Το μπαράζ δημοσίων τοποθετήσεων Κικίλια, για να στείλει μήνυμα αυτοπεποίθησης

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη

 

Σε μια δύσκολη συγκυρία για τη χώρα, με τον πόλεμο στην Ουκρανία να αλλάζει τα περισσότερα από τα δεδομένα με τα οποία πορευόμασταν, ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας έδειξε πολιτικά αντανακλαστικά.

 

Με μπαράζ δημοσίων τοποθετήσεων, ο Υπουργός Τουρισμού έστειλε μήνυμα εθνικής αυτοπεποίθησης για την πορεία του τουρισμού και τη φετινή σεζόν, σε μια στιγμή κατά την οποία η ελληνική οικονομία περιμένει ακόμη περισσότερα από τα τουριστικά έσοδα, προκειμένου να καταφέρει να καλύψει μέρος του χαμένου εδάφους των προηγούμενων ετών.

 

Η δεδομένη συγκυρία είναι κρίσιμη για την τουριστική κίνηση τους θερινούς μήνες, και ο Βασίλης Κικίλιας έσπευσε να δείξει ότι η Ελλάδα πατάει γερά στα πόδια της, ώστε το σχετικό μήνυμα να φτάσει εκεί που πρέπει, στα διεθνή ΜΜΕ.

 

Ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας παραβρέθηκε και απηύθυνε χαιρετισμό στα επίσημα εγκαίνια του Γραφείου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ.) στην Αθήνα για την Ποιότητα της Φροντίδας και την Ασφάλεια των Ασθενών.

Η επιλογή της Ελλάδας ως έδρας του συγκεκριμένου Γραφείου του Π.Ο.Υ., αποτέλεσε μια αναγνώριση του έργου του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, του Υπουργείου Υγείας και της ελληνικής Κυβέρνησης στη διαχείριση της πανδημίας και στην υλοποίηση πολιτικών Δημόσιας Υγείας, όπως η επιτυχής εφαρμογή του Αντικαπνιστικού Νόμου.

Ανακοινώθηκε τον Οκτώβριο του 2020 κατά την επίσκεψη του τότε Υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια στην Κοπεγχάγη και τη συνάντησή του με τον Περιφερειακό Διευθυντή του Π.Ο.Υ. για την Ευρώπη Hans Kluge.

Ακολούθησε η υπογραφή της συμφωνίας για το νέο Γραφείο του Π.Ο.Υ. στην Αθήνα, που πραγματοποιήθηκε από τους κ.κ. Κικίλια και Kluge στις 15 Απριλίου 2021 στο Υπουργείο Υγείας.

Στην ομιλία του, ο κ. Κικίλιας τόνισε ότι η σημερινή μέρα είναι συγκινητική και κομβική για τον ίδιο και χαρακτήρισε τα επίσημα εγκαίνια του Γραφείου του ΠΟΥ στην Αθήνα, «απόδειξη για όλα όσα πετύχαμε τα δύο τελευταία χρόνια, όλα όσα καταφέραμε να ξεπεράσουμε στη μάχη μας με την πανδημία της COVID-19».

Όπως επισήμανε ο Υπουργός Τουρισμού, «αυτό το φιλόδοξο εγχείρημα ξεκίνησε πριν από ακριβώς έναν χρόνο, τον Απρίλιο του 2021, εν μέσω μιας καταστροφικής κρίσης για τη Δημόσια Υγεία, μιας ανθρωπιστικής κρίσης. Είμαι περήφανος που βλέπω ότι οι προσπάθειές μας συνεχίζονται, μέσα από την απαράμιλλη στήριξη, αποφασιστικότητα και καθοδήγηση του Πρωθυπουργού μας Κυριάκου Μητσοτάκη».

Τέλος, ο κ. Κικίλιας ανακοίνωσε ότι το Υπουργείο Τουρισμού σχεδιάζει ένα νέο πλαίσιο ιατρικού Τουρισμού στην Ελλάδα υπό την καθοδήγηση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. «Ένα πλαίσιο που στοχεύει να καλύψει όλες τις πτυχές του ιατρικού τουρισμού και του τουρισμού ευεξίας για όσους επισκέπτονται τη χώρα μας», υπογράμμισε ο Υπουργός Τουρισμού.

Best Of

ΕΛΙΑΜΕΠ και Παπαστράτος άνοιξαν τη συζήτηση για την Ευρώπη του μέλλοντος

Κρίσιμα ζητήματα για την κοινωνική συνοχή ανέδειξε η πρώτη...

Αλέξανδρος Τσιατσιάμης: Ένα φιλόδοξο πρόγραμμα με άμεσο οικονομικό και περιβαλλοντικό όφελος για την Αυτοδιοίκηση

Πηγή: εφημερίδα "Το Βήμα"   Τομή στα ενεργειακά και οικονομικά ζητήματα...

Κωστής Χατζηδάκης: Σταθερά βήματα μπροστά στον εκσυγχρονισμό του φορολογικού συστήματος

Με αφορμή ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών...

Μητσοτάκης: Σήμερα, έχουμε τη δυνατότητα να επηρεάζουμε τις διεθνείς εξελίξεις

Ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης...

Newsletter

spot_img

Δείτε επίσης...

Θα βρεθεί ένας σοβαρός άνθρωπος να θέσει θέμα ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ μετά τις ευρωεκλογές;

Η Ρένα Δούρου, ο Νίκος Παππάς, ο Σωκράτης Φάμελλος,...

Γιάννης Πρετεντέρης: Τα όρια που θέτει ο νόμος

Γράφει ο Γιάννης Πρετεντέρης Πηγή: εφημερίδα "Το Βήμα"   Ειλικρινά δυσκολεύομαι να...

Μιχάλης Ψύλος: Κανείς δεν παίρνει την Ευρώπη στα σοβαρά, ως γεωπολιτικό παράγοντα

Γράφει ο Μιχάλης Ψύλος Πηγή: εφημερίδα "Ναυτεμπορική"   Μιχάλης Ψύλος • [email protected] Πολλές φρικαλεότητες τον...

Δημήτρης Καμπουράκης: Η μεγάλη μάζα παραμένει παγερά αδιάφορη

Γράφει ο Δημήτρης Καμπουράκης Πηγή: liberal.gr   Πέτυχα προ ημερών, εντελώς τυχαία...

Μανώλης Κοττάκης: Ο άνθρωπος προηγείται

Γράφει ο Μανώλης Κοττάκης Πηγή: newsbreak.gr   Συνέβησαν και τα δύο την...
Λάζαρος Καλλιανιώτης
Λάζαρος Καλλιανιώτης
Ο Λάζαρος Καλλιανιώτης είναι σύμβουλος στρατηγικής και επικοινωνίας, πολιτικός αναλυτής

Θα βρεθεί ένας σοβαρός άνθρωπος να θέσει θέμα ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ μετά τις ευρωεκλογές;

Η Ρένα Δούρου, ο Νίκος Παππάς, ο Σωκράτης Φάμελλος, η Όλγα Γεροβασίλη, ο Γιώργος Βασιλειάδης, ο Γιώργος Τσίπρας και κάποιοι... λιγοστοί ακόμη μετριοπαθείς και...

Γιάννης Πρετεντέρης: Τα όρια που θέτει ο νόμος

Γράφει ο Γιάννης Πρετεντέρης Πηγή: εφημερίδα "Το Βήμα"   Ειλικρινά δυσκολεύομαι να καταλάβω πώς βοηθάς τους Παλαιστινίους στη Γάζα αν καταλάβεις και καταστρέψεις τη Νομική στην Αθήνα. Θα πάθει πανικό ο Νετανιάχου στο...

Μιχάλης Ψύλος: Κανείς δεν παίρνει την Ευρώπη στα σοβαρά, ως γεωπολιτικό παράγοντα

Γράφει ο Μιχάλης Ψύλος Πηγή: εφημερίδα "Ναυτεμπορική"   Μιχάλης Ψύλος • [email protected] Πολλές φρικαλεότητες τον 20ο αιώνα ξεκίνησαν με μια δολοφονία πολιτικού ηγέτη. Αρχής γενομένης από τον Αρχιδούκα της Αυστρίας, Φερδινάνδο...