Λάμπρος Τζούμης: Κάποιοι στο περιβάλλον του Πρωθυπουργού πίνουν νερό στο όνομα του κ. Σημίτη (των… Ιμίων)

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη

 

Με ανάρτηση στην προσωπική σελίδα του στο Facebook, ο στρατηγός Λάμπρος Τζούμης σχολίασε την έξοδο του τουρκικού γεωτρητικού σκάφους, θυμίζοντας τη “γκρίζα” κληρονομιά του καθεστώτος Σημίτη.

Ο στρατηγός Λάμπρος Τζούμης σημείωσε:

Έξοδος σήμερα του τουρκικού γεωτρητικού σκάφους χωρίς να έχει προσδιοριστεί η περιοχή που θα κατευθυνθεί. Εν όψει μιας διαφαινόμενης περιόδου υψηλής έντασης, να θυμηθούμε κάποια στοιχεία από την τελευταία σοβαρή κρίση στα Ίμια μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας που οδήγησε σε εθνική ταπείνωση και να ελπίσουμε ότι κάποια δεδομένα έχουν διαφοροποιηθεί από τότε για να αποφύγουμε μια ακόμα υποχώρηση στα εθνικά μας θέματα.
– Ο τότε πρωθυπουργός Κ. Σημίτης πριν κορυφωθεί η κρίση είχε δηλώσει : «Σε οποιονδήποτε επιθετικό εθνικισμό η αντίδραση θα είναι δυνατή, άμεση και αποτελεσματική. Έχουμε όλα τα μέσα και θα τα χρησιμοποιήσουμε χωρίς κανένα δισταγμό. Ας μη γελιούνται».
– Ενώ η κρίση κορυφωνόταν σε ερώτηση του τότε Α/ΓΕΕΘΑ Χρ. Λυμπέρη πώς θέλει η κυβέρνηση να αντιδράσουν οι Ένοπλες Δυνάμεις σε περίπτωση παραβίασης των χωρικών μας υδάτων από τουρκικά πολεμικά, η απάντηση από τον κ. Σημίτη ήταν: «Όχι χρήση βίας, όχι παρενόχληση αλλά ενημέρωσή τους και αίτηση απομάκρυνσης». Η δήλωση για «άμεση και αποτελεσματική χωρίς κανένα δισταγμό» αντίδραση, πήγε περίπατο.
– Όπως ανέφερε ο κ. Λυμπέρης κατά τη διάρκεια ενημέρωσης στον πρωθυπουργό παρουσία κορυφαίων υπουργών ο κ. Σημίτης δεν γνώριζε τι σημαίνει «κανόνες εμπλοκής» και ότι υπάρχουν δύο νησιά στα Ίμια.
– Ο κ. Λυμπέρης παρά τις ευθύνες που και η στρατιωτική ηγεσία φέρει για τον τρόπο χειρισμού της κρίσης, στο βιβλίο του «Ταραγμένες θάλασσες» αναφέρει ότι μετά τη σύσκεψη με τον κ. Σημίτη : «Έφυγα προβληματισμένος. Αντιλήφθηκα ότι η κυβέρνηση αγνοεί το σύστημα χειρισμού κρίσης και δεν έχει πρόθεση λειτουργίας των θεσμών στη λήψη ζωτικών πολιτικών αποφάσεων. Έβλεπα περισσότερο μια παρέα ανθρώπων με όχι καλές σχέσεις μεταξύ τους, παρά μια δεμένη ομάδα που έχει σταθερή στρατηγική χειρισμού της κρίσης».
– Μετά την κρίση των Ιμίων και την τραγική κατάληξη που είχε ο κ. Σημίτης είχε δηλώσει : «Οι προηγμένες χώρες αποφεύγουν συγκρούσεις και δεν παρασύρονται σε αυτές». Ξέχασε βέβαια ότι οι σοβαρές χώρες επιλέγουν ακόμα και τη σύγκρουση όταν διακυβεύεται η εθνική τους κυριαρχία και ακεραιότητα
Επειδή σήμερα κάποιοι στο στενό περιβάλλον του πρωθυπουργού πίνουν νερό στο όνομα του κ. Σημίτη ας ελπίσουμε ότι δεν θα τον επηρεάσουν στη λήψη αποφάσεων για αντιμετώπιση ενδεχόμενης κρίσης με την Τουρκία, καθόσον όπως ο ίδιος δήλωσε πρόσφατα στο CNN: «Η Ελλάδα θα κάνει ό,τι πρέπει για να υπερασπιστεί την κυριαρχία της.»

 

Best Of

Η Αχτσιόγλου… έπαθε Κασσελάκη (ελαφρότητα influencer)

Ξαναβρήκε την... ενέργεια από την οποία είχε αδειάσει. Η...

Χατζηδάκης: Θέτουμε σε λειτουργία ένα ισχυρό εργαλείο για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η διασύνδεση των POS με τις...

Το “υπερ-εγώ” του Κασσελάκη τον οδηγεί στον… επίλογο

Η ανεξήγητη αυτοπεποίθηση που δείχνει να διακρίνει σε πλεόνασμα...

Κίνηση αμφισβήτησης (και ανατροπής) του Ανδρουλάκη από το… ίδιο βράδυ των ευρωεκλογών κιόλας

Τα δημοσκοπικά νέα προκαλούν μαύρες σκέψεις στη Χαριλάου Τρικούπη,...

Newsletter

spot_img

Δείτε επίσης...

Ο μοναχικός περίπατος των δακρύων

  Τα λόγια έχουν πάντα μια φυσική υπεροχή στην αναζήτηση...

Το ταξίδι, λοιπόν. Τίποτα άλλο (δεν έχει σημασία)…

Τη φετινή Μεγάλη Παρασκευή, ακόμη και ο καιρός αποφάσισε...

Η Μισέλ Ομπάμα… δείχνει το μέλλον

Το μέλλον που θα μπορούσε η ίδια να εκφράσει,...

Μαρία Δεναξά: Ο… ζήλος διαπιστευτηρίων των κομματικά στρατευμένων

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Με ανάρτηση στους προσωπικούς λογαριασμούς της στα...

Η… συμπεριληπτική κακοποίηση των γυναικών, με τη φρικώδη προσφώνηση “βουλεύτρια”

Η ωδή στην πρόοδο, που συνοψίζεται στη διαχρονική και...
Λάζαρος Καλλιανιώτης
Λάζαρος Καλλιανιώτης
Ο Λάζαρος Καλλιανιώτης είναι σύμβουλος στρατηγικής και επικοινωνίας, πολιτικός αναλυτής

Ο μοναχικός περίπατος των δακρύων

  Τα λόγια έχουν πάντα μια φυσική υπεροχή στην αναζήτηση της κατάλληλης διαδρομής από το μυαλό στην καρδιά. Ώστε να μην κλονίσουν το αυθόρμητα εύθραυστο...

Το ταξίδι, λοιπόν. Τίποτα άλλο (δεν έχει σημασία)…

Τη φετινή Μεγάλη Παρασκευή, ακόμη και ο καιρός αποφάσισε να περάσει απέναντι. Και αντί της παραδοσιακής, σκοτεινιασμένης και πένθιμης εικόνας του, να μας χαρίσει...

Η Μισέλ Ομπάμα… δείχνει το μέλλον

Το μέλλον που θα μπορούσε η ίδια να εκφράσει, αλλά... το αρνείται. Μιλώντας σε μαθητές σχολείου, στο μεταίχμιο της μετάβασής τους στο Κολλέγιο, η Μισέλ...