Χριστοδουλάκης: Εκλογές για πολιτική αλλαγή


 
ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ Μ. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ
στην εκπομπή “Καλημέρα” της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ, με τον Γιώργο Αυτιά. 

 
 
Για τις δηλώσεις Καμμένου στις Η.Π.Α.:
 

  • Τη γνώμη μας τη λέμε από τον καναπέ μας. Όταν έχουμε θεσμικό ρόλο, εκφράζουμε τις θέσεις της χώρας μας στο εξωτερικό.

 
Χθες τον ακούσαμε να δηλώνει ότι έχει το δικαίωμα ως κυβερνητικός εταίρος να μπορεί να διατυπώνει την άποψη του.
 
Όχι. Ο κ. Καμμένος δεν έχει το δικαίωμα ως κυβερνητικός εταίρος να διατυπώνει την άποψη του και, μάλιστα, σε επίσημη επίσκεψη του στο εξωτερικό. Ο κ. Καμμένος είναι Υπουργός Άμυνας και διατυπώνει τις θέσεις της κυβέρνησης. Από τη στιγμή που ειπώθηκε και από τον κ. Παππά και από τον κ. Κατρούγκαλο και από τον κ. Βούτση ότι αυτές δεν είναι οι θέσεις της κυβέρνησης, ο κ. Καμμένος δεν έχει δικαίωμα να βγαίνει έξω και να λέει τη γνώμη του. Τη γνώμη μας τη λέμε από τον καναπέ μας. Όταν έχουμε θεσμικό ρόλο, εκφράζουμε τις θέσεις της χώρας μας στο εξωτερικό.
 
Το θέμα, όμως, είναι τι κάνει ο κ. Τσίπρας, όσον αφορά τη στάση του κ. Καμμένου. Παρακολουθούμε τον απόλυτο κυνισμό σε όλα αυτά που γίνονται, απλά και μόνο για να διατηρήσουν την κοινοβουλευτική πλειοψηφία στη Βουλή και να κρατήσουν την καρέκλα τους. Τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά και έχουν και πάρα πολλές προεκτάσεις.
 
Η εξωτερική πολιτική της χώρας μας έχει χάσει την υπευθυνότητα και τη σοβαρότητα της. Δε γίνεται ο ένας Υπουργός να λέει τα μεν έξω, οι άλλοι να λένε τα δε και εμείς να μην έχουμε εικόνα για το πού πορεύεται η χώρα μας αναφορικά στην εξωτερική μας πολιτική.
 
Είναι δυνατόν να βγαίνει ο Υπουργός Άμυνας, να λέει μία θέση, να διαψεύδεται από 2-3 Υπουργούς στην Ελλάδα και να μην αλλάζει τίποτα όσον αφορά τον κυβερνητικό σχηματισμό; Να μην υπάρχει μία επίσημη θέση του κ. Τσίπρα για το ό,τι γίνεται και απλά να μας λέει ότι υπάρχει τους τυφώνες στην Αμερική; Αυτό δεν είναι επίσημη τοποθέτηση κυβέρνησης.
 
Αυτές οι εικόνες ντροπιάζουν τη χώρα, το εάν είναι προσχηματικό ή όχι το αφήνουμε να το καθορίσουν εκείνοι. Αλλά, οι εικόνες Υπουργών που άλλα λένε έξω, άλλα οι υπόλοιποι μέσα, απλώς και μόνο για να κάνουν το δικό τους κομμάτι και να απευθυνθούν και στη δική τους πελατεία είναι κάτι που οδηγεί τη χώρα σε μία εικόνα που δεν είναι σοβαρή στο εξωτερικό και δε μπορεί να υπερασπιστεί τα εθνικά μας συμφέροντα.
 
Για το ζήτημα των περικοπών των συντάξεων:
 

  • Ήμασταν οι πρώτοι που καταθέσαμε Πρόταση Νόμου στη Βουλή. Η πρόταση υπάρχει, να την πάρει η κυβέρνηση, εφόσον συμφωνεί ότι δεν πρέπει να προχωρήσει σε περικοπές συντάξεων και να την ψηφίσει.

 
Ήμασταν οι πρώτοι που καταθέσαμε Πρόταση Νόμου στη Βουλή την οποία μπορεί ανά πάσα στιγμή να την πάρει η κυβέρνηση, να την ψηφίσει και να μην περικοπούν οι συντάξεις. Αυτή τη στιγμή έχουμε μία κυβερνητική πλειοψηφία η οποία έκανε κάτι πρωτοφανές. Κατέθεσε δύο σχέδια προϋπολογισμού, μας λένε από τη μία πλευρά για καθαρή έξοδο και ότι έχουμε ανακτήσει και πάλι την εθνική μας κυριαρχία, όσον αφορά την οικονομική μας πολιτική και από την άλλη καταθέτουν δύο σχέδια προϋπολογισμού για να μας πει η Ευρώπη ποιο από τα δύο εγκρίνει. Η πρόταση υπάρχει, να την πάρει η κυβέρνηση, εφόσον συμφωνεί ότι δεν πρέπει να προχωρήσει σε περικοπές συντάξεων, να την ψηφίσει.
 

  • Το ζήτημα δεν είναι μόνο το τί γίνεται από 1/1/2019, γιατί ο Νόμος Κατρούγκαλου έχει ήδη κόψει συντάξεις σε αυτούς που βγήκαν από το 2016, έχει ήδη κόψει τις συντάξεις χηρείας, έχει φέρει ήδη τεράστιες αλλαγές που οδηγούν σε ένα συνταξιοδοτικό που δίνει ψίχουλα, χωρίς, όμως, να λύνει και το ζήτημα της βιωσιμότητας του μακροπρόθεσμα.

 
Για τις κυβερνητικές συνεργασίες:
 

  • Με τους υφιστάμενους συσχετισμούς δεν γίνεται άλλη κυβέρνηση. Η χώρα χρειάζεται αλλαγή, αλλαγή πολιτικής.

 
Δεν πρέπει να είναι φύγε εσύ – έλα εσύ απλά για να εφαρμόσουμε τα συμφωνηθέντα που έχουν κρατήσει δέσμια τη χώρα, χωρίς καμία προοπτική για την επόμενη μέρα. Επειδή έχει γίνει μεγάλη κουβέντα, όσον αφορά τις συνεργασίες, εμείς λέμε κάτι πολύ ξεκάθαρο. Καταθέτουμε ένα εξειδικευμένο πρόγραμμα το οποίο δίνει λύσεις, είναι το δικό μας σχέδιο για το πώς μπορεί η χώρα να προχωρήσει μπροστά και ζητάμε ισχυρή εντολή. Έχουμε πει ξεκάθαρα πολλές φορές ότι η αυτόνομη πορεία μας δεν είναι υπό διαπραγμάτευση.
 

Best Of

Οι διαδοχικές γκάφες και τα διαδοχικά… mea culpa του Κασσελάκη

Όσο περισσότερο εκτίθεται στον δημόσιο βίο, τόσο περισσότερο θολώνει...

Ο αμετροεπής Λοβέρδος νομίζει ότι μπορεί να διαγράψει από την Ιστορία τον (κανονικό) Ανδρέα

Για την προνομιακή και ανεξήγητη προβολή από τα συστημικά...

Μητσοτάκης: Έχουμε τη δύναμη να διαπραγματευτούμε το καλύτερο για τους Έλληνες

Ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης...

ΕΛΙΑΜΕΠ και Παπαστράτος συνεχίζουν τη συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης

Τις κρίσιμες πτυχές της κλιματικής αλλαγής, της «πράσινης μετάβασης»...

Newsletter

spot_img

Δείτε επίσης...

Ο (influencer) Κασσελάκης ως ακατάλληλο μέσο-μήνυμα για να καρπωθεί την κοινωνική δυσαρέσκεια

Η φλυαρία των αναλύσεων. Εκεί όπου χάνεται πολλές φορές...

Η ημέρα που ο γαλαξίας… αφυπνίστηκε

  Της Κατιάνας Ναυπλιώτου The Force will be with. Always... Στις...

Μπάμπης Παπαδημητρίου: Πώς θα είναι η Ελλάδα σε μερικά χρόνια από σήμερα

Γράφει ο Μπάμπης Παπαδημητρίου Πηγή: liberal.gr   Σε δύο εβδομάδες ψηφίζουμε. Ας...

Μανώλης Κοττάκης: Η βαθιά υποτίμηση του ελληνικού λαού από το πολιτικό σύστημα

Γράφει ο Μανώλης Κοττάκης Πηγή: newsbreak.gr Πάρα πολύ «σοβαρές» είναι αυτές...

Άρης Πορτοσάλτε: Η εκκρεμότητα με το Πόθεν Έσχες Κασσελάκη

Γράφει ο Άρης Πορτοσάλτε Πηγή: liberal.gr   Παραμένει η εκκρεμότητα, άγνωστη η...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Ο (influencer) Κασσελάκης ως ακατάλληλο μέσο-μήνυμα για να καρπωθεί την κοινωνική δυσαρέσκεια

Η φλυαρία των αναλύσεων. Εκεί όπου χάνεται πολλές φορές η ουσία, εκεί όπου βρίσκει ζωτικό χώρο για να κρυφτεί κάθε παθογένεια και ατέλεια... Στην τελική...

Η ημέρα που ο γαλαξίας… αφυπνίστηκε

  Της Κατιάνας Ναυπλιώτου The Force will be with. Always... Στις 25 Μαϊου του 1977, ο γαλαξίας... αφυπνίστηκε, όταν ο George Lucas μας καλωσόρισε σε ένα...

Μπάμπης Παπαδημητρίου: Πώς θα είναι η Ελλάδα σε μερικά χρόνια από σήμερα

Γράφει ο Μπάμπης Παπαδημητρίου Πηγή: liberal.gr   Σε δύο εβδομάδες ψηφίζουμε. Ας δούμε που βρισκόμαστε με τη ματιά των δημοσκοπήσεων. Ένας απλός τρόπος, καθιερωμένος στην Ευρώπη, για να...