Αναστασία Γιάμαλη: Κυβέρνηση δυσανεκτική στην κριτική, που πλέον δεν τηρεί ούτε τα προσχήματα

Του Μανώλη Κομνηνού

 

Με ανάρτηση στην προσωπική σελίδα της στο Facebook, η Αναστασία Γιάμαλη σχολίασε με νόημα όσα διαδραματίζονται εσχάτως στη δημόσια σφαίρα, με επίκεντρο την υπόθεση των υποκλοπών και τη στοχοποίηση ΜΜΕ και δημοσιογράφων.

Η καλή δημοσιογράφος της τηλεόρασης του Kontra Channel και του Real Fm, επεσήμανε με νόημα τα εξής:

Κυβέρνηση δυσανεκτική στην κριτική που πλέον δεν τηρεί ούτε τα προσχήματα. Όταν δεν μπορεί να ελέγξει την πληροφορία, χτυπά τον αγγελιοφόρο επιχειρώντας να τον συνδέσει με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Στην πανδημία οι γιατροί και οι νοσηλευτές που διαμαρτύρονταν -και διαμαρτύρονται ακόμη- για τις ελλείψεις σε προσλήψεις και υποδομές, βαφτίζονταν ΣΥΡΙΖΑ. Αντίστοιχα, ΣΥΡΙΖΑ βαφτίζονταν και οι φορείς της αγοράς που έκαναν κριτική στα μέτρα ενίσχυσης. ΣΥΡΙΖΑ και οι εκπαιδευτικοί που επέκριναν την ανύπαρκτη υποδομή για την τηλεκπαίδευση. ΣΥΡΙΖΑ, είναι και οι φορείς καταναλωτών που διαμαρτύρονται για την ακρίβεια στην ενέργεια, ΣΥΡΙΖΑ και οι διάφοροι που σήκωσαν πανό ανά την Ελλάδα διαμαρτυρόμενοι για την αποφυλάκιση του βιαστή ανηλίκων, ΣΥΡΙΖΑ και οι ενεργοβόρες βιομηχανίες που ζητούσαν παρεμβάσεις στη χοντρική τιμή της ενέργειας, ΣΥΡΙΖΑ η Ολλανδέζα δημοσιογράφος που τόλμησε να ρωτήσει για τα push backs, ΣΥΡΙΖΑ ο διασώστης Αποστολόπουλος, ΣΥΡΙΖΑ η Διεθνής Αμνηστία και οι Ρεπόρτερς χωρίς Σύνορα που μας έριξαν στην θέση 108 στην ελευθερια Τύπου και είναι συνομιλητές της Κομισιόν και του Συμβουλίου της Ευρώπης.
Και κάτι για τον κλάδο:
Στην πραγματικότητα, δεν μας αφορά τι ψηφίζει κανένας/καμία δημοσιογράφος. Μας αφορά αν το ρεπορτάζ είναι πλήρες, αν το σχόλιο- εφόσον υπάρχει- ειναι στοιχειοθετημένο και προκύπτει. Αν τηρείται, λοιπόν, η δεοντολογία.
Είτε πρόκειται για τους Financial Times, τους New York Times, το Politico ή το GiannitsaPress. Είτε πρόκειται για τον Clapp, είτε για την εξαίρετη Σταμούλη. Είτε για δημοσιογράφους τοπικών μέσων.
Δεν έχει περάσει άλλωστε πολύς καιρός που υπουργός χαρακτήρισε σε τηλεπαράθυρο «μίζερη συριζαία» δημοσιογράφο που του είπε ότι ακρίβυναν τ’ αγγούρια.
Με τη μόνη διαφορά, ότι για το Politico, το ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιτέθηκε σε συντάκτρια του με τους όρους που το έκανε, προκάλεσε την αντίδραση του μέσου και της Ένωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου. Εδώ, θα ήταν απλά Τετάρτη.

Best Of

Το TikTok μιας… κουρασμένης

Πηγή: OnceVoice Μαύρη Λίστα   Ποιος Μιχαλολιάκος και ποια αποφυλάκιση του;  Για τα...

Η Αχτσιόγλου… έπαθε Κασσελάκη (ελαφρότητα influencer)

Ξαναβρήκε την... ενέργεια από την οποία είχε αδειάσει. Η...

Χατζηδάκης: Θέτουμε σε λειτουργία ένα ισχυρό εργαλείο για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η διασύνδεση των POS με τις...

Το “υπερ-εγώ” του Κασσελάκη τον οδηγεί στον… επίλογο

Η ανεξήγητη αυτοπεποίθηση που δείχνει να διακρίνει σε πλεόνασμα...

Newsletter

spot_img

Δείτε επίσης...

Δώρα Παντέλη: Η ευτυχία είναι σαν την… πεταλούδα

Περί... ευτυχίας λόγια. Στιγμές χαλάρωσης και αναστοχασμού για τη Δώρα...

Η Γιάμαλη “φεύγει”, η Δούση “έρχεται”

Καθώς οι τηλεοπτικοί σταθμοί επιχειρούν την αποτίμηση των αποτελεσμάτων...

Ο δημοσιογράφος που αρνήθηκε ότι εργάζεται στον ΣΚΑΪ, λόγω… ξεφωνητού

Η τοξική εικόνα που έχει συσσωρευτεί τα τελευταία χρόνια...

Τι «ψηφίζει» το Άγιο Όρος για τη διαδοχή Ιερωνύμου

Πηγή: OneVoice Το περιβόλι της Παναγιάς, το Άγιο Όρος, έχει...

Η επιστροφή της λιτότητας (και των… Μνημονίων) στην ευρωζώνη

Η τάση αμφισβήτησης των ανίκανων που συνθέτουν τη γραφειοκρατία...
Avatar

Δώρα Παντέλη: Η ευτυχία είναι σαν την… πεταλούδα

Περί... ευτυχίας λόγια. Στιγμές χαλάρωσης και αναστοχασμού για τη Δώρα Παντέλη, με την καλή αθλητικογράφο να μοιράζεται τις παρακάτω σκέψεις, με ανάρτηση στους προσωπικούς λογαριασμούς...

Η Γιάμαλη “φεύγει”, η Δούση “έρχεται”

Καθώς οι τηλεοπτικοί σταθμοί επιχειρούν την αποτίμηση των αποτελεσμάτων μιας σεζόν που δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη, τα πρόσωπα που πρωταγωνίστησαν είναι πολλά. Και η...

Ο δημοσιογράφος που αρνήθηκε ότι εργάζεται στον ΣΚΑΪ, λόγω… ξεφωνητού

Η τοξική εικόνα που έχει συσσωρευτεί τα τελευταία χρόνια γύρω από τον ΣΚΑΪ, και έχει συνδέσει τα ΜΜΕ του Ομίλου Αλαφούζου με στιγμές απαξίωσης...