοποιεί τον… ΣΥΡΙΖΑ.
Άλλη υπόθεση. Στο Documento, καταγράφεται καταγγελία πρώην αξιωματικού της αστυνομίας- με προστασία της ανωνυμίας ενός εκ των εμπλεκομένων, που έχει «συγγενική σχέση» με τον υπουργό.
Κάτι που ποτέ δεν έκαναν τα μίντια που συμπαθεί ο σήμερα ο Τάκης, με τα παιδιά στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.
Αναφέροντας ο ίδιος ότι πρόκειται για τον γιο του κατήγγειλε- με εύλογη πατρική οργή- ότι πρόκειται για ψεύδη και εμπάθεια λόγω της αποστράτευσης του αξιωματικού- και θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη.
Σωστά. Με τον δημοσιογράφο Κ. Βαξεβάνη όμως γιατί τα έβαλε;
Από τη δουλειά που έκανε παλιότερα, γνωρίζει πως λειτουργεί η δημοσιογραφία… Η ευθύνη του δημοσιογράφου εξαντλείται στην ακρίβεια όσων μεταφέρει.
Δεν περιμένει τελεσίδικη δικαστική απόφαση επί του θέματος. Τα δημοσιογραφικά κείμενα είναι πληροφορίες, σχόλια και κριτική,δεν είναι δικόγραφα.
Οι καινούργιες -κακές- συναναστροφές του παλαιού Κνίτη, τον οδηγούν σε αποσταθεροποίηση.
Βρίσκει «ρυπαρό μέσο» το Documento, που απλώς μετέφερε μια υπαρκτή καταγγελία; Αλλά όχι και το κανάλι που έδωσε «στοχευμένη» συνέχεια, παρά τις διαψεύσεις του…