Ζαχαράκη: Επιδιώκουμε την καλύτερη πορεία της οικονομίας

 

Σημεία από τη συνέντευξη της Εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Σοφίας Ζαχαράκη στην ΕΡΤ, στην εκπομπή «Απευθείας» και τους δημοσιογράφους Μάριον Μιχελιδάκη και Κώστα Λασκαράτο.

Για την πιστοληπτική γραμμή στήριξης

Έχω μπροστά το πρόγραμμά μας και θυμάμαι πολύ καλά ό,τι έχει πει  ο Κ. Μητσοτάκης. Δεν υπάρχει καμία συζήτηση για πιστοληπτική γραμμή στήριξης.

Για το ιδιωτικό χρέος 

Η ΝΔ, ο Κ. Μητσοτάκης, όλα τα στελέχη της, όλοι αυτοί οι οποίοι κατέγραψαν το πρόγραμμα, μιλούν εδώ και 3 χρόνια πριν αρχίσουν να συσσωρεύονται ακόμη περισσότερο τα ιδιωτικά χρέη, ήταν 85,2 δισ. το 2014 και είναι 140,1 δισ. το 2019. Οι μισοί φορολογούμενοι δηλαδή οφείλουν αυτή τη στιγμή, οι 4 στους 5 οφειλέτες, μέχρι 3.000 ευρώ. Εμείς, λοιπόν, έχουμε πει για πρόγραμμα δεύτερης ευκαιρίας για όλες τις οφειλές. Επέκταση και βελτίωση του προγράμματος των 120 δόσεων. Άνθρωποι οι οποίοι οφείλουν μέχρι 20.000 ευρώ, να  μπορούν να μπαίνουν χωρίς καμία προϋπόθεση, με δόσεις που ξεκινούν από 20 ευρώ και με πολύ χαμηλότερο επιτόκιο από αυτό που αυτή τη στιγμή χρεώνονται.

Για την πορεία των ελληνικών ομολόγων

Επιδιώκουμε την καλύτερη πορεία της οικονομίας, η οποία φαίνεται κιόλας από την πορεία του 10ετούς και του 5ετούς ομολόγου. Ήδη από τις Ευρωεκλογές και μετά  βλέπουμε μια ιστορική μείωση του 10ετούς. Το ίδιο ισχύει για το 5ετές και για πρώτη φορά και το 25ετές. Αντικατοπτρίζεται δηλαδή μια προσδοκία ως αποτέλεσμα της ενδεχόμενης πολιτικής αλλαγής.

Για τη Δικαιοσύνη 

Πολύ σημαντικό για την επόμενη μέρα της Ελλάδος είναι -μιλάω αυτή τη στιγμή σε όλους αλλά ιδιαίτερα και στους νέους πολίτες- είναι να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη μεταξύ όλων των θεσμών. Και αυτή τη στιγμή γίνεται πάρα πολύς λόγος πιθανότατα για πράξεις, παραλείψεις ή και εσκεμμένες ενέργειες και από την εκτελεστική εξουσία οι οποίες δυστυχώς βάζουν  σε μια γκρίζα ζώνη αυτήν την εμπιστοσύνη. Η ΝΔ θα έρθει να αποκαταστήσει αυτές τις σχέσεις και όχι μόνο θα τις αποκαταστήσει αλλά θα αντιμετωπίσει τη Δικαιοσύνη με τον σεβασμό  που της αξίζει.

Για το Σκοπιανό 

Η κυβέρνηση ήθελε να διχάσει τους Έλληνες, να χρησιμοποιήσει ένα θέμα διαπραγμάτευσης κατά το δοκούν και να διαιρέσει το ελληνικό πολιτικό  σύστημα. Γιατί, μη γελιόμαστε και να μιλάμε έτσι και λίγο πιο ανοιχτά τελευταίες μέρες πριν τις εκλογές, αυτό που ήθελε να κάνει ο κ. Τσίπρας δεν ήταν να λύσει   το ζήτημα με τη γείτονα χώρα που είχε κρατήσει εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Ήταν κυρίως να προκαλέσει ένα εσωτερικό πρόβλημα στους πολιτικούς του αντιπάλους. Αλλά πάμε και στην ουσία του θέματος: Να σας θυμίσω ότι πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πίστευαν ότι και το όνομα “Μακεδονία” σκέτο δεν ήταν πρόβλημα. Δεν έφεραν καμία ένσταση.

Best Of

Ο Μεσογαίας που… έχασε τη σειρά του

Πηγή: OneVoice   Γράφει Il Preferito (*ο επικρατέστερος διάδοχος του παπικού...

Η (νέα) πόρτα που… έφαγε η Διαμαντοπούλου για είσοδο στην κυβέρνηση

Το τελευταίο διάστημα η Άννα Διαμαντοπούλου έχει πολλαπλασιάσει τις...

Το TikTok μιας… κουρασμένης

Πηγή: OnceVoice Μαύρη Λίστα   Ποιος Μιχαλολιάκος και ποια αποφυλάκιση του;  Για τα...

Η Αχτσιόγλου… έπαθε Κασσελάκη (ελαφρότητα influencer)

Ξαναβρήκε την... ενέργεια από την οποία είχε αδειάσει. Η...

Newsletter

spot_img

Δείτε επίσης...

Η “One Voice” και ο συνεταιρισμός ΝΕΤ24 ενώνουν δυνάμεις για να… ταράξουν τα νερά

Ο Όμιλος της One Voice, υπό τον Νίκο Μανεσιώτη...

Τα “κουτσά άλογα” στα οποία έχουν ποντάρει οι Βρυξέλλες για την… προπαγάνδα στην Ελλάδα

Πώς τα κατάφερε έτσι η γραφειοκρατία των Βρυξελλών να...

Ο Μεσογαίας που… έχασε τη σειρά του

Πηγή: OneVoice   Γράφει Il Preferito (*ο επικρατέστερος διάδοχος του παπικού...

Η αποτυχία της διοίκησης της Τράπεζας Πειραιώς

Πηγή: OneVoice Μαύρη Λίστα   Ο Χρηστάρας και ο αλέγρος πρόεδρος της...

Κάθε φορά που η Ουκρανία χάνει (και άλλα) εδάφη, ανακαλύπτεται… σενάριο δολοφονίας του Ζελένσκι

Η κακόγουστη παράσταση στην Ουκρανία, συνεχίζει να προκαλεί οργίλη...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Η “One Voice” και ο συνεταιρισμός ΝΕΤ24 ενώνουν δυνάμεις για να… ταράξουν τα νερά

Ο Όμιλος της One Voice, υπό τον Νίκο Μανεσιώτη και ο δημοσιογραφικός συνεταιρισμός ΝΕΤ 24,  ενώνουν δυνάμεις και αθροίζουν υπεραξία, σε μια εποχή αμφισβήτησης...

Τα “κουτσά άλογα” στα οποία έχουν ποντάρει οι Βρυξέλλες για την… προπαγάνδα στην Ελλάδα

Πώς τα κατάφερε έτσι η γραφειοκρατία των Βρυξελλών να δημιουργήσει τόσο αρνητική εικόνα για το συλλογικό υποκείμενο της Ενωμένης Ευρώπης στους λαούς της, θέλει......

Ο Μεσογαίας που… έχασε τη σειρά του

Πηγή: OneVoice   Γράφει Il Preferito (*ο επικρατέστερος διάδοχος του παπικού θρόνου, όταν… αδειάζει)     Των Παθών… επίλογος για την ορθόδοξη αρχιτεκτονική, με τη Μεγάλη Εβδομάδα να δίνει...