Σοφία Πουρίκη: Δεν μπορούμε να είμαστε απόντες από τις δικές μας μάχες

Του Μανώλη Κομνηνού

 

Την οπτική της για ένα διαφορετικό ΕΣΥ, που θα βρίσκεται πιο κοντά στις ανάγκες της σύγχρονης εποχής, έχοντας επικαιροποιήσει προτεραιότητες και αντανακλαστικά, μέσα και από τα διδάγματα της κρίσης της πανδημίας του κορονοϊού, κατέθεσε μέσω της προσωπικής σελίδας της στο Facebook η Σοφία Πουρίκη.

Η επιμελήτρια της ΜΕΘ Covid Νοσοκομείου «Σωτηρία» είναι υποψήφια στις εκλογές της ΕΙΝΑΠ με τον συνδυασμό ΔΗΝΚΙ, και διεκδικεί την ψήφο εμπιστοσύνης των συναδέλφων της, για να συμβάλλει με τις δυνάμεις της στην αλλαγή του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Η Σοφία Πουρίκη σημείωσε με νόημα τα εξής:

“Στο τέλος του τούνελ… Εκεί όπου το φως αρχίζει να λάμπει λιγότερο διστακτικά. Ποιος θα το φανταζόταν, όταν πριν από σχεδόν δυο χρόνια ξεκινούσαμε αυτό το ταξίδι στο άγνωστο. Μια περιπέτεια χωρίς συγκεκριμένο σενάριο, με έναν αόρατο εχθρό, αντίστοιχο εκείνων που είχε κληθεί να διαχειριστεί η ανθρωπότητα πριν από πολλές δεκαετίες.
Και όμως, οι γενιές μας το έζησαν και αυτό. Από την οικονομική κρίση, στην πανδημία του κορονοϊού. Να μην προλαβαίνουμε να σηκώσουμε κεφάλι, να μην προλαβαίνουμε να ξαναπιάσουμε το νήμα με τα όνειρα και τις προσδοκίες μας.
Το Εθνικό Σύστημα Υγείας στάθηκε όρθιο. Σταθήκαμε όρθιοι. Το ΕΣΥ άντεξε. Αντέξαμε. Παρά τις παθογένειες, τις ελλείψεις, τις δυσλειτουργίες, όσα μας κόβουν τα φτερά, δεν είναι όμως αρκετά για να κάμψουν το πείσμα μας. Να σώσουμε ζωές. Να είμαστε εκεί, ως η τελευταία ελπίδα ενός ασθενούς. Χωρίς το σύστημα να διευκολύνει τη δουλειά μας, αλλά μάλλον να τη δυσκολεύει.
Οι συνθήκες άνισες. Το ξέρουμε και το περιμένουμε. Από το 2010 και μετά, το ΕΣΥ λαβώθηκε, με περικοπές στο ανθρώπινο δυναμικό, ελλείψεις ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, και υποχρηματοδότηση. Το ζούμε. Αλλά μπορούμε να το αλλάξουμε. Πρέπει να το αλλάξουμε. Ήρθε η ώρα να το αλλάξουμε.
Εμείς θα το αλλάξουμε. Με νέους ανθρώπους, με νέες ιδέες, με πείσμα και την αυτοπεποίθηση να δρομολογήσουν τις αλλαγές που έχει ανάγκη το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Δεν μπορούμε να μένουμε άλλο απαθείς, σιωπηλοί, συμβιβασμένοι με το τέλμα. Δεν μπορούμε να είμαστε απόντες από τις δικές μας μάχες”.

 

Best Of

Το TikTok μιας… κουρασμένης

Πηγή: OnceVoice Μαύρη Λίστα   Ποιος Μιχαλολιάκος και ποια αποφυλάκιση του;  Για τα...

Η Αχτσιόγλου… έπαθε Κασσελάκη (ελαφρότητα influencer)

Ξαναβρήκε την... ενέργεια από την οποία είχε αδειάσει. Η...

Χατζηδάκης: Θέτουμε σε λειτουργία ένα ισχυρό εργαλείο για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η διασύνδεση των POS με τις...

Το “υπερ-εγώ” του Κασσελάκη τον οδηγεί στον… επίλογο

Η ανεξήγητη αυτοπεποίθηση που δείχνει να διακρίνει σε πλεόνασμα...

Newsletter

spot_img

Δείτε επίσης...

Δώρα Παντέλη: Η ευτυχία είναι σαν την… πεταλούδα

Περί... ευτυχίας λόγια. Στιγμές χαλάρωσης και αναστοχασμού για τη Δώρα...

Η Γιάμαλη “φεύγει”, η Δούση “έρχεται”

Καθώς οι τηλεοπτικοί σταθμοί επιχειρούν την αποτίμηση των αποτελεσμάτων...

Ο δημοσιογράφος που αρνήθηκε ότι εργάζεται στον ΣΚΑΪ, λόγω… ξεφωνητού

Η τοξική εικόνα που έχει συσσωρευτεί τα τελευταία χρόνια...

Τι «ψηφίζει» το Άγιο Όρος για τη διαδοχή Ιερωνύμου

Πηγή: OneVoice Το περιβόλι της Παναγιάς, το Άγιο Όρος, έχει...

Η επιστροφή της λιτότητας (και των… Μνημονίων) στην ευρωζώνη

Η τάση αμφισβήτησης των ανίκανων που συνθέτουν τη γραφειοκρατία...
Avatar

Δώρα Παντέλη: Η ευτυχία είναι σαν την… πεταλούδα

Περί... ευτυχίας λόγια. Στιγμές χαλάρωσης και αναστοχασμού για τη Δώρα Παντέλη, με την καλή αθλητικογράφο να μοιράζεται τις παρακάτω σκέψεις, με ανάρτηση στους προσωπικούς λογαριασμούς...

Η Γιάμαλη “φεύγει”, η Δούση “έρχεται”

Καθώς οι τηλεοπτικοί σταθμοί επιχειρούν την αποτίμηση των αποτελεσμάτων μιας σεζόν που δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη, τα πρόσωπα που πρωταγωνίστησαν είναι πολλά. Και η...

Ο δημοσιογράφος που αρνήθηκε ότι εργάζεται στον ΣΚΑΪ, λόγω… ξεφωνητού

Η τοξική εικόνα που έχει συσσωρευτεί τα τελευταία χρόνια γύρω από τον ΣΚΑΪ, και έχει συνδέσει τα ΜΜΕ του Ομίλου Αλαφούζου με στιγμές απαξίωσης...