Χριστοδουλάκης: Φαινόμενα τύπου Παπαντωνίου, δεν μας αφορούν. Μας απωθούν


 

Σημεία Συνέντευξης Μανώλη Χριστοδουλάκη, Γραμματέα του Κινήματος Αλλαγής στην ΕΡΤ  και στην εκπομπή  «Πάμε αλλιώς»  με τον δημοσιογράφο Τ. Σαράντη.

  • Για την υπόθεση Παπαντωνίου:

Όπου υπάρχουν ευθύνες, πρέπει να αποδοθούν. Διαφάνεια και δικαιοσύνη παντού.
Το ΠΑΣΟΚ είναι ο μόνος πολιτικός χώρος που έκανε την αυτοκάθαρση του, στην οποία ουδείς μας ακολούθησε. Ο Γιάννος Παπαντωνίου είναι εκτός του χώρου μας ήδη από το 2006, όταν ήδη είχαν τεθεί τα θέματα περί ελέγχου του.
Πολύ περισσότερο η Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ του 2009-11 και του Γ. Παπανδρέου ήταν εκείνη που έφερε νόμο στη Βουλή που άνοιξε το πεδίο για τη διερεύνηση τέτοιων υποθέσεων με πιθανή ροή μαύρου χρήματος. Επομένως με δικό μας νόμο σήμερα κινείται η διαδικασία για τον κ. Παπαντωνίου και για τον κάθε κ. Παπαντωνίου.
Η ανακοίνωση του ΠΟΤΑΜΙΟΥ ήταν άκαιρη, άστοχη και υποκριτική, γεγονός που αναγνωρίστηκε ακόμη από στελέχη του ίδιου του ΠΟΤΑΜΙΟΥ, όπως ο κ. Ψαριανός.
Να μην τσουβαλιάζουμε έναν ολόκληρο πολιτικό χώρο με χιλιάδες αγωνιστές της δημοκρατικής παράταξης για δυο-τρία περιστατικά τύπου Παπαντωνίου.
Δεν θα υποδείξω εγώ στον πρώην Πρωθυπουργό το τι θα κάνει, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για έναν Πρωθυπουργό που έχει φέρει τεράστιες αλλαγές στη χώρα: έβαλε τη χώρα στην ΟΝΕ, έβαλε την Κύπρο στην ΕΕ. Δεν υπάρχει συλλογική ευθύνη στην κλεψιά. Στην πολιτική δράση είμαστε όλοι μαζί, στην κλεψιά είναι ο καθένας μόνος του.
Φαινόμενα τύπου Παπαντωνίου δεν μας αφορούν, μας απωθούν.
Η Πρόεδρος Φώφη Γεννηματά το έχει θέσει ως αδιαμφισβήτητη σκληρή γραμμή ότι πρέπει να εκλείψουν τέτοια φαινόμενα.
Ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε η ΝΔ ψήφισαν το νόμο του ΠΑΣΟΚ, βάσει του οποίου κινείται η Δικαιοσύνη. Επομένως δεν δικαιούνται να μας κουνούν σήμερα το δάχτυλο!

  • Για τις δηλώσεις Κοτζιά:

Βάσει της συνέντευξης που έδωσε σε κανάλι της Κρήτης ο κ. Κοτζιάς δήλωσε ότι στο Υπουργικό Συμβούλιο καταγγέλθηκε από τον κ. Καμμένο ότι η ελληνική Κυβέρνηση χρηματοδοτείται από τον Σόρος για να «αγοράζει» ξένους. Τι απάντησαν τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου; Τίποτα. Τί απάντησε ο Πρωθυπουργός; Τίποτα. Επομένως δύο ενδεχόμενα υπάρχουν: είτε ο κ. Κοτζιάς είναι ψεύτης είτε ο κ. Καμμένος είναι συκοφάντης.
Οφείλει να τοποθετηθεί ο Πρωθυπουργός και ο Εισαγγελέας να επιληφθεί της υπόθεσης!
Δεν είναι μόνο πρόβλημα της Κυβέρνησης. Κυρίως αποτελεί πρόβλημα για την εικόνα και την αξιοπιστία της χώρας μας στο εξωτερικό.

  • Για την προοπτική της Κεντροαριστεράς:

Η Κεντροαριστερά εκφράζεται από το Κίνημα Αλλαγής. Τελεία και παύλα. Κάποιοι άλλοι που στα λόγια έγιναν σοσιαλδημοκράτες, στην πράξη εκφράζουν τις πιο συντηρητικές πολιτικές, καθεστωτικές λογικές παρεμβάσεων στη δικαιοσύνη και στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, την αποθέωση του κρατισμού, την ιδεοληπτική εμμονή για εξοντωτική υπερφορολόγηση των παραγωγικών δυνάμεων της χώρας, και μία πολιτική που δεν δίνει καμία προοπτική για την επόμενη μέρα.
Ο κόσμος επιστρέφει σε εμάς. Οι πολίτες μας πιστεύουν ξανά και αγκαλιάζουν την προσπάθεια να χτίσουμε μια νέα σχέση ανάμεσα στον πολίτη και την πολιτική.
Είμαστε στη μέση του δρόμου και προχωράμε.

  • Για τις μετεκλογικές συνεργασίες:

Μας ρωτάνε με ποιον είμαστε πιο κοντά. Με κανέναν από τους δύο. Είμαστε κάτι εντελώς διαφορετικό. Είμαστε απέναντι στην πολιτική του λαϊκισμού που εκφράζεται από το ΣΥΡΙΖΑ και φυσικά απέναντι στο βασικό ιδεολογικό μας αντίπαλο, που είναι η ΝΔ.
Ζητάμε ισχυρή εντολή από τον ελληνικό λαό, για να μπορέσουμε να διασφαλίσουμε την προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου την επόμενη μέρα. Αν έχουμε τη δύναμη να το κάνουμε, θα συζητήσουμε με όποιον το επιθυμεί, στη βάση της δικής μας προοδευτικής ατζέντας. Αν δεν έχουμε τη δύναμη, δεν θα γίνουμε συμπλήρωμα κανενός απλά και μόνο για να βγαίνουν οι αριθμοί.
Η ερώτηση δεν είναι: «με ποιους»; Η ερώτηση είναι «γιατί;»

  • Για το χρόνο των εκλογών:

Η προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι οι εκλογές θα γίνουν ή τον Μάιο ή τον Μάρτιο.
Εκτιμώ ότι η Κυβέρνηση επενδύει σε πενταπλές κάλπες το Μάιο, για να μπορέσει να κρύψει τη συντριβή της στην κοινωνία και να εκμεταλλευτεί τη σύγχυση.
Ο Μάρτιος προκύπτει από η Συμφωνία στα Σκόπια πέρασε χωρίς να χρειαστούν άλλες εκλογές. Αν ισχύουν αυτά που λένε όλες οι πλευρές, η κυβέρνηση θα χάσει την πλειοψηφία μόλις έρθει η συμφωνία στη Βουλή.

Best Of

Κώστας Μπακογιάννης: Κρατώ το όνομά τους και αναζητώ πάντα την έμπνευσή τους

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Με μια συγκινητική ανάρτηση για τους δυο...

Ο Κουμουτσάκος δεν ήταν… πύραυλος (για τη Μονή της Χώρας)

Πηγή: OneVoice Γράφει το «Βαθύ Λαρύγγι» Το νέο εθνικό στραπάτσο με...

Το (νέο) δείπνο στο οποίο θα βρεθούν Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς

Πηγή: OneVoice   - Σε κοινωνική εκδήλωση – δείπνο – έχουν...

Το μεγαλοστέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ που υπονομεύει τον Κασσελάκη

Πηγή: OneVoice   ΚΑΧΥΠΟΠΤΟΙ Προβληματίζονται διάφοροι μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ, για ποιο λόγο...

Newsletter

spot_img

Δείτε επίσης...

Κώστας Μπακογιάννης: Κρατώ το όνομά τους και αναζητώ πάντα την έμπνευσή τους

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Με μια συγκινητική ανάρτηση για τους δυο...

Αύριο στις 22:00 η νέα κλήρωση του ΛΟΤΤΟ για κέρδη έως και 10.000 ευρώ τον μήνα για μια 10ετία

Εισόδημα για έναν ολόκληρο χρόνο έχουν εξασφαλίσει περισσότεροι από...

Το Κολλέγιο των Εκλεκτόρων έχει… ήδη αλλάξει ένοικο στο Οβάλ Γραφείο

Το Κολλέγιο των Εκλεκτόρων και το... δέος των κομματικών...

Ο Κουμουτσάκος δεν ήταν… πύραυλος (για τη Μονή της Χώρας)

Πηγή: OneVoice Γράφει το «Βαθύ Λαρύγγι» Το νέο εθνικό στραπάτσο με...

Ο (πολιτικά)… άδειος και ελαφρύς Κασσελάκης, και οι αυταπάτες των χειροκροτητών του

Με την περίπτωση του Στέφανου Κασσελάκη, έχουμε υλικό για......
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Κώστας Μπακογιάννης: Κρατώ το όνομά τους και αναζητώ πάντα την έμπνευσή τους

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Με μια συγκινητική ανάρτηση για τους δυο παππούδες του, επέλεξε ο Κώστας Μπακογιάννης να αφήσει το απότυπωμά του στα social media την...

Αύριο στις 22:00 η νέα κλήρωση του ΛΟΤΤΟ για κέρδη έως και 10.000 ευρώ τον μήνα για μια 10ετία

Εισόδημα για έναν ολόκληρο χρόνο έχουν εξασφαλίσει περισσότεροι από 470 τυχεροί παίκτες του ανανεωμένου ΛΟΤΤΟ. Συγκεκριμένα, μέχρι σήμερα, 472 νικητές της δεύτερης κατηγορίας του...

Το Κολλέγιο των Εκλεκτόρων έχει… ήδη αλλάξει ένοικο στο Οβάλ Γραφείο

Το Κολλέγιο των Εκλεκτόρων και το... δέος των κομματικών μηχανισμών για να εξασφαλίσουν προεδρική πλειοψηφία. Το πάθημα του 2016 φαίνεται ότι δεν έχει γίνει μάθημα...