Ο Μητσοτάκης δεσμεύεται να ξαναβάλει την Ελλάδα σε αναπτυξιακή τροχιά


 
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκηςσυναντήθηκε σήμερα με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη. Μετά τη συνάντηση, έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:
«Με μεγάλη χαρά επισκέφτηκα για άλλη μια φορά τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας. Συζητήσαμε για όλα τα θέματα συμπεριλαμβανομένου και του εθνικού ζητήματος και είχα μια ενημέρωση για τις πρόσφατες εξελίξεις και για το σχέδιο της έκθεσης του Γενικού Γραμματέα.
Επαναλαμβάνω για άλλη μια φορά την εμπιστοσύνη μου και την αμέριστη στήριξή μου στις πρωτοβουλίες του Προέδρου Αναστασιάδη, και εκφράζω τη συγκρατημένη αισιοδοξία ότι θα μπορέσει να επιτευχθεί ουσιαστική πρόοδος στη βάση των αδιαπραγμάτευτων θέσεων της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Από εκεί και πέρα, είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε και γενικότερες εξελίξεις, ενόψει της μάχης των Ευρωεκλογών -κρίσιμη μάχη και για τη Νέα Δημοκρατία και τον Δημοκρατικό Συναγερμό- και είμαι απολύτως σίγουρος ότι και σε αυτήν την εκλογική αναμέτρηση οι πολίτες και στην Ελλάδα και στην Κύπρο θα αναγνωρίσουν ότι τα κόμματά μας την επόμενη μέρα στην Ευρώπη θα πρέπει να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Είμαστε μέλη και οι δύο της μεγάλης πολιτικής οικογένειας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Όσο πιο ισχυρά είναι τα κόμματά μας την επόμενη μέρα, τόσο πιο ισχυρή θα είναι η φωνή και της Ελλάδος και της Κύπρου σε μια Ευρωπαϊκή Ένωση που αλλάζει.
Δημοσιογράφος: Κύριε Πρόεδρε έχετε πει ότι η Κύπρος είναι ένα παράδειγμα ανάπτυξης και για την Ελλάδα -π.χ. προσέλκυση επενδύσεων, κατασκευαστικός τομέας. Βλέπουμε στην Ελλάδα να υπάρχουν μείζονα προβλήματα σε αυτούς τους τομείς. Η Νέα Δημοκρατία έχει άλλες απόψεις επί των πολιτικών αυτών, όπως σήμερα ακολουθούνται από την κυβέρνηση;
Προφανώς. Έχουμε τελείως διαφορετική αντίληψη για το πώς πρέπει να πορευτεί η χώρα την επόμενη μέρα. Και σίγουρα η Κύπρος, χωρίς να παραγνωρίζω τα προβλήματα αναμφισβήτητα υπάρχουν, έχει πετύχει πολύ σημαντικά βήματα  οικονομικής εξυγίανσης κάτω από την ηγεσία του Προέδρου Αναστασιάδη. Και αυτό είναι κάτι που δεν αμφισβητείται αν κάνει κανείς απλά τη σύγκριση μεταξύ Κύπρου και Ελλάδος. Δείτε τους ρυθμούς ανάπτυξης, το γεγονός  ότι η Κύπρος έχει επιστρέψει στην επενδυτική βαθμίδα, το κόστος δανεισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας, και το συγκρίνετέ το με τις επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας. Δυστυχώς, έχει γίνει μεγάλη ζημιά στην Ελλάδα αυτά τα 4 χρόνια.
Δικό μας χρέος είναι να βάλουμε την οικονομία σε μία νέα αναπτυξιακή τροχιά. Να πετύχουμε γρήγορους ρυθμούς ανάπτυξης, αντίστοιχους με αυτούς που πέτυχε η Κύπρος τα τελευταία χρόνια. Αλλά αυτό θα γίνει μόνο αν προτάξουμε τις ιδιωτικές επενδύσεις, την επιχειρηματικότητα και τη στήριξη της ποιοτικής εργασίας. Επιμένω πολύ σε αυτό. Οι καλές επενδύσεις δημιουργούν καλά πληρωμένες θέσεις απασχόλησης. Και είναι ο μόνος τρόπος για να μπορέσουν να επιστρέψουν στην Ελλάδα οι εκατοντάδες χιλιάδες νέοι, κυρίως, οι οποίοι έφυγαν -πολλοί από τους οποίους αναζήτησαν επαγγελματικό καταφύγιο και στην Κύπρο- και να αιμοδοτήσουμε και με ανθρώπινο κεφάλαιο αυτήν τη μεγάλη προσπάθεια της χώρας».

Best Of

Η Αχτσιόγλου… έπαθε Κασσελάκη (ελαφρότητα influencer)

Ξαναβρήκε την... ενέργεια από την οποία είχε αδειάσει. Η...

Χατζηδάκης: Θέτουμε σε λειτουργία ένα ισχυρό εργαλείο για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η διασύνδεση των POS με τις...

Το “υπερ-εγώ” του Κασσελάκη τον οδηγεί στον… επίλογο

Η ανεξήγητη αυτοπεποίθηση που δείχνει να διακρίνει σε πλεόνασμα...

Κίνηση αμφισβήτησης (και ανατροπής) του Ανδρουλάκη από το… ίδιο βράδυ των ευρωεκλογών κιόλας

Τα δημοσκοπικά νέα προκαλούν μαύρες σκέψεις στη Χαριλάου Τρικούπη,...

Newsletter

spot_img

Δείτε επίσης...

Η “ατελής” Ανάσταση, χωρίς εκείνους που δεν είναι πια εδώ

  Την ψυχή του ανθρώπου δεν κατάφερε να τη χαρτογραφήσει...

Η Ανάσταση της ελπίδας

  Της Κατιάνας Ναυπλιώτου Το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, στις Εκκλησίες...

Οι “χαλασμένες” καρδιές που συνεχίζουν…

  Ακόμη ένα «πέρασμα». Από μια εποχή, σε μια άλλη....

Η (αναστάσιμη) ευαγγελική περικοπή που ταξιδεύει την καρδιά στη γαλήνη…

  Της Κατιάνας Ναυπλιώτου Στο Ευαγγέλιο της Ανάστασης, το πρωί του...

Ο μοναχικός περίπατος των δακρύων

  Τα λόγια έχουν πάντα μια φυσική υπεροχή στην αναζήτηση...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Η “ατελής” Ανάσταση, χωρίς εκείνους που δεν είναι πια εδώ

  Την ψυχή του ανθρώπου δεν κατάφερε να τη χαρτογραφήσει μέχρι σήμερα κανείς. Μονάχα ο καθένας από εμάς, σε ηλικία που επιτρέπει στην εμπειρία να...

Η Ανάσταση της ελπίδας

  Της Κατιάνας Ναυπλιώτου Το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, στις Εκκλησίες διαβάστηκε το κατά Ιωάννην Ευαγγέλιο, που ξεκινάει με την εμβληματική ρήση Εν αρχή ην ο...

Οι “χαλασμένες” καρδιές που συνεχίζουν…

  Ακόμη ένα «πέρασμα». Από μια εποχή, σε μια άλλη. Το Πάσχα λειτουργεί, ειδικά για όσους δεν έχουν στεγνώσει την καρδιά τους από τη γαλήνη...