Φώφη Γεννηματά: Το Κίνημα Αλλαγής θα είναι ο καταλύτης της λύτρωσης των Ελλήνων


 
Σημεία Συνέντευξης Φώφης Γεννηματά, Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής στον τηλεοπτικό σταθμό Σκαϊ και στην εκπομπή «Αταίριαστοι»  με τους δημοσιογράφους Χ. Κούτρα και Γ. Ντσούνο.
Σηκώνουμε τη σημαία της ανάκτησης της αξιοπρέπειας των συνταξιούχων
Η χώρα είναι εγκλωβισμένη και από τις βαριές δεσμεύσεις που έχει αναλάβει αυτή η Κυβέρνηση, αλλά και από την ανικανότητά της.
Με το Νόμο Κατρούγκαλου περιέκοψαν όλες τις νέες συντάξεις, κατέστρεψαν τις συντάξεις χηρείας, έκοψαν τις παλιές συντάξεις με επιπλέον νόμο και τώρα έρχονται και λένε ότι μάλλον από όλα αυτά θα μπορέσουμε να γλυτώσουμε το ένα προσωρινά, κόβοντας και κάποια από τα αντίμετρα, με βάση τα οποία ψηφίσθηκε το Μεσοπρόθεσμο πέρυσι.
Κοροϊδεύουν, φτωχοποιούν τους συνταξιούχους και τους κρατούν σε μια τεράστια εκκρεμότητα. Κάθε φορά που δεν θα μπορούν να φτάσουν το πλεόνασμα του 3,5%, στο στόχαστρο θα μπαίνουν οι παλιοί συνταξιούχοι;
Εμείς δεν συζητάμε την αναβολή της περικοπής των συντάξεων διότι πρόκειται για κοροϊδία. Ζητάμε την οριστική ακύρωση του μέτρου.
Ζητάμε τη ριζική αλλαγή του Νόμου Κατρούγκαλου γιατί δεν εξασφαλίζει τη βιωσιμότητα του Ασφαλιστικού και φτωχοποιεί όλους τους συνταξιούχους. Επομένως δεν αρκεί να σταματήσει η περικοπή μόνο στις παλιές συντάξεις.
Σηκώνουμε τη σημαία της ανάκτησης της αξιοπρέπειας των συνταξιούχων
Το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ θα είναι ο καταλύτης της λύτρωσης.
Έχω ζητήσει εδώ και καιρό εκλογές. Ανάπτυξη δεν υπάρχει, επενδύσεις δεν έρχονται. Χρειάζεται σχέδιο για να προχωρήσουμε και όχι αυτό το τοξικό και δηλητηριώδες κλίμα που δημιουργεί αυτό το δίπολο ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ. Βλέπουμε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ να μονομαχούν στο κενό. Μετά από 10 χρόνια θυσίες, πρέπει να βρεθεί λύση. Απέναντι σε αυτή την κατάσταση χρειάζεται λύτρωση. Το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ θα είναι ο καταλύτης της λύτρωσης.
Ο κόσμος ξέρει  ότι οι καλύτερες μέρες που έζησε ήταν επί ΠΑΣΟΚ
Ο κ. Τσίπρας με την πολιτική του έχει γίνει ο μεγάλος χορηγός της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη.  Ξεπλένει τις ευθύνες της ΝΔ στην τετραετία 2004-9.
Κι έχουν το θράσος να κατηγορούν το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ, που επέδειξε ήθος και σταθερότητα και έβαλε πλάτη για να σταθεί η χώρα όρθια.
Προσπαθούν 10 χρόνια να πείσουν ότι για ό,τι ζούμε σήμερα στη χώρα φταίει το κακό ΠΑΣΟΚ. Ο κόσμος γνωρίζει κατά βάθος ότι οι καλύτερες μέρες που έζησε σε αυτόν τόπο ήταν επί ΠΑΣΟΚ. Και σιγά σιγά θα αποκατασταθεί η αλήθεια.
Η λύση αυτή την ώρα για τη χώρα είναι Κυβέρνηση συνεργασίας με την ευρύτερη δυνατή πλειοψηφία.
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρέπει να μείνει απέξω και να πετά πέτρες ξανά στην εθνική προσπάθεια
Η άνοδος του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ  ΑΛΛΑΓΗΣ έχει αρχίσει και αποτυπώνεται στις δημοσκοπήσεις
Η άνοδος του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ έχει αρχίσει και αποτυπώνεται και στις δημοσκοπήσεις.
Περιοδεύω σε όλη την Ελλάδα και οι πολίτες μας ανοίγουν με αγάπη την πόρτα τους, μας ακούν.
Ο ΣΥΡΙΖΑ γίνεται ουρά του Κινήματος Αλλαγής στην αυτοδιοίκηση
Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει δικά μας πρόσωπα στις τοπικές κοινωνίες για τις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές γιατί δεν έχουν δικά τους στελέχη να κατεβάσουν!  Ο ΣΥΡΙΖΑ γίνεται ουρά του Κινήματος Αλλαγής στην αυτοδιοίκηση.
Παρά το γεγονός ότι ο Γιάννος Παπαντωνίου από το 2007 δεν ανήκει στο κόμμα σας, τι λέτε γι αυτή την υπόθεση;
Αυτό που λέμε εμείς είναι όλα στο φως. Διαφάνεια για τους πάντες και παντού, χωρίς καμία εξαίρεση. Έχουμε εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη και πιστεύουμε ότι οι λειτουργοί της δεν θα λάβουν υπόψη τους τα μηνύματα των υπουργών αυτής της Κυβέρνησης που λένε ότι για να κερδίσουν εκλογές πρέπει να βάλουν κάποιον φυλακή. Παράλληλα πιστεύουμε ότι οι Εισαγγελείς θα διερευνήσουν άμεσα τους διαλόγους στο Υπουργικό Συμβούλιο για την κακοδιαχείριση των μυστικών συμβουλίων και τα βρώμικα χέρια των υπουργών.
Αυτός ο ετερόκλητος συνεταιρισμός τρίζει
Δεν ήξερε λέει ο κ. Κοτζιάς ότι στο Εμείς περιλαμβάνεται ο Καμμένος. Δεν ήξερε, δεν ρώταγε; Του απάντησε ο κ. Τσίπρας ότι το δικό του Εμείς περιλαμβάνει τον ίδιο και τον ακροδεξιό του συνεταίρο. Όλοι οι άλλοι είναι για κατανάλωση . Συμμαχία για την εξουσία.
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτός ο ετερόκλητος συνεταιρισμός τρίζει . Έχουν αποκλίνουσες  εκλογικές επιδιώξεις που καθηλώνουν και τη χώρα.
Χρειάζεται πολιτική αλλαγή και αλλαγή πολιτικής.
Δεν υπάρχει σωσίβιο γι αυτήν την Κυβέρνηση
Δεν υπάρχει σωσίβιο γι αυτήν την Κυβέρνηση στο ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ
Από αυτή τη Βουλή δεν μπορεί να προκύψει κυβέρνηση πλειοψηφίας με προοδευτικό πρόσημο.
Εργαλειοποίηση και του Συντάγματος. Πολλές οι φούσκες του Πρωθυπουργού που ξεφούσκωσαν
Χρόνια τώρα επαναλαμβάνει ότι ξεκινά η Συνταγματική Αναθεώρηση και ακόμη τίποτα. Τον προκαλέσαμε πριν από μήνες να συμφωνήσουμε έστω σε μια μίνι αναθεώρηση, αλλά δεν ανταποκρίθηκε. Τώρα λέει θα την επαναφέρει για να αλλάξει την ατζέντα. Εργαλειοποίηση και του Συντάγματος. Πολλές οι φούσκες του Πρωθυπουργού που ξεφούσκωσαν.
Απογοήτευση κυρίως για τους νέους που θέλουν τη χώρα να αλλάζει.
Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει γίνει το πιο παλιό από το παλιό.
Κρατά τις στρεβλώσεις του παρελθόντος , αρκεί να τις χρησιμοποιεί προς όφελος του στην εξουσία.
Η χώρα χρειάζεται νέα διακυβέρνηση
Η χώρα χρειάζεται νέα διακυβέρνηση, με επανάσταση στο κράτος, ανάπτυξη στις περιφέρειες, όλες τις παραγωγικές δυνάμεις της χώρας να μπουν μπροστά. Από μόνες τους οι αγορές που λέει ο κ. Μητσοτάκης δεν αρκούν και με τις ιδεοληψίες Τσίπρα η χώρα δεν προχωρά.
Όσο δεν παίρνει μπροστά η ανάπτυξη θα τρώμε τις σάρκες μας και θα ψάχνουμε την επόμενη ομάδα στόχο.
* Για την παρέμβαση των νέων στο γραφείο υπ. Παιδείας Γαβρόγλου
Αυτή τη στιγμή οι νέοι που έχουν μείνει στην Ελλάδα αγωνιούν για το αν τα πτυχία τους θα έχουν αντίκρισμα. Απέναντι στην ανοχή της Κυβέρνησης στη βία και στην ανομία, περιμένω να δω ένα πραγματικό κίνημα που να εκφράζει και την πλειοψηφία των φοιτητών, αλλά και την Πανεπιστημιακή κοινότητα να αντιδρά. Περιμένω τον ίδιο τον πρύτανη να αντιδράσει. Σήμερα ο Έλληνας δεν αισθάνεται ασφαλής ούτε στο σπίτι του, ούτε στην γειτονιά του, ούτε για τα παιδιά του στα πανεπιστήμια. Απέναντι στην ανοχή της Κυβέρνησης , στην ανομία και στα γκέτο πρέπει να υπάρξει αντίδραση. Αφύπνιση από τους πολίτες. Κανένα πολιτικό κόμμα μόνο του δεν μπορεί να κάνει τις μεγάλες αλλαγές. Εμείς αυτό φωνάζουμε στο ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ.

Best Of

Κώστας Μπακογιάννης: Να γιορτάσουμε την πιο λαμπερή εποχή του χρόνου

38 ημέρες, 129 γειτονιές, 10 χριστουγεννιάτικα χωριά, περισσότερες από...

Η υπογραφή της Όλγας Κεφαλογιάννη στην περαιτέρω στήριξη της κοινωνίας

Υπεγράφη από την Υπουργό Τουρισμού, κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη, η...

Χατζηδάκης: Είμαστε αποφασισμένοι να αντιμετωπίσουμε παθογένειες δεκαετιών

«Ακούμε κάθε εύλογη παρατήρηση, αλλά στο τέλος υπάρχει και...

Κασσελάκης: Η αλήθεια είναι με το μέρος μας

Ομιλία του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανου...

Newsletter

spot_img

Δείτε επίσης...

Μονοψήφια ποσοστά για τον ΣΚΑΪ, στην πρωινή ενημερωτική ζώνη

Του Μανώλη Κομνηνού   Κάτω από το ψυχολογικό και ουσιαστικό όριο...

Κατερίνα Παναγοπούλου: Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων εκπροσωπείς ένα κανάλι, ένα σύνολο ανθρώπων

Του Μανώλη Κομνηνού   Η Κατερίνα Παναγοπούλου παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα...

Η επιστολική ψήφος σε μια χώρα… εθισμένη στη συνωμοσιολογία

Η χώρα στην οποία το αυτονόητο γίνεται είδηση, ειδικά...

Το δίδυμο που θα μπορούσε να… απαλλάξει την Αμερική από Μπάιντεν και Τραμπ

Για το debate ων Κυβερνητών, που φιλοξένησε το Fox...

Καλύτερα να διχάζεις, παρά να περνάς… απαρατήρητος

Στη σκιά του θανάτου του Χένρι Κίσινγκερ, μια σειρά...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Μονοψήφια ποσοστά για τον ΣΚΑΪ, στην πρωινή ενημερωτική ζώνη

Του Μανώλη Κομνηνού   Κάτω από το ψυχολογικό και ουσιαστικό όριο του 10% έπεσε για ακόμη μια φορά τη φετινή τηλεοπτική σεζόν η πρωινή ενημερωτική ζώνη...

Κατερίνα Παναγοπούλου: Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων εκπροσωπείς ένα κανάλι, ένα σύνολο ανθρώπων

Του Μανώλη Κομνηνού   Η Κατερίνα Παναγοπούλου παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα "Απογευματινή" και τη δημοσιογράφο Σπυριδούλα Τριάντου. Η παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Mega μίλησε για...

Η επιστολική ψήφος σε μια χώρα… εθισμένη στη συνωμοσιολογία

Η χώρα στην οποία το αυτονόητο γίνεται είδηση, ειδικά με την εκκρεμότητα της πολυετούς καθυστέρησης. Η χώρα μας φυσικά. Ο.... εξυπνότερος λαός του κόσμου είχε...