Ν. Ελευθερόγλου: Η Ελλάδα συνεχίζει να… τρώει τα παιδιά της

Γράφει ο Νίκος Ελευθερόγλου

Πηγή: εφημερίδα “Παρασκήνιο”

 

Δυστυχώς, εξαιτίας των φοβικών συνδρόμων του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ, χάθηκε μια ιστορική ευκαιρία να εντάξει η πατρίδα μας στον ελληνικό κορμό την «άλλη Ελλάδα», που ζει και μεγαλουργεί σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Εγκλωβισμένες οι αριστερές δυνάμεις της χώρας σε λογικές που ανήκουν στο χθες, αρνήθηκαν το αυτονόητο. Να μπορούν οι Έλληνες, όπου και να ζουν, να ψηφίζουν από τον τόπο όπου ζουν χωρίς η ψήφος τους να είναι… δεύτερης κατηγορίας. Και αυτό σε μια εποχή που η ψηφιακή επανάσταση αλλάζει όσα ξέραμε μέχρι σήμερα. Την ώρα που ο καθένας μας μπορεί να επικοινωνήσει σε κάθε σημείο του πλανήτη, οι… προοδευτικές δυνάμεις έκλεισαν τα μάτια στην πραγματικότητα.

Και όχι μόνο αυτό, έκαναν μια ταξική επιλογή όχι υπέρ των αδυνάμων, αλλά υπέρ των εχόντων και κατεχόντων πλούτο. Αυτών, δηλαδή, που έχουν χρήματα και μπορούν να πάρουν ένα αεροπλάνο και να έρθουν να ψηφίσουν. Ή, ακόμη χειρότερα, αν ένα κόμμα έχει λεφτά (όπως γινόταν στο παρελθόν), θα μπορεί να μεταφέρει ψηφοφόρους από το εξωτερικό για να έρθουν να ψηφίσουν, την ώρα που όσοι δεν έχουν οικονομική δυνατότητα δεν θα μπορούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα!

Δηλαδή, δεν φτάνει που με τις πολιτικές που εφαρμόστηκαν κυρίως τα τελευταία χρόνια χιλιάδες Ελληνόπουλα έφυγαν από την πατρίδα, τώρα θέλουν να τους τιμωρήσουν και από πάνω, αντί να τους ζητήσουν συγγνώμη. Δεν καταλαβαίνουν, αλήθεια, ότι με την επιλογή τους αυτή κόβουν δεσμούς που με κάθε τρόπο θα έπρεπε να τους κρατάμε ζωντανούς; Αν αυτό είναι προοδευτικό, ας το κρίνουν οι απόδημοι αλλά και οι Έλληνες που ζουν εντός των συνόρων.

Το πρόσχημα για το οποίο δεν δέχτηκαν να πουν «ναι» είναι ότι φοβήθηκαν πως η κυβέρνηση με αυτόν τον τρόπο θα… νόθευε το εκλογικό αποτέλεσμα. Η Κουμουνδούρου και ο Περισσός εκτίμησαν (αλήθεια, πώς;) ότι οι απόδημοι ψηφίζουν ΝΔ, άρα το αποτέλεσμα θα άλλαζε! Αντί, λοιπόν, να πείσουν τους πολίτες που ζουν στο εξωτερικό να ψηφίσουν τον ΣΥΡΙΖΑ ή το ΚΚΕ, αποφάσισαν να τους εμποδίσουν επί της ουσίας να ψηφίσουν!

Δυστυχώς, για άλλη μια φορά χάθηκε μια ιστορική ευκαιρία. Οι απόδημοι είναι απογοητευμένοι, και αυτό φαίνεται από το μικρό ενδιαφέρον των περισσοτέρων να εγγραφούν και να συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία. Φαίνεται ότι η Ελλάδα δεν αρκείται στο να… τρώει τα παιδιά της όταν ζουν στην πατρίδα, αλλά θέλει να συνεχίσει να το πράττει ακόμη και όταν ζουν έξω από τα στενά όριά της.

Όσο για τη γελοιότητα του επιχειρήματος «δεν θα αποφασίζουν αυτοί ποια κυβέρνηση θα έχουμε εμείς που ζούμε εδώ», αυτό δείχνει το πώς αντιλαμβάνονται κάποιοι τόσο τους αποδήμους όσο και τη λειτουργία της δημοκρατίας. Είναι η κουλτούρα που είχαν οι γηγενείς για τους Έλληνες που ζούσαν εκτός των συνόρων στο μικρό ελληνικό κράτος που δημιουργήθηκε μετά την Επανάσταση. Για όλους αυτούς που θυσίασαν περιουσίες και ζωή, για να γίνει η Ελλάδα ελεύθερη. Κρίμα…

Best Of

Η Αχτσιόγλου… έπαθε Κασσελάκη (ελαφρότητα influencer)

Ξαναβρήκε την... ενέργεια από την οποία είχε αδειάσει. Η...

Χατζηδάκης: Θέτουμε σε λειτουργία ένα ισχυρό εργαλείο για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η διασύνδεση των POS με τις...

Το “υπερ-εγώ” του Κασσελάκη τον οδηγεί στον… επίλογο

Η ανεξήγητη αυτοπεποίθηση που δείχνει να διακρίνει σε πλεόνασμα...

Κίνηση αμφισβήτησης (και ανατροπής) του Ανδρουλάκη από το… ίδιο βράδυ των ευρωεκλογών κιόλας

Τα δημοσκοπικά νέα προκαλούν μαύρες σκέψεις στη Χαριλάου Τρικούπη,...

Newsletter

spot_img

Δείτε επίσης...

Οι “χαλασμένες” καρδιές που συνεχίζουν…

  Ακόμη ένα «πέρασμα». Από μια εποχή, σε μια άλλη....

Η (αναστάσιμη) ευαγγελική περικοπή που ταξιδεύει την καρδιά στη γαλήνη…

  Της Κατιάνας Ναυπλιώτου Στο Ευαγγέλιο της Ανάστασης, το πρωί του...

Ο μοναχικός περίπατος των δακρύων

  Τα λόγια έχουν πάντα μια φυσική υπεροχή στην αναζήτηση...

Το ταξίδι, λοιπόν. Τίποτα άλλο (δεν έχει σημασία)…

Τη φετινή Μεγάλη Παρασκευή, ακόμη και ο καιρός αποφάσισε...

Η Μισέλ Ομπάμα… δείχνει το μέλλον

Το μέλλον που θα μπορούσε η ίδια να εκφράσει,...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Οι “χαλασμένες” καρδιές που συνεχίζουν…

  Ακόμη ένα «πέρασμα». Από μια εποχή, σε μια άλλη. Το Πάσχα λειτουργεί, ειδικά για όσους δεν έχουν στεγνώσει την καρδιά τους από τη γαλήνη...

Η (αναστάσιμη) ευαγγελική περικοπή που ταξιδεύει την καρδιά στη γαλήνη…

  Της Κατιάνας Ναυπλιώτου Στο Ευαγγέλιο της Ανάστασης, το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου, λίγο μετά το "Ανάστα ο Θεός", μπορεί κανείς να ακουμπήσει την καρδιά του...

Ο μοναχικός περίπατος των δακρύων

  Τα λόγια έχουν πάντα μια φυσική υπεροχή στην αναζήτηση της κατάλληλης διαδρομής από το μυαλό στην καρδιά. Ώστε να μην κλονίσουν το αυθόρμητα εύθραυστο...