Γράφει ο Γιώργος Λακόπουλος
«Αλλαξε μέτρα και σταθμά, καημό δεν άλλαξε», που λέει και το τραγούδι.
Παλιότερα ο καθηγητής συνταγματικού Δικαίου Γιώργος Γεραπετρίτης συμβούλευε έναν ατυχήσαντα Πρωθυπουργό και ταυτόχρονα έπαιρνε δουλειές από δημόσιους φορείς .
Ο καλύτερος στην πιάτσα στις «γνωματεύσεις», γιατί έριχνε τις τιμές στο «20% της αγοράς», κατά δήλωσή του. Πάρε κόσμε..
Μετά βρέθηκε να συμβουλεύει άλλον Πρωθυπουργό, αλλά της αντίπαλης παράταξης.
Επωφελέστατο: ο τίτλος υπουργός Επικρατείας που φέρει σήμερα-παίζεται αν είναι Νο1 ή Νο2, γιατί υπάρχει και άλλος- είναι η κορύφωση της σταδιοδρομίας του.
Αλλά όταν συμβουλεύεις νομικά έναν Μητσοτάκη, αργά η γρήγορα θα πρέπει να τετραγωνίσεις τον κύκλο.
Αυτό τον έβαλαν να κάνει, μετά την παρέμβαση Βενιζέλου, που ανατίναξε το σόφισμα περί «νόμιμης» παρακολούθησης Ανδρουλάκη και έστειλε τους υπευθύνους στον εισαγγελέα.
Καθώς ο Βενιζέλος-ή ο Σωτηρέλης– δεν είναι για τα κυβικά του, προσπάθησε αφελώς να πουλήσει πνεύμα :
-Ουδείς εξαιρείται από το νόμο του 1994, που είχε υπογράψει ο Βενιζέλος και σε μεταγενέστερο σύγγραμμά του το επιβεβαίωσε. ..
Μικροπρεπής «επιστημονική» συμμετοχή σε μια σοβαρή συζήτηση, που γύρισε το μάτι του «Μπένυ» και πήρε παραμάζωμα τον Γεραπετρίτη μαζί με τον αφεντικό του: προσβάλετε το Σύνταγμα.
Με αυτό το σκάνδαλο δεν μπορεί να αναμετρηθεί ούτε ο υπουργός, ούτε ο καθηγητής Γεραπετρίτης. Απαιτούνται απαντήσεις , όχι «γνωματεύσεις» της οκάς.
Υπήρξε στη Γ΄ Ελληνική Δημοκρατία «νόμιμη» τηλεφωνική παρακολούθηση βουλευτή; Ποιος ακριβώς σχεδίασε «επισύνδεση» στον Ανδρουλάκη – ή και σε άλλους- και με ποιο πρόσχημα;
Το Σύνταγμα προβλέπει εξαίρεση από το απόρρητο, μόνο για θέμα Εθνικής ασφάλειας ή συμμετοχή σε σοβαρά εγκλήματα- και κατά τον Βενιζέλο, προστατεύει τους βουλευτές.
Υπήρχε υπόνοια ότι ο ευρωβουλευτής και υποψήφιος αρχηγός του τρίτου κόμματος είχε εμπλοκή σε τέτοια αδικήματα και δεν ενημερώθηκε ο Πρωθυπουργός- στους τρείς μήνες που τον «άκουγαν»;
Πού ακριβώς το πάει ο Μητσοτάκης όταν δια του εκπροσώπου του προσάπτει στον Ανδρουλάκη -κουτοπόνηρα- ότι δεν προσέρχεται για … «προσωπική» ενημέρωση , όταν ο δικός του νόμος την απαγορεύει;
Τι παιχνίδι παίζει το «σύστημα Μητσοτάκη» όταν βάζει τον παραζαλισμένο Οικονόμου να λέει ότι «μπορεί να έχει καταστραφεί το υλικό της παρακολούθησης»;
Παλιό το κόλπο: το έκανε υπουργός με τα παραστατικά για πληρωμές δημοσιογράφων από μυστικά κονδύλια-υποδηλώνοντας πως ότι καταστράφηκαν δεν σημαίνει ότι ο ίδιος δεν διαθέσει αντίγραφα.
Ότι ο Μητσοτάκης φύτεψε στην ΕΥΠ τον Κοντολέοντα με σύνδεσμο τον ανεψιό του και ανάλαβε ο ίδιος την αρμοδιότητά της , γεννά υπόνοιες για εξ αρχής σχεδιασμένες παρακολουθήσεις αντιπάλων.. Υπάρχει άλλωστε οικογενειακή ροπή…
Εμφανώς ποινική η υπόθεση , γίνεται όλο και πιο βρόμικη. Οι δικολαβίες του Γεραπετρίτη δεν σώζουν κανέναν.