Οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ δεν… κάνουν διακοπές


 
Πηγή: newsbreak.gr
Φύλλο και φτερό έκανε το Σ.Δ.Ο.Ε. επιχειρήσεις σε Κρήτη και Ζάκυνθο που πουλούσαν προϊόντα μαϊμούδες και αλλά και μπαρ που σέρβιραν νοθευμένα αλκοολούχα ποτά.
Συγκεκριμένα:

  • Από αποθήκη επιχείρησης σε περιοχή του Ηρακλείου Κρήτης, κατασχέθηκαν 25.906 ενδύματα με παραποιημένα σήματα γνωστών εταιριών , 20.653 τεμάχια ενδύματα χωρίς εμπορικό σήμα έτοιμα για εκτύπωση σταμπών, 161.500 τεμάχια πλαστά σήματα γνωστών εταιριών τα οποία προορίζονταν για επικόλληση, καθώς και μηχανολογικό εξοπλισμό εκτύπωσης και επικόλλησης σημάτων στις συσκευασίες των προϊόντων. Η ζημιά των δικαιούχων των σημάτων προσδιορίστηκε, κατά δήλωσή τους, στο ποσό των 11.578.146 ευρώ, ενώ θα σχηματιστεί δικογραφία και θα ασκηθεί ποινική δίωξη για τον υπεύθυνο της επιχείρησης και κατά λοιπών εμπλεκομένων προσώπων στην συγκεκριμένη υπόθεση.
  • Σε τρία εμπορικά καταστήματα τα οποία δραστηριοποιούνταν εντός μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων στην Χερσόνησο Ηρακλείου Κρήτης, κατασχέθηκαν 5.690 απομιμήσεις διαφόρων κατηγοριών (ενδύματα, υποδήματα, γυαλιά ηλίου, αρώματα κ.λ.π.). Εις βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία, ενώ η ζημία των δικαιούχων των σημάτων προσδιορίστηκε κατά δήλωσή τους, σε ποσό των 456.701 ευρώ.
  • Σε κατάστημα αλλά και σε βιοτεχνικό χώρο στην πόλη του Ρεθύμνου, κατασχέθηκαν 2.554 απομιμήσεις διαφόρων κατηγοριών (υποδήματα, τσάντες, αξεσουάρ, γυαλιά ηλίου κ.λ.π.). Η ζημία των δικαιούχων των σημάτων προσδιορίστηκε κατά δήλωσή τους, στο ποσό των 458.439 ευρώ.
  • Από οικία επιχειρηματία που διατηρεί καφέ μπαρ στον Λιμένα Χερσονήσου Κρήτης, κατασχέθηκαν 2.056 λίτρα αλκοολούχων ποτών που εντοπίστηκαν σε χώρο ο οποίος δεν είχε δηλωθεί ως νόμιμη εγκατάσταση της επιχείρησης. Η εκτιμώμενη ζημία για το Ελληνικό Δημόσιο ανέρχεται στο ποσό των 25.400,69 ευρώ, ενώ ο επιχειρηματίας οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ηρακλείου, με τη διαδικασία του αυτοφώρου. Από την ποσότητα αλκοολούχων ποτών ελήφθησαν δείγματα, τα οποία έχουν αποσταλεί για εξέταση στη Χημική Υπηρεσία.
  • Τιμολόγια αξίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ με ισχυρές ενδείξεις εικονικότητας, κατασχέθηκαν από επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται με την παραγωγή και εμπορία ελαίου στο Ηράκλειο και στο Ρέθυμνο.
  • Το χρονικό διάστημα από 30 Ιουλίου – 05 Αυγούστου 2019, κλιμάκια υπαλλήλων της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης Σ.Δ.Ο.Ε. Αττικής, βρέθηκαν στο νησί της Ζακύνθου, όπου κατάσχεσαν από οκτώ εμπορικά καταστήματα, εμπορεύματα 7.425 απομιμήσεις διαφόρων κατηγοριών (ενδύματα, υποδήματα, γυαλιά ηλίου, αρώματα κ.λ.π.).

Το Σ.Δ.Ο.Ε. συνεχίζει με αμείωτους ρυθμούς τη μάχη κατά του οργανωμένου οικονομικού εγκλήματος.
 

Best Of

Παππάς και Δούρου έχουν χρέος να… συνετίσουν τον Κασσελάκη

Ο Νίκος Παππάς και η Ρένα Δούρου ανήκουν στους...

Ο Μεσογαίας που… έχασε τη σειρά του

Πηγή: OneVoice   Γράφει Il Preferito (*ο επικρατέστερος διάδοχος του παπικού...

Η (νέα) πόρτα που… έφαγε η Διαμαντοπούλου για είσοδο στην κυβέρνηση

Το τελευταίο διάστημα η Άννα Διαμαντοπούλου έχει πολλαπλασιάσει τις...

Το TikTok μιας… κουρασμένης

Πηγή: OnceVoice Μαύρη Λίστα   Ποιος Μιχαλολιάκος και ποια αποφυλάκιση του;  Για τα...

Newsletter

spot_img

Δείτε επίσης...

Παππάς και Δούρου έχουν χρέος να… συνετίσουν τον Κασσελάκη

Ο Νίκος Παππάς και η Ρένα Δούρου ανήκουν στους...

Η “One Voice” και ο συνεταιρισμός ΝΕΤ24 ενώνουν δυνάμεις για να… ταράξουν τα νερά

Ο Όμιλος της One Voice, υπό τον Νίκο Μανεσιώτη...

Πόσο καλά ξέρεις το «Zari»;

Χόρεψε μαζί με τη Μαρίνα Σάττι στο ARvideo booth...

Τα “κουτσά άλογα” στα οποία έχουν ποντάρει οι Βρυξέλλες για την… προπαγάνδα στην Ελλάδα

Πώς τα κατάφερε έτσι η γραφειοκρατία των Βρυξελλών να...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Ούτε η “Δύναμη” μπορεί να διασώσει έναν ετοιμόρροπο Πρόεδρο που ντροπιάζει τον δυτικό πολιτισμό

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Πολέμου των Άστρων, την 4η Μαϊου, ο ηθοποιός Μαρκ Χάμιλ προσπάθησε να τονώσει το ασθενικό προφίλ του Τζο...

Παππάς και Δούρου έχουν χρέος να… συνετίσουν τον Κασσελάκη

Ο Νίκος Παππάς και η Ρένα Δούρου ανήκουν στους νικητές των εσωκομματικών εξελίξεων στον ΣΥΡΙΖΑ τον τελευταίο χρόνο. Και με τη δική τους παρασκηνιακή και...

Η “One Voice” και ο συνεταιρισμός ΝΕΤ24 ενώνουν δυνάμεις για να… ταράξουν τα νερά

Ο Όμιλος της One Voice, υπό τον Νίκο Μανεσιώτη και ο δημοσιογραφικός συνεταιρισμός ΝΕΤ 24,  ενώνουν δυνάμεις και αθροίζουν υπεραξία, σε μια εποχή αμφισβήτησης...