Κ. Παπαδόπουλος: Η εικονική πραγματικότητα απέναντι στην αλήθεια


 
Του Κωνσταντίνου Παπαδόπουλου
 
Στα χνάρια του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που εγκαινίασε το νέο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης χωρίς ακόμη να έχει τεθεί σε λειτουργία (ο «Σουλτάνος» αποφάσισε να παρουσιάσει το νέο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης ανήμερα της 95ης επετείου από την ίδρυση της Τουρκικής Δημοκρατίας – 29 Οκτωβρίου 2018, που γιορτάζεται μεγαλειωδώς σε όλη τη χώρα, με τον Κεμάλ Ατατούρκ να «ζωντανεύει», ενώ η κανονική λειτουργία του δεν προβλέπεται πριν τον Ιανουάριο του 2019), ο Αλέξης Τσίπρας προχώρησε στα εγκαίνια του μετρό της Θεσσαλονίκης, που προβλέπεται να λειτουργήσει το… 2020!
«Όσο κι αν καταστροφολογεί, όσο κι αν ενοχλείται ο κ. Σημίτης, η έξοδος από τα μνημόνια είναι πραγματικότητα», τονίζει η Ράνια Σβίγκου απαντώντας στα όσα υποστηρίζει ο πρώην πρωθυπουργός περί νέου δανεισμού της χώρας απ’ τον ESM. Η «έξοδος» «πραγματοποιήθηκε»… 20 Αυγούστου 2018! Βέβαια στις 14 Σεπτεμβρίου 2018 η πρώτη «μεταμνημονιακή» εποπτεία έλαβε χώρα με κλιμάκιο των δανειστών στην Αθήνα. Έπεται συνέχεια…
Ο δε κ.Σημίτης προχώρησε σε δυσοίωνες προφητείες για την ελληνική οικονομία (ανάγκη νέου δανεισμού) ενώ δήλωσε και πάλι «ά(γ)νοια» για τις «δολιοφθορές» και τη διαφθορά στελεχών του, επί των κυβερνήσεών του!
Η «Συμφωνία των Πρεσπών» ακόμη μία …εικονική πραγματικότητα! «Συμφωνία» δύο ηγετών, για ένα σημαντικό ζήτημα που απασχολεί δύο γείτονες χώρες, κόντρα στην επιθυμία της πλειοψηφίας των δύο λαών! Τι είδους «συμφωνία» και διευθέτηση εκκρεμοτήτων, τέτοιου μεγέθους, είναι αυτή (που αμφισβητείται και παρερμηνεύεται ακόμη και από τους ίδιους τους υπογράφοντες), πριν καν εγκριθεί για εφαρμογή, μόνο αυτοί που την υπερθεματίζουν αντιλαμβάνονται!
Να περάσουμε τώρα και σε Αλήθειες;

  • Όλοι στην Ελλάδα είμαστε στην αναμονή των εκλογών (βουλευτικές, ευρωεκλογές, αυτοδιοικητικές) για το 2019.
  • Όλοι στην Ελλάδα είμαστε στην αναμονή ενός θερμού επεισοδίου με την Τουρκία (για κάποιους έχει αργήσει κιόλας).
  • Όλοι στην Ελλάδα, ακόμη και ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α., «βλέπει» τον Κυριάκο να διαδέχεται τον Αλέξη (σχ. «δεν θα παραδώσουμε στη ΝΔ εκκρεμότητες» – σχετικά με την ψήφιση του «Συμφώνου των Πρεσπών» από τη Βουλή των Ελλήνων). Εγώ πάλι υποστηρίζω ότι πρέπει να περιμένουμε.
  • Οι Έλληνες, στην πλειοψηφία τους, πέρασαν, οικονομικά, άλλη μια χρονιά στερήσεων, υπερφορολόγησης και αυστηρής λιτότητας.
  • Όποιος και αν προκύψει πρωθυπουργός το 2019, θα περάσει πολύς καιρός για να μπορέσει η Ελλάδα να βιώσει περιόδους ρεαλιστικής ανάπτυξης.
  • Οι διεθνείς οργανισμοί και οι ισχυροί της γης θα συνεχίζουν να χαράζουν την πολιτική γραμμή που θα υποδεικνύουν στους επικεφαλείς, κάθε φορά, κυβερνώντες στη χώρα μας, τροφοδοτούμενοι από τα γεωπολιτικά και γεωστρατηγικά συμφέροντά τους!

Το μόνο, λοιπόν, που μας μένει να ευχόμαστε για τον καινούριο χρόνο είναι να έχουμε την υγεία μας και να μας δίνει ο Θεός τη λογική και τη σύνεση να διαχειριζόμαστε τα οικονομικά μας, παράλληλα με όλα τα άλλα, και να λαμβάνουμε τις αποφάσεις μας, κατόπιν ώριμης σκέψης, για τους εαυτούς μας και τις οικογένειές μας! Αγάπη για τον συνάνθρωπο, την οικογένεια, την πατρίδα, και ενδιαφέρον για το κοινό συμφέρον των συμπολιτών μας. Επιδίωξη για δικαιοσύνη και αξιοκρατία, από όλους προς όλους, ανεξαιρέτως!
 
 
 

Best Of

Κωστής Χατζηδάκης: Προχωρούμε μπροστά, στο δρόμο της ανάπτυξης

Επιτάχυνση της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας και επανεξέταση του...

Ελίζα Βόζεμπεργκ: Τώρα… τρέχουμε (για τις ευρωεκλογές). Γιορτάζουμε μετά

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Ανήμερα της ονοματικής εορτής της, η Ελίζα...

Η Κάλλη Κώστα στη μάχη των εκλογών του ΤΕΕ

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Τη μάχη των εκλογών του ΤΕΕ δίνει...

Όλγα Κεφαλογιάννη: Συστράτευση των γυναικών ώστε να ευαισθητοποιηθεί η κοινωνία

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη έκανε την...

Newsletter

spot_img

Δείτε επίσης...

Ένας ευπατρίδης που θα είχε σώσει το ΠΑΣΟΚ (και την Ελλάδα)… από τον Σημίτη

  Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Οι περισσότεροι θυμούνται και μνημονεύουν τον Γιώργο...

Στο 6% το προβάδισμα Τραμπ έναντι Μπάιντεν στις 7 Πολιτείες-κλειδιά (που… βγάζουν Πρόεδρο)

Οι δημοσκοπήσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν γίνει όσο...συναρπαστικές θα...

Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος: Ανεπάρκεια, ανασφάλεια, εμπαιγμός «μέσα» στα μάτια μας

Του Κωνσταντίνου Παπαδόπουλου   Ρευματοκλοπές - Νεροκλοπές   Με νέες αυξήσεις στους...

Στις Δημοκρατίες, ο λαός έχει την ευθύνη της… αποβολής κομμάτων

Η απόφαση της Δικαιοσύνης για αποβολή του κόμματος των...

Νίκος Μπογιόπουλος: Τα Τέμπη είναι ένα οριακό σημείο για την ελληνική κοινωνία

Γράφει ο Νίκος Μπογιόπουλος Πηγή: imerodromos.gr   Ηταν θέμα χρόνου να το...

Ένας ευπατρίδης που θα είχε σώσει το ΠΑΣΟΚ (και την Ελλάδα)… από τον Σημίτη

  Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Οι περισσότεροι θυμούνται και μνημονεύουν τον Γιώργο Γεννηματά ως τον θεμελιωτή του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Πόσο επίκαιρο, ειδικά στην εποχή της πανδημίας...

Στο 6% το προβάδισμα Τραμπ έναντι Μπάιντεν στις 7 Πολιτείες-κλειδιά (που… βγάζουν Πρόεδρο)

Οι δημοσκοπήσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν γίνει όσο...συναρπαστικές θα περίμενε κανείς, επτά μήνες πριν τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου. Η ισορροπία δύναμης ανάμεσα στον Τζο...

Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος: Ανεπάρκεια, ανασφάλεια, εμπαιγμός «μέσα» στα μάτια μας

Του Κωνσταντίνου Παπαδόπουλου   Ρευματοκλοπές - Νεροκλοπές   Με νέες αυξήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος στο προσκήνιο, λόγω ρευματοκλοπών, «προειδοποιεί»-αναγγέλλειι το αρμόδιο Υπουργείο από τον Μάιο. Ρευματοκλοπές από...