Του Λάζαρου Καλλιανιώτη
Στη σκιά της απόφασης της κυβέρνησης να επιτρέψει την επαναλειτουργία των καταστημάτων εστίασης σε εξωτερικούς χώρους, από τις αρχές Μαϊού, καταγράφονται ήδη τα πρώτα ανησυχητικά σημάδια, που επιβεβαιώνουν το δραματικό σκηνικό που τείνει να διαμορφωθεί σε έναν από τους περισσότερο “ζωηρούς” κλάδους της ελληνικής οικονομίας.
Αρκετοί ιδιοκτήτες δηλώνουν διστακτικοί στο να λειτουργήσουν εκ νέου τα καταστήματά τους, κρίνοντας ότι οι συνθήκες που διαμορφώνονται, με λιγοστούς χώρους για αξιοποίηση, δεν καθιστά βιώσιμη την επιστροφή στην κανονικότητα προ πανδημίας.
Έτσι, υπάρχουν πολλοί που σχεδιάζουν να συνεχίσουν να λειτουργούν μονάχα ως delivery, και να περιμένουν το καλοκαίρι, για να διαπιστώσουν κατά πόσο οι συνθήκες θα έχουν βελτιωθεί. Με ό, τι θα συνεπάγεται αυτό, για τις θέσεις εργασίας των εργαζομένων και τις αποδοχές τους, που ήδη έχουν υποστεί σοβαρές ρωγμές, μετά από τα διαδοχικά lockdown, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.