Σημεία Συνέντευξης Παύλου Χρηστίδη Εκπροσώπου Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρώτο Θέμα 104,6» και στους δημοσιογράφους Παντελή Καψή και Ντόνα Δρούτσα
Η κυβέρνηση με την ανακοίνωση της Αστυνομίας πυροδότησε το διχασμό
Δεν ανήκει σε κανένα πολιτικό κόμμα η επέτειος του πολυτεχνείου και έπρεπε να έχουμε συνεννοηθεί όλοι μεταξύ μας, πολύ νωρίτερα, από την Πέμπτη που έγινε η ομιλία στη βουλή για το πως θα τιμήσουμε την επέτειο αυτή.
Ο κ. Χρυσοχοίδης κάλεσε εκ των υστέρων τους πολιτικούς αρχηγούς και εφόσον είχε πυροδοτηθεί το κλίμα. Στη βουλή ο κ. Μητσοτάκης ανέβασε τους τόνους γύρω από την επέτειο του Πολυτεχνείου, στήνοντας παγίδα στην αντιπολίτευση. Δυστυχώς, κάποιοι έπαιξαν το παιχνίδι του.
Τελικά η συζήτηση στην βουλή, αντί την ενημέρωση για τον κορωνοϊό και την υγεία των Ελλήνων πολιτών, είχε ως στόχο να υπάρξει μια αντιπαράθεση και το ιδεολογικοπολιτικό πρόσημο του Πολυτεχνείου.
Ο κ. Τσίπρας, που έλεγε πως δεν συμφωνεί με την πορεία για να προστατευτεί η υγεία των πολιτών, συνυπέγραψε τελικά κείμενο μαζί με το Μέρα 25 και το ΚΚΕ, που ήθελαν πορεία.
Αυτές τις αντινομίες και τις μικροκομματικές τακτικές, ο κόσμος δεν τις συγχωρεί σε κανέναν μας σε αυτή τη συγκυρία.
Οι κανόνες προστασίας της υγείας του καθενός μας ήταν επαρκείς για να μην κατέβουμε στην πορεία. Να αυτοπροστατευτούμε δηλαδή απέναντι στον ιό.
Υπεύθυνη για τη χθεσινή εικόνα είναι η κυβέρνηση που έριξε λάδι στη φωτιά και πυροδότησε το κλίμα.
Το αποτέλεσμα της πολιτικής της κυβέρνηση ήταν να κάνει μια χαρά πορεία το ΚΚΕ και να συζητάμε τώρα για το επεισόδια που έγιναν 6 ώρες μετά. Κανένα σχέδιο, κανένας σεβασμός στους πολίτες. Άραγε είμαστε όλοι ίσοι απέναντι στο νόμο;
Από τη μια γράφουν την κυρία που πήγε να καταθέσει το λουλούδι της και από την άλλη αφήνουν 200 μέλη του ΚΚΕ, να κάνουν πορεία.
Η κυβέρνηση έπρεπε ή να είχε αφήσει με μέτρα να γίνει η πορεία όπως ενδεχομένως έκανε το ΚΚΕ, ή έπρεπε να έχει προχωρήσει σε άλλα μέτρα για όσους βγήκαν στο δρόμο.
Αυτό που έγινε τώρα είναι αναποτελεσματικό και φαιδρό.
Η κυβέρνηση αποφασίζει και διατάζει κατά το δοκούν και δεν εξηγεί σε κανέναν τι κάνει και προφανώς δεν ασχολείται με το μείζον θέμα που είναι η υγεία μας και η προστασία από τον ιό.
Αποτελεί μια ελληνική παραδοξότητα, η κομματοποίηση των λοιμοξιολόγων. Το ζήσαμε και αυτό!
Οι επιστήμονες εισηγούνται αλλά αυτός που παίρνει τις αποφάσεις είναι ο πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του.
Η κριτική μας είναι απέναντι στην κυβέρνηση σε μια σειρά μέτρων που είτε πήρε με καθυστέρηση είτε δεν πήρε καθόλου.
Η επιστημονική κοινότητα μένει απ’ έξω από την κομματική κριτική.
Εμείς δεν συμμετέχουμε σε τέτοιου είδους μυωπικές επιλογές.
Εμείς θα επιλέξουμε πολιτικά και στρατηγικά πως θα απαντήσουμε απέναντι στον αυταρχισμό της κυβέρνησης.
Είναι άδικο και ιστορικά αφελές, στην συγκυρία που ζούμε να μην μπορούμε να εξηγήσουμε στα παιδιά τα οποία αναρωτιούνται για το πολυτεχνείο την σημασία και το ρόλο του και να ασχολούμαστε μόνο με την πορεία και τον ευτελισμό της για μικροκομματικά συμφέροντα και τακτικές εντυπωσιασμού.
Το γεγονός ότι κάποιοι επιλέγουν να προβάλλουν την εικόνα των επεισοδίων και όχι τα παιδιά από όλα τα σχολεία της χώρας που πηγαίνουν το πρωί και καταθέτουν τα λουλούδια τους, είναι κάτι που έχει την σημασία του και αυτό. Αξίζει να σημειωθεί.
Η Ελλάδα πρέπει να τιμά τις ημέρες που η δημοκρατία ενισχύθηκε και αντιμετώπισε κίνδυνους.
Η χούντα χτύπησε το πολυτεχνείο, πρόδωσε και ένα μεγάλο κομμάτι της Κύπρου και αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε ποτέ.