Δημοσκόπηση: Στο 5,6% το προβάδισμα της ΝΔ


 
Πηγή: ethnos.gr
 
Στο 5,6% είναι η διαφορά ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ, με τη συσπείρωση όμως του κυβερνώντος κόμματος να βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα συγκριτικά με τη Ν.Δ. Ωστόσο με αναγωγή επί των εγκύρων η διαφορά ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ είναι 6,3%.

Αυτό προκύπτει από το αποτέλεσμα της δημοσκόπησης της Αlco που παρουσιάστηκε στο δελτίο ειδήσεων του Open TV με την Ελλη Στάη, 6 ημέρες πριν από τις Ευρωεκλογές και τις Δημοτικές εκλογές.
Εντύπωση πάντως προκαλεί το γεγονός ότι το 37% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι δεν ευνοεί ούτε τον ΣΥΡΙΖΑ ούτε και τη ΝΔ η σκληρή αντιπαράθεση. Την ίδια ώρα το 20% θεωρεί ότι ευνοεί τον ΣΥΡΙΖΑ, το 12% τη Νέα Δημοκρατία και άλλα κόμματα το 18%.

dhmoskopisi_1.jpg

Παράλληλα το 42% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι ούτε η πολιτική του Αλέξη Τσίπρα, αλλά ούτε και του Κυριάκου Μητσοτάκηδιασφαλίζει περισσότερο τη βελτίωση της οικονομικής κατάστασης μίας οικογένειας.

dimoskopisi_3.jpg

Ακόμη το 51% των ερωτηθέντων επιθυμεί τη διεξαγωγή debate ανάμεσα σε Αλέξη Τσίπρα και Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ το 39% τάσσεται κατά αυτού.

dimoskopisi_2.jpg

Επιπρόσθετα το 33% των ερωτηθέντων βλέπει νίκη της ΝΔ στις Ευρωεκλογές με μικρή διαφορά, ενώ το 22% εκτιμά ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα νικήσει με μεγάλη διαφορά. Ακόμη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ με μικρή διαφορά βλέπει το 15%, ενώ το 2% πιστεύει ότι το κυβερνών κόμμα θα επικρατήσει με μεγάλη διαφορά.

dimoskopisi_4.jpg

Όσον αφορά την πρόθεση ψήφου όλα δείχνουν ότι το κλειδί των εκλογών θα είναι η ψήφος των αναποφάσιστων μιας και το ποσοστό τους φτάνει το 11,3%. Συγκεκριμένα στην πρόθεση ψήφου η διαφορά ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ είναι 5,9% (26,4% και 20,8% αντίστοιχα), ενώ στην τρίτη θέση βρίσκονται με το ίδιο ποσοστό (5%) Χρυσή Αυγή και ΚΙΝΑΛ. Ακολουθεί το ΚΚΕ με 4,4%, ενώ εκτός Βουλής μένουν ΑΝΕΛ, Ποτάμι, Ένωση Κεντρώων.

dimoskopisi_5.jpg
dimoskopisi_6.jpg

Όσον αφορά τα στατιστικά όρια των κομμάτων βλέπουμε ότι στην περίπτωση της ΝΔ το ελάχιστο είναι 27,1% και το μέγιστο 32,7%. Ακολούθως στον ΣΥΡΙΖΑ το ελάχιστο είναι 21% και το μέγιστο 26,2%. Χρυσή Αυγή και ΚΙΝΑΛ έχουν ως ελάχιστο ποσοστό το 4,3% και μέγιστο το 7,1%. Στη συνέχεια παρατηρούμε ότι το ΚΚΕ το ελάχιστο ποσοστό που συγκεντρώνει είναι 3,6% και το μέγιστο 6,4%. Το Ποτάμι έχει ελάχιστο ποσοστό 1,1% και το μέγιστο 2,7%. Στους ΑΝΕΛ το ελάχιστο ποσοστό που δίνεται είναι το 0,5% και το μέγιστο 2,4 και τέλος στην Ένωση Κεντρώων το ελάχιστο είναι 1,6 και το μέγιστο 3,6%.

dimoskopisi_7.jpg

Τέλος όσον αφορά τις συσπειρώσεις παρατηρούμε της ΝΔ ανέρχεται στο 85% ενώ η αντίστοιχη συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο 56%.

dimoskopisi_9.jpg
dimoskopisi_9.jpg

Best Of

Η (νέα) πόρτα που… έφαγε η Διαμαντοπούλου για είσοδο στην κυβέρνηση

Το τελευταίο διάστημα η Άννα Διαμαντοπούλου έχει πολλαπλασιάσει τις...

Το TikTok μιας… κουρασμένης

Πηγή: OnceVoice Μαύρη Λίστα   Ποιος Μιχαλολιάκος και ποια αποφυλάκιση του;  Για τα...

Η Αχτσιόγλου… έπαθε Κασσελάκη (ελαφρότητα influencer)

Ξαναβρήκε την... ενέργεια από την οποία είχε αδειάσει. Η...

Χατζηδάκης: Θέτουμε σε λειτουργία ένα ισχυρό εργαλείο για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η διασύνδεση των POS με τις...

Newsletter

spot_img

Δείτε επίσης...

Η (επόμενη) Ευρώπη στα χέρια της…

Από τη στιγμή που η τάση αποδοκιμασίας της γραφειοκρατίας...

Αντώνης Καρακούσης: Η δυσαρέσκεια του εκλογικού σώματος

Γράφει ο Αντώνης Καρακούσης Πηγή: εφημερίδα "Το Βήμα"   Το 2022, σε...

Η αγορά τιμωρεί την Τράπεζα Πειραιώς

Πηγή: OneVoice Μαύρη Λίστα   Έργο Μεγάλου. Μπράβο, Χρηστάρα, τα κατάφερες. Βάλε τους...

Η (νέα) πόρτα που… έφαγε η Διαμαντοπούλου για είσοδο στην κυβέρνηση

Το τελευταίο διάστημα η Άννα Διαμαντοπούλου έχει πολλαπλασιάσει τις...

Το (ιστορικό) κατάντημα της Ευρώπης (μας) να… εκλιπαρεί την Κίνα

Ο Σι Τζινπίνγκ ως... βασιλιάς του κόσμου, που θα...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Η (επόμενη) Ευρώπη στα χέρια της…

Από τη στιγμή που η τάση αποδοκιμασίας της γραφειοκρατίας των Βρυξελλών επιβεβαιωθεί στις κάλπες της 9ης Ιουνίου, δυο... κυρίες θα βρεθούν στο επίκεντρο της...

Αντώνης Καρακούσης: Η δυσαρέσκεια του εκλογικού σώματος

Γράφει ο Αντώνης Καρακούσης Πηγή: εφημερίδα "Το Βήμα"   Το 2022, σε χρόνο κατά τον οποίο η πανδημία του κορωνοϊού άρχισε να τελεί υπό έλεγχο και οι...

Η αγορά τιμωρεί την Τράπεζα Πειραιώς

Πηγή: OneVoice Μαύρη Λίστα   Έργο Μεγάλου. Μπράβο, Χρηστάρα, τα κατάφερες. Βάλε τους αργυρώνητους γραφιάδες σου να σε υμνούν. Ξανά και ξανά. Μπορείς, επίσης, σήμερα που σε κράζω άγρια να...