Χρηστίδης: Η εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό είναι για κλάματα


 
ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ Π. ΧΡΗΣΤΙΔΗ
ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ
ΣΤΗΝ ΕΡΤ3
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι αδύναμη και Ο Πρωθυπουργός έρμαιο των συμφωνημένων ή μη διαφωνιών με τον κ. Καμμένο.
Η εικόνα της χώρας μας στο εξωτερικό είναι για κλάματα
Επιβεβαιώνεται αυτό το οποίο έχουμε πει πάρα πολύ καιρό τώρα: Ότι έχουμε μία κυβέρνηση η οποία είναι αδύναμη κι ένα Πρωθυπουργό που είναι έρμαιο των συμφωνημένων ή μη συμφωνημένων διαφωνιών με τον κ. Καμμένο. Όταν από την πρώτη στιγμή λέγαμε ότι είναι δύο συνέταιροι σε εντελώς διαφορετική κατεύθυνση, αλλά βολεύονται με την εξυπηρέτηση των συμφερόντων που έχουν να κάνουν με την εξουσία και με την καρέκλα, έρχεται σήμερα ακόμα και το δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών το οποίο λέει ότι ο κ. Καμμένος βλάπτει σοβαρά τη χώρα.
Το γεγονός ότι το ανακαλύπτει έστω και μετά από πολύ καιρό η εφημερίδα αυτή με καθυστέρηση, επιβεβαιώνει τα όσα έχουμε πει το προηγούμενο χρονικό διάστημα. Και δείχνει ότι η χώρα δεν αξίζει να έχει μία κυβέρνηση η οποία προσβάλλεται στο εξωτερικό, είναι αναξιοπρεπής η εικόνα της για τα κρίσιμα εθνικά ζητήματα και θα λέγαμε ότι είναι για γέλια. Αλλά, δυστυχώς η εικόνα της χώρας μας στο εξωτερικό είναι για κλάματα. Πρέπει αυτό το πράγμα να αλλάξει γρήγορα, δεν μας αξίζει.
Σχετικά με την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ για εμπλοκές παραγόντων στο Σκοπιανό
Το ζήτημα στο οποίο πρέπει να απαντήσει η κυβέρνηση είναι εάν όντως επεξεργάζεται ένα τέτοιο σχέδιο. Διότι από τις δηλώσεις του κ. Βούτση δεν καταλάβαμε τί θέλει να κάνει η κυβέρνηση στο συγκεκριμένο θέμα. Εάν έχει ανοίξει μία τέτοια συζήτηση, υπάρχουν αρμόδιες επιτροπές στη Βουλή, να έρθουν να το κουβεντιάσουμε πού το πάνε. Υπάρχει και το πολιτικό σκέλος για όλους αυτούς που όλα τα προηγούμενα χρόνια χρησιμοποίησαν πολύ συγκεκριμένες φράσεις κι εκφράσεις απέναντι στις ΗΠΑ και σήμερα έρχονται εδώ για να εκφράσουν συγκεκριμένα συμφέροντα. Επίσης, πρέπει να δούμε εάν ο κ. Καμμένος εκφράζει στην ουσία του ζητήματος γύρω από το Σκοπιανό την άποψή του ή την άποψη της κυβέρνησης. Γιατί στο εξωτερικό, στις ΗΠΑ, πηγαίνει ως ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας. Προσβάλλει την εικόνα της χώρας μας στο εξωτερικό και το έχουμε επισημάνει από την πρώτη στιγμή. Αυτός ίσως είναι και ο λόγος για τον οποίο ο κ. Τσίπρας δεν ήθελε να κάνει Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών, το Γενάρη του 2018, για να μην δείξει προς τα έξω ότι άλλα λέει ο ίδιος, για μία ενδεχόμενη συμφωνία με τους γείτονές μας κι άλλα λέει ο συνέταιρός του, ο κ. Καμμένος.
Θέλουμε ισχυρή Ελλάδα για να διασφαλίζουμε τα εθνικά μας συμφέροντα στην Ευρώπη και τον κόσμο.
Θέλουμε τις συμμαχίες μας να εξελίσσονται, είμαστε χαρούμενοι που βλέπουμε τη συμμαχία με την Κύπρο και την Αίγυπτο να προχωρά κι είναι κάτι που εμείς το ξεκινήσαμε το 2011, ο Γιώργος Παπανδρέου με συγκεκριμένες πολιτικές επιλογές και
τότε δεχόμασταν επίθεση κι από τη Νέα Δημοκρατία αλλά κυρίως από το ΣΥΡΙΖΑ, ότι δήθεν εξυπηρετούμε αλλότρια συμφέροντα. Σήμερα, διασφαλίζεται σειρά εθνικών συμφερόντων της χώρας από αυτή ακριβώς τη στρατηγική μας επιλογή κι αυτό είναι κάτι που ξέρουμε πως αναγνωρίζεται κι από ένα μεγάλο κομμάτι της διεθνούς μας κοινότητας αλλά και της ελληνικής κοινωνίας. Εμείς θέλουμε κινήσεις που να διασφαλίζουν την Ελλάδα, πέρα και πάνω από μικροκομματικά οφέλη όπως αυτά που έχουν χρησιμοποιήσει ο ΣΥΡΙΖΑ κι η Νέα Δημοκρατία μπροστά σε όλα τα κρίσιμα εθνικά θέματα, ακόμα και στο ζήτημα των Σκοπίων.
Για τον όρο λαθρομετανάστες από την ΕΛΜΕ Λέσβου:
Η ουσία είναι πως οι άνθρωποι δε μπορεί ποτέ να χαρακτηρίζονται λαθραίοι.
Δεν ξέρουμε με ποια λογική κατέληξε σε αυτό το συμπέρασμα η ΕΛΜΕ Λέσβου. Η ουσία είναι πως οι άνθρωποι δε μπορεί ποτέ να χαρακτηρίζονται λαθραίοι.
Είναι κάτι το οποίο ειδικά σε μία περιοχή όπως η Λέσβος και τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, που έχουν χτυπηθεί από τις Μεταναστευτικές και τις προσφυγικές ροές, θα πρέπει να μας ευαισθητοποιεί.
Πρέπει η Κυβέρνηση να δώσει λύση στο πρόβλημα που έχει την υπογραφή της, γιατί αυτό που ζούμε στη Μόρια, στη Σάμο και στα υπόλοιπα νησιά είναι το δημιούργημα και το παιδί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Mε τις άθλιες συνθήκες τις οποίες αντιμετωπίζουν οι πρόσφυγες κι οι μετανάστες, με το γεγονός ότι δεν έχουν διαχωριστεί κατ’ επιλογήν αυτής της κυβέρνησης οι πρόσφυγες από τους μετανάστες, με το γεγονός ότι υπάρχουν ασυνόδευτα παιδιά για τα οποία δεν βρίσκουν λύση.  Υπάρχουν μητέρες οι οποίες πρέπει να δούμε τί θα κάνουν, υπάρχουν ασθενείς τους οποίους πρέπει να βρούμε πώς θα τους βοηθήσουμε και, φυσικά, πώς θα στηρίξουμε τις τοπικές κοινωνίες και θα απελευθερώσουμε τα νησιά από το μίσος και τη ρητορική διχασμού που αναπτύσσεται. Χρειάζονται ειδικά προγράμματα, αντιλαμβανόμαστε, γιατί είχαμε την τύχη να επισκεφθούμε τη Μόρια πολύ πρόσφατα και γνωρίζουμε πλήρως την αγωνία και των κατοίκων του νησιού. Εκεί χρειάζεται ειδικό πλαίσιο που θα βοηθήσει τα παιδιά τα οποία έχουν έρθει από την Τουρκιά κι έχουν περάσει στη Λέσβο να ενταχθούν στις τοπικές κοινωνίες ή στην κοινωνική ζωή. Οι υπόλοιποι να έρθουν στην ηπειρωτική Ελλάδα με τρόπο ο οποίος προβλέπεται από τις Συμφωνίες. Αυτό πρέπει να γίνει άμεσα. Δεν μπορούν να συνεχίσουν να υφίστανται τέτοιες συνθήκες στα νησιά μας, δε μπορεί να κλείνει τα μάτια η κυβέρνηση σε μία πραγματικότητα εξαιρετικά σκληρή.

Best Of

Η Ντόρα για τον Παύλο Μπακογιάννη: “Σαν να μην πέρασε μια μέρα”

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Με ανάρτηση στους προσωπικούς λογαριασμούς της στα...

Κικίλιας: Πρόσθετη στήριξη στους Έλληνες πολίτες και στα ελληνικά νοικοκυριά, ιδίως σε μία τόσο κρίσιμη περίοδο

Για τις συμφωνίες που επιτεύχθηκαν στο πλαίσιο της στρατηγικής...

Οι νίκες που κατέγραψε η Βόζεμπεργκ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Η ομάδα των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας,...

Στην Ευρωβουλή και πάλι η Καϊλή, αν… πάρει μεταγραφή

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Τα σενάρια για ενδεχόμενη «μεταγραφή» της Εύας...
spot_img

Newsletter

spot_img

Δείτε επίσης...

Nations League: Τελικός για την πρώτη θέση στη Βουδαπέστη

Ουγγαρία-Ιταλία με πολλές στοιχηματικές επιλογές από το Pamestoixima.gr   Ποιος θα...

Μονομαχία Mega-ΑΝΤ1 για την πρώτη θέση στο δυναμικό κοινό την Κυριακή

Του Μανώλη Κομνηνού   Σε μια μονομαχία... από τα παλιά, ανάμεσα...

Ο Ζούλας κερδίζει το στοίχημα του «φρεσκαρίσματος» της ΕΡΤ

Του Μανώλη Κομνηνού   Παρά τα προβλήματα και τις δυσκολίες του...

Η Ντόρα για τον Παύλο Μπακογιάννη: “Σαν να μην πέρασε μια μέρα”

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Με ανάρτηση στους προσωπικούς λογαριασμούς της στα...

Οι Ιταλοί εξεγέρθηκαν για τη φτωχοποίηση της ζωής τους, αλλά οι Βρυξέλλες αγωνιούν για τις… κυρώσεις κατά της Ρωσίας

Του Νίκου Φυλάγγελου   Όταν είσαι μέρος του προβλήματος, δεν μπορείς...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Nations League: Τελικός για την πρώτη θέση στη Βουδαπέστη

Ουγγαρία-Ιταλία με πολλές στοιχηματικές επιλογές από το Pamestoixima.gr   Ποιος θα το περίμενε όταν έγινε, πέρσι τον Δεκέμβριο, η κλήρωση του Nations League ότι σε όμιλο...

Μονομαχία Mega-ΑΝΤ1 για την πρώτη θέση στο δυναμικό κοινό την Κυριακή

Του Μανώλη Κομνηνού   Σε μια μονομαχία... από τα παλιά, ανάμεσα στο Mega και τον ΑΝΤ1, εξελίχτηκε η κορυφή στο δυναμικό κοινό, για τις ενημερωτικές εκπομπές...

Ο Ζούλας κερδίζει το στοίχημα του «φρεσκαρίσματος» της ΕΡΤ

Του Μανώλη Κομνηνού   Παρά τα προβλήματα και τις δυσκολίες του προηγούμενου διαστήματος, ο Κωνσταντίνος Ζούλας φαίνεται να κερδίζει το στοίχημα του «φρεσκαρίσματος» της ΕΡΤ, που...