Φ. Κρανιδιώτης: Να μπει τέρμα στην ηττοπάθεια, και να ανακτήσουμε την πατρίδα μας


 
Γράφει ο Φαήλος Κρανιδιώτης
Πηγή: εφημερίδα “Δημοκρατία”
 
Ο παπάς για να παιχτεί σωστά θέλει τρία τραπουλόχαρτα, παπατζή, αβανταδόρους, τουτέστιν αυτούς που παριστάνουν πως ποντάρουν και κερδίζουν, ώστε να «μασήσει» η κοροϊδάρα, τσιλιαδόρους, ώστε να μη φορέσουν άπαντες βραχιόλια και φυσικά απαιτείται το βασικό προαπαιτούμενο, το κορόιδο. Oλη η μηχανή στήνεται για χάρη του, για να τον ξαφρίσουν. Ο δε παπάς, ήτοι το τραπουλόχαρτο με τη φιγούρα, είναι πάντα ένα.
Προχθές για πρώτη φορά είδαμε τη μηχανή αυτή να δουλεύει όχι σε μία γωνιά της Πειραιώς αλλά στο ίδιο το Μαξίμου, με 10.000 παπάδες, τους οποίους δεν ρώτησε κανείς, λες και είναι παιγνιόχαρτα, και 10.000.000 κορόιδα, τα οποία ψήφισαν για να σκιστεί το Μνημόνιο και τελικώς κονομήσανε «Βόρεια Μακεδονία», τις ύβρεις ως «φασίστες» γιατί αντιδρούν, επίθεση στο Εθνικό Σχολείο, κανά εκατομμύριο λαθρομετανάστες στους τσαντιρομαχαλάδες και σε διαμερίσματα πληρωμένα κομπλέ με προγράμματα επιδοτούμενου ισλαμικού εποικισμού και τώρα εκπαραθύρωση 10.000 ιερέων από το κράτος, για να πάει η Εκκλησία στο περιθώριο και να προσληφθούν στη θέση τους 10.000 πιθανοί ψηφοφόροι του Φίλη, του Καρανίκα και του απέθαντου Τσακ Νόρις – Κωνσταντινέα. Δεν ξέρω πώς ο ροκαμπιλάς πρωθυπουργός μας έφερε βόλτα τον Μακαριότατο. Ξέρω το αποτέλεσμα του «πέτσινου» χαρτιού που τράβηξε ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας.
Η συμφωνία του με την κυβέρνηση έχει δύο στόχους. Αφενός την υλοποίηση της αριστερής ονείρωξης, στο πλαίσιο του αφελληνισμού και της αποχριστιανοποίησης της χώρας, να μειωθεί δραστικά η επιρροή της Εκκλησίας και να αποκοπεί από το κράτος, κι αφετέρου οι μηδενιστές μνημονιακοί δοσατζήδες των δανειστών να βάλουν χέρι σε μεγάλο μέρος της εκκλησιαστικής περιουσίας, ώστε να ενταχθεί και αυτή στα λάφυρα των ξένων μέσω άλλου ενός Υπερταμείου.
Πρώτο θύμα, ο απλός παπάς, που παύει να έχει πλέον την προστασία του δημοσίου υπαλλήλου. Πλέον θα εξαρτάται από τη βούληση κάθε μητροπολίτη. Και υπάρχουν μητροπολίτες αγωνιστές του Εθνους και της Ορθοδοξίας, αλλά υπάρχουν και εξαρτώμενοι, εκβιαζόμενοι, που πολιτεύονται με ισορροπίες και απ’ το πολύ νερό στο κρασί τους δεν υπάρχει πια σταγόνα αντίστασης. Ο απλός παπάς του χωριού και της συνοικιακής ενορίας είναι άλλος ένας άγνωστος στρατιώτης, ένας ακοίμητος φρουρός της εθνικής μας ταυτότητας. Διότι αυτό είναι η Εκκλησία, συνδημιουργός του Εθνους και Κιβωτός της ταυτότητάς του.
Εάν εγώ τώρα γράφω αυτά κι εσείς με διαβάζετε σε αυτή τη γλώσσα και έχουμε αμφότεροι την ενσυναίσθηση πως ανήκουμε στο Εθνος των Ελλήνων, το χρωστάμε σε Πατριάρχες και επισκόπους αλλά πρωτίστως και πάνω απ’ όλα στους χιλιάδες παπάδες μας, που, όταν επί αιώνες δεν είχαμε κράτος, κρατήσανε τη γλώσσα και τη συνοχή μας και σήκωσαν το αόρατο κυκλώπειο τείχος της Ορθοδοξίας, που μας φύλαξε από τον καθολικό εξισλαμισμό και τον αφανισμό. Αλλιώς θα είχαμε γίνει κι εμείς εξωμότες, σαν τον Ερντογάν ή τον Ράμα.
Η πονηρή αυτή συμφωνία θα οδηγήσει σε ακόμη μεγαλύτερη εξάρτηση την Εκκλησία και κυρίως θα ακυρώσει τον δημοκρατικό χαρακτήρα της Εκκλησίας μας, φορέας της οποίας είναι πρωτίστως ο απλός παπάς.
Περαιτέρω ανοίγει τον δρόμο για ακόμη μεγαλύτερη περιθωριοποίηση, με τη σχεδόν βέβαιη συνέχιση του προγράμματος πολιτισμικού μαρξισμού της αποτυχημένης μνημονιακής αριστεράς, ώστε να αποχριστιανοποιηθούν και αφελληνιστούν η Διοίκηση, η Παιδεία και να μετατραπεί η χώρα στο απέραντο hot spot, που ονειρεύονται τούτοι δω οι Βαλκάνιοι ανακυκλωμένοι μπολσεβίκοι, που μπορεί να γίνανε οδαλίσκες των Γερμανών, αλλά προσπαθούν να ρεφάρουν «επαναστατικώς», ξεχαρβαλώνοντας το Εθνος, την ταυτότητά του, το κράτος και τα σύνορά του.
Μας αρέσει, δεν μας αρέσει, όταν έρθει η ώρα, γιατί θα έρθει σαν κύμα που ψηλώνει, θα πρέπει να διώξουμε όχι μόνο πράξεις αλλά και τις σάπιες ιδέες τους. Θα χρειαστεί νέο Ιδιώνυμο, να απολύσουμε χιλιάδες επίορκους, να τσακίσουμε τα δίκτυα του Σόρος και των δωσιλόγων του στην Πατρίδα, να κλείσουμε τα πανεπιστήμια και να τα επανιδρύσουμε με νέο διδακτικό προσωπικό και μόνιμη αστυνομική παρουσία εντός τους. Τα ημίμετρα, η ανοχή και οι ανόητες ενοχές μάς οδήγησαν σε αυτήν τη σουρεαλιστική κατρακύλα. Πρέπει να μπει τέρμα στην ηττοπάθεια και να ανακτήσουμε την Πατρίδα μας…

Best Of

Οι διαδοχικές γκάφες και τα διαδοχικά… mea culpa του Κασσελάκη

Όσο περισσότερο εκτίθεται στον δημόσιο βίο, τόσο περισσότερο θολώνει...

Ο αμετροεπής Λοβέρδος νομίζει ότι μπορεί να διαγράψει από την Ιστορία τον (κανονικό) Ανδρέα

Για την προνομιακή και ανεξήγητη προβολή από τα συστημικά...

Μητσοτάκης: Έχουμε τη δύναμη να διαπραγματευτούμε το καλύτερο για τους Έλληνες

Ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης...

ΕΛΙΑΜΕΠ και Παπαστράτος συνεχίζουν τη συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης

Τις κρίσιμες πτυχές της κλιματικής αλλαγής, της «πράσινης μετάβασης»...

Newsletter

spot_img

Δείτε επίσης...

Η (εκλογική) απόσυρση των (παθιασμένων)… χορηγών του Ζελένσκι

Η ζωή έχει πάντα τις απαντήσεις της. Και φροντίζει...

Οι διαδοχικές γκάφες και τα διαδοχικά… mea culpa του Κασσελάκη

Όσο περισσότερο εκτίθεται στον δημόσιο βίο, τόσο περισσότερο θολώνει...

Η (ιστορική) υποχρέωση των (τελευταίων) Παπανδρέου να… απαλλάξουν το ΠΑΣΟΚ από τον Ανδρουλάκη

Η επιλογή του Νίκου Παπανδρέου να εκτεθεί στον στίβο...

Το 14% που… έκοψε τα γέλια του Μπάιντεν

Οι αφορμές που έχει ο Τζο Μπάιντεν για να...

Ο Μυτιληναίος έλεγε πάντα (άβολες) αλήθειες

Στο πάνελ στο οποίο βρέθηκε μαζί με τον Δημήτρη...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Η (εκλογική) απόσυρση των (παθιασμένων)… χορηγών του Ζελένσκι

Η ζωή έχει πάντα τις απαντήσεις της. Και φροντίζει να δίνει πάντα τις απαντήσεις της. Ο Τζο Μπάιντεν και ο Ρίσι Σούνακ, για τους...

Οι διαδοχικές γκάφες και τα διαδοχικά… mea culpa του Κασσελάκη

Όσο περισσότερο εκτίθεται στον δημόσιο βίο, τόσο περισσότερο θολώνει η εικόνα του. Ο Στέφανος Κασσελάκης υπέπεσε στην αναμενόμενη παγίδα του αυτοθαυμασμού, και της καταχώρησής...

Η (ιστορική) υποχρέωση των (τελευταίων) Παπανδρέου να… απαλλάξουν το ΠΑΣΟΚ από τον Ανδρουλάκη

Η επιλογή του Νίκου Παπανδρέου να εκτεθεί στον στίβο της πολιτικής, αιφνιδίασε όσους πιστεύαμε ότι ο Γιώργος, ο ΓΑΠ... της καρδιάς μας και των...