«Κάναμε τη συγκεκριμένη επιλογή να δώσουμε έμφαση στην κοινωνική πολιτική μέσα από μια νέα σχέση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με όλους τους αρμόδιους φορείς». Αυτό επισήμανε μεταξύ άλλων η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου στην τελετή έναρξης του 11ου Πανελληνίου Παιδοψυχιατρικού Συνεδρίου της Παιδοψυχιατρικής Εταιρείας Ελλάδος, που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και της European Society for Child & Adolescent Psychiatry (ESCAP), στις 14 – 16 Ιουνίου 2019, στην Ιατρική Σχολή Αθηνών. Τον χαιρετισμό μετέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Ψηφιακής Πολιτικής Παναγιώτης Αθανασιάδης.
Στο επίκεντρο του Συνεδρίου με θέμα «Θεωρία και κλινική στην ψυχιατρική Παιδιού και Εφήβου: Ανιχνεύοντας τις νέες ψυχοπαθολογίες» είναι η ενημέρωση και η βελτίωση της γνώσης αναφορικά με παιδοψυχιατρικά και ψυχιατρικά θέματα.
“Στηρίξαμε το σύνολο της επιστημονικής κοινότητας, χωρίς διακρίσεις, με αίσθηση ευθύνης απέναντι στους πολίτες”
Η Ρένα Δούρου αναφέρθηκε στη στήριξη του συνόλου της επιστημονικής κοινότητας από την Περιφέρεια Αττικής «χωρίς διακρίσεις, με αίσθηση ευθύνης απέναντι στους πολίτες». Η ίδια σημείωσε:
• Η Περιφέρεια Αττικής πήρε πρωτοβουλία και με ίδιους πόρους στήριξε με 5 εκατομμύρια ευρώ φορείς παιδικής προστασίας.
• Να θυμίσω επίσης την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης με το Πανεπιστήμιο Αθηνών, την Α’ ψυχιατρική κλινική του Αιγινητείου, για 3 χρόνια, με στόχο την υλοποίηση προγράμματος προαγωγής ψυχικής υγείας σε ευάλωτους πληθυσμούς.
• Να θυμίσω ακόμη τη συνεργασία μας και τη στήριξή μας στο πολύτιμο έργο των Παιδικών Χωριών SOS, και την επικείμενη υπογραφή εντός των ημερών Μνημονίου Συνεργασίας για την εκπαίδευση προσωπικού της Περιφέρειας σχετικά με αναδοχές, υιοθεσίες – ένα ευαίσθητο και πολυπαραγοντικό θέμα.
• Επίσης την οικονομική ενίσχυση των μονογονεϊκών και των πολύτεκνων οικογενειών μέσα από τα κουπόνια των Λαϊκών Αγορών.
• Η σημερινή διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής επέλεξε ένα σαφές κοινωνικό πρόσημο. Είτε μιλάμε για τα 56 Κέντρα Κοινότητας, τα κέντρα δηλαδή που εξυπηρετούν ανάγκες εύρεσης δουλειάς ή ενημέρωσης για παροχή φαρμάκων ή ειδών πρώτης ανάγκης των συμπολιτών μας που ανήκουν σε κοινωνικά ευάλωτες ομάδες.
• Είτε μιλάμε για Τοπικές Μονάδες Υγείας σε όλους τους Δήμους της Αττικής, που διασφαλίσαμε τη λειτουργία τους με πάνω από 23 εκατομμύρια ευρώ. Είτε για μια κοινωνική δομή όπως το Κέντρο Logistics, που ξεκίνησε ως υποστηρικτική δομή των κέντρων φιλοξενίας προσφύγων, για να μετεξελιχθεί σε δομή αλληλεγγύης για όλη την Αττική και όχι μόνο.