Γράφει ο Πάσχος Μανδραβέλης
Τι ακριβώς πρέπει να απαντήσει ο πρωθυπουργός στις αιτιάσεις του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσου Ηλιόπουλου, ο οποίος λέει ότι «ο κ. Μητσοτάκης κρύβεται και δεν απαντά στις πρωτοφανείς καταγγελίες του κ. Βρούτση»; Τι να πει δηλαδή; Να διαψεύσει αυτά που κατήγγειλε ο τέως υπουργός Εργασίας ότι δηλαδή ο σταρ της trash-TV κ. Μένιος Φουρθιώτης «ήρθε σε μένα με μπράβους. Φώναζε. Με θράσος. Απειλούσε. Ζητούσε να πληρωθεί το μήνα που έχασε … [απειλούσε ότι θα με] τελειώσει (…) Είμαι έξω φρενών με αυτόν τον τύπο. Ηρθε στο υπουργείο και κλοτσούσε πόρτες. Ηρθε με μπράβους. Απειλούσε γενικούς γραμματείς. Υπάλληλοι έρχονταν κλαίγοντας γιατί τους έλεγε ότι θα τον προσκυνήσουμε. Μιλάμε για παρακμή» (Documento 5.04.2021).
Να τα επιβεβαιώσει; Να καταδικάσει το γεγονός, ότι ένας φαντασμένος νεανίας κυκλοφορεί με μπράβους και λέει ότι θα τελειώσει έναν υπουργό; Πώς προκύπτει η εκτίμηση του left.gr ότι «σε σοβαρό πολιτικό σκάνδαλο εξελίσσεται η υπόθεση Φουρθιώτη ύστερα από τις καταγγελίες Βρούτση»; (4.4.2021). Στο κάτω κάτω της γραφής, ο υπουργός έκανε τη δουλειά του και όχι το χατίρι του σταρ/μάνατζερ/εκδότη κ.λπ. Οι υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας ανακάλυψαν την απάτη του εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ μέσω του προγράμματος «Συν-Εργασία» και την τερμάτισαν. Συνεπώς πού βρίσκεται το σκάνδαλο, πέρα από όσα υποπτεύονται τα τρολ της Κουμουνδούρου, τα οποία πλέον χαράσσουν τη γραμμή του κόμματος και, μετά τη «σύνδεση Λιγνάδη – Μαξίμου», ανακάλυψαν κι έκαναν επίσημη αντιπολιτευτική γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ τη «σχέση Φουρθιώτη – Μαξίμου»;
Βεβαίως, υπάρχει ένα ερώτημα για τη θηριώδη φρουρά τού εν λόγω «σταρ», αλλά τα κριτήρια για αυτή την απόφαση βρίσκονται στην γκρίζα περιοχή των προσωπικών δεδομένων και σίγουρα την απόφαση δεν την έλαβε ο πρωθυπουργός, ούτε έστειλε τον κ. Φουρθιώτη να απειλήσει τον κ. Βρούτση. Αν υποθέσουμε ότι αυτή είναι η συνήθης συμπεριφορά του «σταρ», μάλλον χρειαζόταν τη φρουρά· κυκλοφορούν πολλοί εκεί έξω που δεν είναι τόσο ευγενείς όσο ο κ. Βρούτσης, ο οποίος απλώς είναι «έξω φρενών».
Υπάρχουν δύο τρόποι αντιπολίτευσης για το θέμα. Η συνωμοσιολογική που παράγουν τα τρολ της Κουμουνδούρου και υιοθετεί ο ΣΥΡΙΖΑ και η σοβαρή που κάνει το ΚΙΝΑΛ διά του βουλευτή του Γιώργου Καμίνη. Αυτός επισημαίνει τα θεσμικά, «στα ζητήματα φύλαξης και συνοδείας ευπαθών στόχων επικρατεί πλήρης αδιαφάνεια», και ερωτά τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη τα σοβαρά: «Ποιες είναι οι ποσοστώσεις επί του συνόλου του προσωπικού που διατίθεται στη φύλαξη πολιτικών προσώπων (…) καθώς και οι αντίστοιχες στατιστικές για το διατιθέμενο προσωπικό στις κατηγορίες: δημοσιογράφοι, δικαστικοί, επιχειρηματίες, λοιποί ιδιώτες;». Πέρα από τη δομική –ήτοι χαχαμπούχα– αντιπολίτευση, υπάρχει και η εποικοδομητική…