5 νησιά με πλούσια φοιτητική ζωή

 

Σε μία χώρα που το καλοκαίρι διαρκεί πολύ περισσότερο από 3 μήνες, το να περάσεις τα φοιτητικά σου χρόνια σε ένα νησί μοιάζει σαν ελεύθερο πάσο για ατελείωτες διακοπές. Τα νησιά που συνδυάζουν θάλασσα με ακαδημαϊκές σπουδές έχουν να προσφέρουν παράλληλα πολλά περισσότερα στους επισκέπτες και τους μόνιμους κατοίκους τους, αφού μία ανώτερη ή ανώτατη σχολή σε ένα νησί, αυτόματα το αναβαθμίζει σε μια περιοχή με ζωντάνια, καλύτερη πρόσβαση με τα μέσα μεταφοράς και περισσότερες επιλογές για διαμονή και διασκέδαση. Γνώρισε καλύτερα τα ελληνικά νησιά που είναι ιδανικά για σπουδές και βάλε πλώρη με φθηνά ακτοπλοϊκά εισιτήρια με την Let’s Ferry.

 

Κέρκυρα

Επτά τμήματα από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο βρίσκονται στο νησί των Φαιάκων. Αυτά είναι το τμήμα Ιστορίας, Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας, Μουσικών Σπουδών, Πληροφορικής, Τεχνών Ήχου και Εικόνας, Τουρισμού και Αρχειονομίας – Βιβλιοθηκονομίας και Μουσειολογίας.

Το Πανεπιστήμιο βρίσκεται στην καρδιά της πόλης της Κέρκυρας, δίπλα σε αξιοθέατα που μπορείς να επισκεφθείς με τα πόδια. Ανάμεσά τους η Μεσαιωνική Παλιά Πόλη που έχει ανακηρυχθεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, το Παλιό Ενετικό Φρούριο και το Νέο Φρούριο. Παράλληλα, η πόλη διαθέτει σινεμά, θέατρα, αλλά και διάφορα άλλα καλλιτεχνικά και αθλητικά δρώμενα. Η φιλαρμονική της Κέρκυρας είναι από τις διάσημες στην Ελλάδα για όποιον θέλει να ασχοληθεί, ενώ το ΔΗΠΕΘΕ Κέρκυρας διοργανώνει συνεχώς εργαστήρια και παραστάσεις.

Επιπλέον, το νησί είναι δημοφιλής προορισμός για Ευρωπαίους τουρίστες και έτσι το καλοκαίρι θα βρεις φθηνά αεροπορικά εισιτήρια για να ταξιδέψεις από εδώ σε χώρες όπως η Αγγλία και η Γερμανία. Αν δεν θέλεις να φύγεις από τη βάση σου, οι παραλίες της Κέρκυρας που συνδυάζουν δάση και κρυστάλλινα νερά θα σου χαρίσουν αξέχαστα καλοκαίρια. Τέτοιες είναι η Γλυφάδα, η Παλαιοκαστρίτσα, ενώ για νύχτες με πάρτι δίπλα στη θάλασσα με εκατοντάδες τουρίστες, θα πας νότια, στον Κάβο.

Info: Στην Κέρκυρα φτάνεις ακτοπλοϊκώς και αεροπορικώς. Για να φτάσεις στο Πανεπιστήμιο μπορείς να χρησιμοποιήσεις εκτός από αυτοκίνητο, λεωφορεία ΚΤΕΛ και ταξί. Η Κέρκυρα συνδέεται με την Ηγουμενίτσα, Πάτρα και τα Διαπόντια νησιά Ερεικούσσα, Μαθράκι και Οθωνούς.

 

Κεφαλονιά

Άλλοι φοιτητές αντιμετωπίζουν το άγχος της εξεταστικής με καφέδες, άλλοι με βουτιές στον Μύρτο, μία από τις πιο βραβευμένες παραλίες της Ευρώπης. Οι δύο μεγάλες πόλεις του νησιού φιλοξενούν τρία τμήματα του Ιόνιου Πανεπιστήμιου. Στο Ληξούρι βρίσκεται το Τμήμα Εθνομουσικολογίας και στο Αργοστόλι το Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας και το Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων. Στην Κεφαλονιά οι ντόπιοι αγαπούν τον τρόπο ζωής τους γιατί μπορούν να βρεθούν σε μισή ώρα σε γραφικά χωριά όπως η Άσσος. Με φθηνά ακτοπλοϊκά εισιτήρια μέσω της Let’s Ferry εύκολα φτάνεις στην Κυλλήνη μέσα σε 2 ώρες ενώ είσαι πολύ κοντά στα γειτονικά νησιά του Ιονίου.

Όσο περιμένεις να έρθει το καλοκαίρι, μπορείς να εξερευνήσεις το επιβλητικό βουνό του Αίνου μέσα από δραστηριότητες όπως πεζοπορία, mountain bike και αναρρίχηση.

Info: Στην Κεφαλονιά φτάνεις αεροπορικώς και ακτοπλοϊκώς. Στις σχολές έχεις πρόσβαση με ΚΤΕΛ ή αυτοκίνητο, ενώ από το Αργοστόλι μπορείς να περάσεις απέναντι στο Ληξούρι με φέρι. Η Κεφαλονιά συνδέεται ακτοπλοϊκώς με Ιθάκη, Λευκάδα, Αστακό και Κυλλήνη.

 

Μυτιλήνη

Η έδρα του Πανεπιστημίου του Αιγαίου βρίσκεται στη Λέσβο. Στο νησί υπάρχουν δύο σχολές: Η Σχολή Περιβάλλοντος με το Τμήμα Περιβάλλοντος και το Τμήμα Ωκεανογραφίας και Θαλασσίων Βιοεπιστημών. Η δεύτερη είναι η Σχολή Κοινωνικών Επιστημών με το Τμήμα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας, το Τμήμα Κοινωνιολογίας, το Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας και το Τμήμα Γεωγραφίας.

H πόλη της Λέσβου είναι ρομαντική, με το Κάστρο της να δεσπόζει πάνω από τη θάλασσα. Εδώ τα καλοκαίρια πραγματοποιούνται πολλές καλλιτεχνικές εκδηλώσεις.

Υπάρχουν πολλές δραστηριότητες για να ασχοληθεί ένας φοιτητής το χειμώνα, παράλληλα με τις σπουδές του. Μερικές από αυτές είναι οι καταδύσεις, μαθήματα χορού και αθλήματα που μπορούν να γίνουν εντός και εκτός πανεπιστημίου.

 

Info: Στην Μυτιλήνη φτάνεις αεροπορικώς και ακτοπλοϊκώς. Στις σχολές έχεις πρόσβαση με ΚΤΕΛ, ταξί ή αυτοκίνητο. Η Μυτιλήνη συνδέεται ακτοπλοϊκώς με Πειραιά, Ικαρία, Χίο, Σάμο, Καβάλα, Θεσσαλονίκη, Λήμνο, Μύκονο, Οινούσσες, Σύρο, Φούρνους και Ψαρά.

 

Σάμος

Είναι ίσως το πιο αναπάντεχο μέρος για να περάσει καλά ένας φοιτητής. Αν ακούσεις όμως όσους πέρασαν από εκεί την περίοδο των σπουδών τους, θα διαπιστώσεις ότι έχουν τις καλύτερες αναμνήσεις και επιστρέφουν συχνά. Στο νησί υπάρχει η Σχολή Θετικών Επιστημών με τα τμήματα Μαθηματικών και Στατιστικής και Αναλογιστικών – Χρηματοοικονομικών Μαθηματικών. Η Πολυτεχνική Σχολή διατηρεί στη Σάμο το Τμήμα Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων.

Όλες οι σχολές βρίσκονται στο Καρλόβασι, ενώ πρωτεύουσα του νησιού είναι η πόλη της Σάμου. Και οι δύο είναι ιδιαίτερα αναπτυγμένες όλες τις εποχές του χρόνου, ενώ σε ολόκληρο το νησί υπάρχουν ιδιαίτερα αξιοθέατα. Το Ηραίο της Σάμου βρίσκεται στο Πυθαγόρειο, την αρχαία πόλη της Σάμου και έχει ανακηρυχθεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την UNESCO.

Η Σάμος είναι ένας ανόθευτος προορισμός που έχει να προσφέρει πολλά και να σκλαβώσει όποιον την επισκεφθεί. Έχει φαράγγια και δάση για να δοκιμάσει κανείς ιππασία, είναι διάσημη για τα κρασιά της, ενώ το Κοκκάρι και το Πυθαγόρειο είναι από τις καλύτερες παραλίες για θαλάσσια σπορ όπως windsurf.

 

Info: Στην Σάμο φτάνεις αεροπορικώς και ακτοπλοϊκώς. Στις σχολές έχεις πρόσβαση με ΚΤΕΛ, ταξί ή αυτοκίνητο. Η Σάμος έχει δύο λιμάνια, το Βαθύ και το Καρλόβασι που συνδέονται ακτοπλοϊκώς με Πειραιά, Ικαρία, Χίο, Σάμο, Καβάλα, Θεσσαλονίκη, Λήμνο, Μύκονο, Οινούσσες, Σύρο, Κάλυμνο, Λέρο, Κω, Μυτιλήνη, Τήνο, Πάτμο, Ρόδο, Αγαθονήσι, τους Αρκιούς, Φούρνους και Ψαρά. Ανακάλυψε τους καλύτερους προορισμούς σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα κάνοντας online κράτηση για φθηνά ακτοπλοϊκά εισιτήρια με την Let’s Ferry.

 

Κρήτη

Οι πανεπιστημιακές σχολές δεν θα μπορούσαν να λείπουν από την Κρήτη. Στο Ρέθυμνο υπάρχει η Φιλοσοφική Σχολή με τα τμήματα Φιλολογίας, Ιστορίας και Αρχαιολογίας και Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Επιστημών. Η Σχολή Επιστημών Αγωγής με το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης και το Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης. Τέλος, στη Σχολή Κοινωνικών Επιστημών υπάρχουν τμήματα Κοινωνιολογίας, Οικονομικών Επιστημών, Ψυχολογίας και Πολιτικής Επιστήμης. Στα Χανιά βρίσκεται το Πολυτεχνείο Κρήτης που αποτελείται από τις σχολές Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης, Μηχανικών Ορυκτών Πόρων, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, Μηχανικών Περιβάλλοντος, Αρχιτεκτόνων Μηχανικών.

Στο Ηράκλειο υπάρχουν τα εξής τμήματα του Πανεπιστημίου Κρήτης: Ιατρικής, Μαθηματικών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών, Φυσικής, Βιολογίας, Χημείας, Επιστήμης υπολογιστών και Επιστήμης και τεχνολογίας υλικών.

Παράλληλα σε διάφορα σημεία της Κρήτης, ανάμεσα στα οποία και τη Σητεία, υπάρχει το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο με τμήματα όπως Νοσηλευτική, Γεωπονίας, Μηχανολόγων Μηχανικών, κλπ.

Αρκετοί φοιτητές επιλέγουν να συνεχίσουν τη ζωή τους και μετά το Πανεπιστήμιο στην Κρήτη μιας και η ζωή που τους προσφέρει το νησί είναι παραπάνω από πλήρης. Είναι σταυροδρόμι της παράδοσης και της σύγχρονης ζωής ενώ όσα χρόνια και αν περάσει ένας φοιτητής εκεί, δεν του φτάνουν για να δει τις ομορφιές της. Μεσαιωνικά κάστρα όπως ο Κουλές στο Ηράκλειο, αρχαιολογικοί θησαυροί όπως η Κνωσός, αναβαθμίζουν τη ζωή στην Κρήτη. Οι παραλίες είναι αμέτρητες και με ξεχωριστή ομορφιά όπως η Πρέβελη και το Ελαφονήσι.

 

Info: Στην Κρήτη φτάνεις αεροπορικώς και ακτοπλοϊκώς. Στις σχολές έχεις πρόσβαση με ΚΤΕΛ, ταξί ή αυτοκίνητο. Τα βασικά λιμάνια της Κρήτης είναι τα Χανιά, το Ρέθυμνο, το Ηράκλειο, η Κίσσαμος, ο Άγιος Νικόλαος και η Σητεία. Συνδέονται ακτοπλοϊκώς με τον Πειραιά, τη Μύκονο, τη Σύρο, την Τήνο, την Ανάφη, την Ίο, την Κάρπαθο, την Κάσο, την Πάρο, τη Μήλο, τη Σαντορίνη, τη Ρόδο, κλπ.

 

Τα νησιά έχουν τόσα να προσφέρουν, πέρα από αξέχαστες καλοκαιρινές διακοπές! Επισκέψου τα μέρη εκείνα που συνδυάζουν ακαδημαϊκή γνώση με πανέμορφη φύση, παράδοση και απέραντο γαλάζιο, κάνοντας κράτηση για φθηνά ακτοπλοϊκά εισιτήρια με την Let’s Ferry.

 

Best Of

Κωστής Χατζηδάκης: Η Ελλάδα είναι η ευχάριστη έκπληξη της ευρωπαϊκής οικονομίας

Ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, ολοκλήρωσε...

Μητσοτάκης: Δεν θα τους ακολουθήσουμε στη λάσπη

Χαιρετισμός του Πρωθυπουργού και Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη...

Όλγα Κεφαλογιάννη: Προωθούμε επιχειρηματικές και επενδυτικές συνεργασίες στον τομέα του τουρισμού

Η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη έκανε την παρακάτω ανάρτηση...

Όλγα Κεφαλογιάννη: Εστιάζουμε στη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη

Η Υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη πήρε μέρος στην...

Newsletter

spot_img

Δείτε επίσης...

Δημήτρης Βέργαδος: Να διατηρηθεί η ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής και κατ’ επέκταση της ελληνικής βιομηχανίας

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Ο Διευθυντής Επικοινωνίας του ΣΕΒ Δημήτρης Βέργαδος...

Οι (ανεξάντλητες) αντοχές της Δημοκρατίας

  Το λιγότερο ατελές πολίτευμα, το οποίο μας κληρονόμησε η...

Θεωρούμε τη Δημοκρατία τόσο δεδομένη, ώστε την υπονομεύουμε

  Του Μάνου Οικονομίδη Twitter@EmOikonomidis Τέτοιες μέρες, είναι δύσκολο για κάθε ατίθαση...

Η διδακτική ανάμνηση μιας κατάμαυρης στιγμής του έθνους

  Η εικόνα των πρωταγωνιστών του πραξικοπήματος της 21ης Απριλίου,...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Το μεγάλο (μας) τσίρκο… Η βοήθεια των ΗΠΑ στον Ζελένσκι (κατόπιν εορτής) και οι πανηγυρισμοί της “παιδικής χαράς” των Βρυξελλών

Η επιλογή ενός τμήματος των Ρεπουμπλικανών να συνταχθεί με τους Δημοκρατικούς, ώστε να περάσει από τη Βουλή των Αντιπροσώπων το πακέτο βοήθειας προς την...

Δημήτρης Βέργαδος: Να διατηρηθεί η ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής και κατ’ επέκταση της ελληνικής βιομηχανίας

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Ο Διευθυντής Επικοινωνίας του ΣΕΒ Δημήτρης Βέργαδος έκανε την παρακάτω ανάρτηση στους προσωπικούς λογαριασμούς του στα social media: "Η μετάβαση στην κλιματική ουδετερότητα...

Οι (ανεξάντλητες) αντοχές της Δημοκρατίας

  Το λιγότερο ατελές πολίτευμα, το οποίο μας κληρονόμησε η εξέλιξη της ανθρώπινης σκέψης. Με αφετηρία την αρχαία Αθήνα, και το Γένος των Ελλήνων, ακόμη...