Τσίπρας: Συγχαίρω τον κ. Μητσοτάκη, που χαρακτηρίζει “ιστορική” τη Συμφωνία των Πρεσπών

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας προχώρησε σε παρέμβαση στη Βουλή, για την αντιμετώπιση των συνεπειών του «Ιανού» και για τα περαιτέρω μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας.

Ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

Την ώρα που η ανασφάλεια κυριεύει την πλειοψηφία των πολιτών, την ώρα που η κυβέρνηση της ΝΔ δεν δίνει χρήματα για την ενίσχυση των νοσοκομείων, των σχολείων και των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, αποφασίζει να δώσει ακόμη δύο εκατ. ευρώ στα ΜΜΕ, πάλι χωρίς όρους και κριτήρια.

Σε μια περίοδο που τα κανάλια όντως αντιμετωπίζουν προβλήματα, όπως οι περισσότερες επιχειρήσεις, η κυβέρνηση της ΝΔ εμφανίζεται σαν τον τοκογλύφο, να τους δίνει χρήματα, επιδιώκοντας ανταπόδοση μέσω της αποσιώπησης, της προπαγάνδας και της συκοφάντησης όσων της ασκούν κριτική.

Δε μπορεί να μην παρατηρήσει κανείς τα αντανακλαστικά της κυβέρνησης της ΝΔ: Τώρα που βλέπει την οργή για την ανικανότητα της να φουντώνει, σπεύδει να δώσει χρήματα στα κανάλια, αλλά προφανώς δεν δείχνει τα ίδια αντανακλαστικά στα θέματα που αφορούν τις ζωές των πολιτών.

Πέρασε μία ολόκληρη εβδομάδα από το πέρασμα του «Ιανού» και υπάρχουν ακόμη αποκλεισμένα χωριά στην Περιφέρεια Θεσσαλίας. Η Καρδίτσα πνίγηκε, ο κ. Μητσοτάκης πήγε μετά από μέρες, σαν τον κλέφτη, ενώ έκρυψε τους υπαίτιους της καταστροφής.

Από τις 7.000 επιχειρήσεις που είναι εγγεγραμμένες στο Επιμελητήριο Καρδίτσας, το 80% έχει καταστραφεί ολοσχερώς ή έχει καταστροφές από 60% έως 90%. Αλλά η κυβέρνηση της ΝΔ κάνει λόγο για «βοήθεια» 8.000 ευρώ, όταν οι ζημιές τους υπολογίζονται από 50.000 έως 200.000 ευρώ.

Η κυβέρνηση θέλει να στρέψει το ένα κομμάτι της κοινωνίας απέναντι στο άλλο. Οι μεγαλύτεροι να κατηγορούν τους νεότερους. Οι ντόπιοι να κατηγορούν τους πρόσφυγες. Οι εργαζόμενοι και οι επιχειρηματίες να γίνονται τα πειραματόζωα της οικονομικής της πολιτικής.

Τον ίδιο κυνισμό, την ίδια αδιαφορία, βλέπουμε από την κυβέρνηση και στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Ο κ. Μητσοτάκης μας λέει ότι αν τα πράγματα δεν πάνε καλά, θα φταίνε οι πολίτες. Ο ίδιος δεν θα έχει καμία ευθύνη. Πρόκειται για ανευθυνότητα και για συκοφάντηση των πολιτών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία καλεί την κυβέρνηση να αποσύρει την απόφαση για τα 2 εκατ. προς τα ΜΜΕ. Είναι ντροπή για τη δημοκρατία. Απευθυνόμαστε και στους ιδιοκτήτες των τηλεοπτικών σταθμών: Δώστε αυτά τα χρήματα στο ΕΣΥ, στους πλημμυροπαθείς της Καρδίτσας.

Συγχαίρω την κυβέρνηση της ΝΔ και τον κ. Μητσοτάκη για το κοινό ανακοινωθέν του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών με τον Αμερικανό ομόλογό του. Στο ανακοινωθέν, χαιρετίζουν μαζί, τόσο η ελληνική όσο και η αμερικανική κυβέρνηση, την «ιστορική», όπως γράφουν, Συμφωνία των Πρεσπών.

 

Best Of

Η Αχτσιόγλου… έπαθε Κασσελάκη (ελαφρότητα influencer)

Ξαναβρήκε την... ενέργεια από την οποία είχε αδειάσει. Η...

Χατζηδάκης: Θέτουμε σε λειτουργία ένα ισχυρό εργαλείο για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η διασύνδεση των POS με τις...

Το “υπερ-εγώ” του Κασσελάκη τον οδηγεί στον… επίλογο

Η ανεξήγητη αυτοπεποίθηση που δείχνει να διακρίνει σε πλεόνασμα...

Κίνηση αμφισβήτησης (και ανατροπής) του Ανδρουλάκη από το… ίδιο βράδυ των ευρωεκλογών κιόλας

Τα δημοσκοπικά νέα προκαλούν μαύρες σκέψεις στη Χαριλάου Τρικούπη,...

Newsletter

spot_img

Δείτε επίσης...

Η “ατελής” Ανάσταση, χωρίς εκείνους που δεν είναι πια εδώ

  Την ψυχή του ανθρώπου δεν κατάφερε να τη χαρτογραφήσει...

Η Ανάσταση της ελπίδας

  Της Κατιάνας Ναυπλιώτου Το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, στις Εκκλησίες...

Οι “χαλασμένες” καρδιές που συνεχίζουν…

  Ακόμη ένα «πέρασμα». Από μια εποχή, σε μια άλλη....

Η (αναστάσιμη) ευαγγελική περικοπή που ταξιδεύει την καρδιά στη γαλήνη…

  Της Κατιάνας Ναυπλιώτου Στο Ευαγγέλιο της Ανάστασης, το πρωί του...

Ο μοναχικός περίπατος των δακρύων

  Τα λόγια έχουν πάντα μια φυσική υπεροχή στην αναζήτηση...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Η “ατελής” Ανάσταση, χωρίς εκείνους που δεν είναι πια εδώ

  Την ψυχή του ανθρώπου δεν κατάφερε να τη χαρτογραφήσει μέχρι σήμερα κανείς. Μονάχα ο καθένας από εμάς, σε ηλικία που επιτρέπει στην εμπειρία να...

Η Ανάσταση της ελπίδας

  Της Κατιάνας Ναυπλιώτου Το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, στις Εκκλησίες διαβάστηκε το κατά Ιωάννην Ευαγγέλιο, που ξεκινάει με την εμβληματική ρήση Εν αρχή ην ο...

Οι “χαλασμένες” καρδιές που συνεχίζουν…

  Ακόμη ένα «πέρασμα». Από μια εποχή, σε μια άλλη. Το Πάσχα λειτουργεί, ειδικά για όσους δεν έχουν στεγνώσει την καρδιά τους από τη γαλήνη...