Χριστοδουλάκης: Ή Κίνημα Αλλαγής, ή διχασμός και νέες περιπέτειες


 
Σημεία συνέντευξης Μανώλη Χριστοδουλάκη, γραμματέα Κινήματος Αλλαγής στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Kontra με τη Νατάσα Γιάμαλη (4/1/2019)
Για την υπόθεση Novartis:
Στο ερώτημα αν υπάρχουν ευθύνες στην υπόθεση, η απάντηση είναι: ΝΑΙ. Όταν η φαρμακευτική δαπάνη ήταν στα 2,4 δις το 2004 και πήγε στα 5,1 δις το 2009 σημαίνει ότι υπάρχουν σοβαρές πολιτικές ευθύνες της τότε κυβέρνησης της ΝΔ του Κ. Καραμανλή για τις οποίες δεν ακούμε τίποτα από τη σημερινή του ΣΥΡΙΖΑ.
Για την εμπλοκή πολιτικών προσώπων στο διαλαλούμενο σκάνδαλο, εμείς δεν είμαστε δικαστές, λέμε το εξής απλό και ξεκάθαρο: Όλα στο φως! Διαφάνεια και Δικαιοσύνη παντού.
Αν υπάρχουν ευθύνες να αποδοθούν, αλλά με συγκεκριμένα στοιχεία.
Από την πρώτη στιγμή είδαμε στελέχη της Κυβέρνησης να κάνουν λόγο για το «μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού Κράτους». Ας έρθουν λοιπόν στο φως όλα τα στοιχεία, να αποφανθεί η Δικαιοσύνη χωρίς να ρίχνουμε λάσπη στον ανεμιστήρα.
Παρατηρούμε ότι από τη μια μέρα στην άλλη ο προστατευόμενος μάρτυρας έγινε κατηγορούμενος, ο οποίος είπε ότι δέχθηκε πιέσεις για να κατονομάσει τρία πολιτικά πρόσωπα. Την επόμενη μέρα μας είπε ότι έβαλαν έναν άλλο προστατευόμενο μάρτυρα να τον κατηγορήσει και έτσι έγινε και ο ίδιος από προστατευόμενος μάρτυρας κατηγορούμενος.
Δυστυχώς εγείρονται πάρα πολύ σοβαρά ερωτήματα σχετικά με την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης.
Η ανακοίνωση της Ένωσης Εισαγγελέων και Δικαστών που μιλάει για θεσμική εκτροπή και προσπάθεια χειραγώγησης της Κυβέρνησης στο έργο της Δικαιοσύνης εγείρει πάρα πολύ σοβαρά ερωτήματα για την ποιότητα της Δημοκρατίας.
Αυτή η προσπάθεια σκληρής πόλωσης και διχασμού με λάσπη στον ανεμιστήρα, αποπροσανατολίζει την ελληνική κοινωνία από τα πραγματικά καθημερινά της προβλήματα και συντηρείται για να οδηγηθούμε στις εκλογές χωρίς ουσιαστική πολιτική ατζέντα για τους Έλληνες.
Για τη ΝΔ:
Έχουμε σοβαρές ιδεολογικές διαφορές με τη ΝΔ.
Συγκυβερνήσαμε με τη ΝΔ σε πολύ διαφορετικές συνθήκες, ώστε να μην καταρρεύσει η χώρα, όταν κάποιοι έχτιζαν καριέρες στις πλατείες παρέα με τη Χρυσή Αυγή.
Η χώρα δεν μπήκε σε μνημόνιο επειδή απλώς το αποφάσισε. Μπήκε γιατί η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ του Γ. Παπανδρέου το 2009 παρέλαβε έλλειμμα 15% του ΑΕΠ, από τη ΝΔ.
Μην μπερδεύουμε τον πυροσβέστη με τον εμπρηστή.
Άλλος προκάλεσε την κρίση και άλλος κλήθηκε να τη διαχειριστεί.
Η σημερινή Κυβέρνηση που έχει εφαρμόσει το πιο σκληρό μνημόνιο, εμφανίζεται τώρα ως σωτήρας της χώρας.
Για το σχέδιο ΕΛΛΑΔΑ και το ΣΥΡΙΖΑ:
Η βασική διαφορά μας με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι για να αναδιανείμεις πλούτο στους πολίτες πρέπει πρώτα να φροντίσεις να υπάρχει, να τον παράξεις.
Επομένως το δικό μας σχέδιο στηρίζεται σε δύο βασικούς πυλώνες:
Σε αντίθεση με το ΣΥΡΙΖΑ, στους τρόπους, με τους οποίους θα παράξουμε πλούτο, πώς θα στηρίξουμε τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, την ιδιωτική πρωτοβουλία, τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους νέους, τους αγρότες, πώς θα προσελκύσουμε επενδύσεις και
Σε αντίθεση με τη ΝΔ, στο πώς θα μπορέσουμε να αναδιανείμουμε δίκαια αυτόν τον παραγόμενο πλούτο για να ανακουφίσουμε κυρίως αυτούς που έχουν πληγεί περισσότερο μέσα στην κρίση, τα χαμηλά και μεσαία κοινωνικά στρώματα, πώς θα δομήσουμε ένα σοβαρό και αποτελεσματικό κοινωνικό κράτος, με σοβαρές δομές πρόνοιας και ποιοτικά δημόσια αγαθά.
Το καταθέτουμε, συγκεκριμένο και κοστολογημένο, και ζητάμε τη δύναμη να το εφαρμοσουμε. Ζητάμε από τους Έλληνες να απαντήσουν στο δίλημμα «ή Κίνημα Αλλαγής, ή διχασμός και νέες περιπέτειες».

Best Of

Το ενδιαφέρον του Μαξίμου για τα «μικρά» κανάλια

Γράφει το «Βαθύ Λαρύγγι» Πηγή: OneVoice   Στο Μέγαρο Μαξίμου διαπίστωσαν και...

Οι (αυτοδιοικητικές) επιλογές για τις οποίες μετάνιωσε ο Βορίδης

Γράφει το «Βαθύ Λαρύγγι» Πηγή: OneVoice   Σε αντίθεση με άλλα στελέχη...

Ο «ισόβιος δελφίνος» που… καίγεται στο ζέσταμα

Προσωπογραφίες Γράφει ο… Kingmaker Πηγή: OneVoice Η ομοιότητά του με τον Ίαν...

Ο Κασσελάκης… ζηλεύει τον Τσίπρα. Ακόμη και για τα Ινστιτούτα

Ο φθόνος του Στέφανου Κασσελάκη για τον Αλέξη Τσίπρα...

Newsletter

spot_img

Δείτε επίσης...

Ποτέ άλλοτε, τόσοι πολλοί δεν χρωστούσαν τόσα πολλά… σε έναν άνθρωπο

  Παραφράζοντας τον Ουίνστον Τσόρτσιλ. Για χάρη εκείνου, του ενός...

Η χώρα που σταμάτησε να χτίζει Παρθενώνες…

    Η χώρα που… σταμάτησε προ πολλού να χτίζει Παρθενώνες...

Η D-Day του τέλους της εθνικής μοναξιάς μας. Η Ελλάς ευγνωμονούσα…

  Αν το δούμε αντικειμενικά και ψύχραιμα, θα πρέπει να...

Σπύρος Δημητρέλης: Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι κλινικά νεκρή

Γράφει ο Σπύρος Δημητρέλης Πηγή: capital.gr Η εικόνα του Πρωθυπουργού στην...

Η «μεταμόρφωση» του Μητροπολίτη Μεσογαίας Νικόλαου

Γράφει Il Preferito (*ο επικρατέστερος διάδοχος του παπικού θρόνου,...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Ποτέ άλλοτε, τόσοι πολλοί δεν χρωστούσαν τόσα πολλά… σε έναν άνθρωπο

  Παραφράζοντας τον Ουίνστον Τσόρτσιλ. Για χάρη εκείνου, του ενός και μοναδικού. Του "θεού" του ελληνικού μπάσκετ, ή καλύτερα του ελληνικού αθλητισμού. Ο Συρίγος και οι...

Η χώρα που σταμάτησε να χτίζει Παρθενώνες…

    Η χώρα που… σταμάτησε προ πολλού να χτίζει Παρθενώνες και παραχώρησε αδιαμαρτύρητα το ιστορικό προνόμιο του μαιευτηρίου ιδεών, από τη Δημοκρατία μέχρι τις επιστήμες,...

Η D-Day του τέλους της εθνικής μοναξιάς μας. Η Ελλάς ευγνωμονούσα…

  Αν το δούμε αντικειμενικά και ψύχραιμα, θα πρέπει να παραδεχτούμε ότι είμαστε μια ευλογημένη γενιά. Παρά τη ζώσα, τρέχουσα κρίση, παρά το μωσαϊκό απογοητεύσεων...