Ο υποψήφιος Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου παραχώρησε συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό BLUE SKY και τη δημοσιογράφο Λίνα Κλείτου.
Ακολουθούν τα βασικά σημεία της συνέντευξής του:
Για το νομοσχέδιο «Κλεισθένης»
Ο «Κλεισθένης» είναι ένας νόμος έκτρωμα. Η κυβέρνηση, ότι δεν μπορεί να το ελέγξει το διαλύει. Συνεπώς έφτιαξε ένα νόμο και με το πρόσχημα της δημοκρατικής συμμετοχής διαλύει τα δημοτικά συμβούλια. Παράδειγμα: για να αποφασίσει ο Δήμαρχος μία αντιδρόμηση ή για να κάνει μία ασφαλτόστρωση ή μία πλατεία θα χρειαστούν πάρα πολλές συνεδριάσεις δημοτικού συμβουλίου προκειμένου να επιτευχθεί η αντίστοιχη πλειοψηφία και να προχωρήσει το έργο. Αυτό είναι κακό, γιατί ο κόσμος από την αυτοδιοίκηση ζητάει αποτελέσματα. Επιπλέον βάση του «Κλεισθένη», ο Δήμαρχος θα έχει ένα καπέλο από πάνω του που λέγεται «Επόπτης», ένας άνθρωπος που θα ορίζεται από τον Υπουργό Εσωτερικών και ο όποιος θα μπορεί να κωλυσιεργεί ή να βάζει βέτο σε οποιαδήποτε απόφαση. Συνεπώς βρισκόμαστε σε ένα δυσμενές περιβάλλον για την αυτοδιοίκηση και αυτό πρέπει να το λάβουμε υπόψη μας. Από την άλλη, ακριβώς για αυτό το λόγο χρειάζονται άνθρωποι που να έχουν διοικητική εμπειρία, άνθρωποι που να μπορούν να δημιουργούν συναινέσεις, άνθρωποι που να μπορούν να συνεργάζονται και με τους άλλους χώρους, για να δώσουν λύσεις, γιατί ο κόσμος ενδιαφέρεται για το αποτέλεσμα.
Για το Μαρούσι
Το Μαρούσι, παλαιότερα είχε πολύ περισσότερα και πολύ πιο σοβαρά προβλήματα κυρίως οικονομικής φύσης, είχε φτάσει στα όρια της χρεοκοπίας. Διασώθηκε η κατάσταση αυτή και τώρα είμαστε σε πολύ καλύτερη θέση. Έρχομαι να αξιοποιήσω ότι καλό έχει γίνει και να το προχωρήσω. Θέλω να μετρηθώ με τα προβλήματα της πόλης και να μπορεί ο κόσμος να με αξιοποιήσει και να με αξιολογήσει για την αποτελεσματικότητά μου. Πιστεύω ότι με την Περιφέρεια Αττικής αύριο θα έχουμε μία πολύ καλή συνεργασία και είναι σημαντικό ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κος Πατούλης να γίνει Περιφερειάρχης, με την έννοια ότι και ο ίδιος θα είναι δεσμευμένος να δώσει βάρος στα ζητήματα της πόλης.
Το Μαρούσι είναι η πόλη στην οποία έχει μεταφερθεί το οικονομικό κέντρο της Ελλάδας. Οι επιχειρήσεις που εδρεύουν στο Μαρούσι παράγουν το 1/4 του ΑΕΠ της χώρας. Αυτό το γεγονός από τη μία γεννάει τεράστιες αναπτυξιακές δυνατότητες από την άλλη δημιούργησε προβλήματα στον τρόπο που αναπτύχθηκε η πόλη.
Μπορεί να ταλαιπωρήθηκε ο κόσμος με τα έργα της πλατείας όμως αυτό τελειώνει στις 15 Απριλίου και τότε θα δοθεί μία μεγάλη ανάσα.
Το κυκλοφοριακό είναι στις προτεραιότητές μας. Παράλληλα καταγράφουμε τα ειδικότερα προβλήματα των 17 γειτονιών του Αμαρουσίου και πολύ σύντομα θα παρουσιάσουμε τις προτάσεις μας σε ένα πρόγραμμα αναλυτικό και δεσμευτικό.
Η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι η μάχη του αποτελέσματος, του καθημερινού, δεν είναι η μάχη της θεωρίας, δεν είναι η μάχη της φιλοσοφίας και αυτό το πράγμα εμένα με τράβηξε στην περίπτωση της αυτοδιοίκησης, πέραν του γεγονότος βέβαια ότι το Μαρούσι από μόνο του σαν πόλη είναι μία πόλη με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Είναι μία διαρκής πρόκληση για νέα πράγματα και συνεπώς για Νέα Εποχή.
Για τον Γιώργο Καραμέρο
Ο κ. Γιώργος Καραμέρος είναι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ δήθεν των οικολόγων πράσινων αλλά προσάρτημα του ΣΥΡΙΖΑ. Συμμετέχουν στην κυβέρνηση σε κρατικές θέσεις. Ο ίδιος πάλι τέσσερα χρόνια διορισμένος αντιπεριφερειάρχης με την κυρία Δούρου έχει ευθύνες για το τι έχει γίνει μέχρι σήμερα, έχει ευθύνες για το ότι δεν δόθηκαν κονδύλια και δεν έγιναν έργα στο Μαρούσι.