• 18 Ιανουαρίου, 2021

Τ. Καραμήτσος: Η κυβέρνηση δεν καταλαβαίνει ότι, αυτά που κάνει σήμερα, θα τα υποστεί πολύ σύντομα


 
Γράφει ο Τάσος Καραμήτσος
Πηγή: protothema.gr
 
Από πού να το πιάσεις και πού να το αφήσεις το πράγμα πλέον όπως εξελίσσεται – όπου «το πράγμα» βάλτε την εικόνα της χώρας. Μία μαφιόζικη δολοφονία την εβδομάδα κοσμεί τις πρώτες ειδήσεις στα media.

Η Ελλάδα θυμίζει πλέον «Κολομβία των Βαλκανίων», όπως λέει και ο Μπόνιος στο site του kourdistoportocali! Είναι ο νόμος Παρασκευόπουλου που γέμισε την πιάτσα εγκληματίες, είναι η διάλυση της διοικητικής πυραμίδας της Αστυνομίας, όπως και της Πυροσβεστικής, που έστειλε στον τάφο 100 άτομα από την πυρκαγιά στο Μάτι το καλοκαίρι; Τόσκας, Τσίπρας, τώρα Γεροβασίλη. Ούτε μια κουβέντα δεν ακούσαμε για τον πόλεμο των συμμοριών που γίνεται μέρα μεσημέρι μπροστά στα μάτια των πολιτών. Κοιτάνε άφωνοι μπράβους και συμμορίες να τσακώνονται για τη μοιρασιά στα ναρκωτικά, την προστασία μαγαζιών και την πορνεία. Με ή χωρίς Αστυνομία; Ο,τι θέλετε, πιστέψτε.
ΕΡΤ, μαλλιοτραβήγματα ανίκανων κομματικών στελεχών, ανύπαρκτες τηλεθεάσεις πλην των ποδοσφαιρικών αγώνων των συμπαθών κατά τα άλλα ομάδων της Λαμίας και του Απόλλωνα που κοστίζουν κατά μέσο όρο τριπλάσια ποσά από εκείνα που δείχνουν τα ιδιωτικά κανάλια μεταξύ της Ρέαλ και της Μπαρτσελόνα. Πιάστηκαν και μεταξύ τους στην κυβέρνηση και, αντί να καθαρίσουν αυτόν που εμπνεύστηκε όλο αυτό το άθλιο και πανάκριβο κατασκεύασμα, παραίτησαν κάτι φουκαράδες που έβαλαν για διοίκηση.

Κομπίνες στις τράπεζες με ελληνικά POS στην Κίνα, μόλις δύο μήνες μετά τη διεθνή απάτη της Folli Follie που μας εξέθεσε ανεπανόρθωτα σε όλο τον κόσμο.
Μετανάστες έρχονται ακόμη στην Ελλάδα, αυτή τη φορά και από τον Εβρο, αλλά, παρά τα 1,6 δισ. ευρώ που μας έδωσαν οι Ευρωπαίοι, τους έχουμε να ζουν σαν αδέσποτα σκυλιά. Η Αμυγδαλέζα φαντάζει σήμερα πεντάστερο ξενοδοχείο.

Φόροι, κατασχέσεις σπιτιών και λογαριασμών, πολυφοροδιαφυγή και λιγοστές επενδύσεις πλην του τουρισμού, που αναγεννήθηκε από μόνος του και όχι επειδή το κράτος έκανε κάτι γι’ αυτόν.
Τοξικό πολιτικό σκηνικό, όπου πλησιάζοντας στις εκλογές η κυβέρνηση δεν μιλάει για τις επιτυχίες της, αλλά σκάβει τον λάκκο των αντιπάλων της. Το πάθος για την εξουσία, η αλαζονεία και η ψύχωση στην ιδέα ότι του χρόνου τέτοια εποχή δεν θα είναι στις καρέκλες τους δεν τους αφήνουν να δουν το απλό και ξεκάθαρο: ότι αυτά που κάνουν σήμερα θα τα υποστούν πολύ σύντομα. Οι διώκτες θα γίνουν διωκόμενοι. Και αυτό θα είναι πολύ κακό και άχρηστο για τη χώρα, αλλά σιγά που θα τους αφήσουν οι άλλοι. Οταν σπέρνεις το κακό, έρχεται κάποτε η ώρα που θα σου γυρίσει μπούμερανγκ.
Μη σας κάνει εντύπωση, λοιπόν, στη σημερινή Ελλάδα που ακόμα και οι Αλβανοί γείτονές μας δεν δίνουν ένα νεκρό παλικάρι να το θάψουν οι γονείς του. Ο,τι κι αν έκανε, νεκρός είναι. Από την αρχαιότητα, ακόμα και στον πόλεμο, αντάλλασσαν τους νεκρούς χωρίς προσκόμματα.

Υστερόγραφα Team

Υστερόγραφα Team

Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Διαβάστε Ακόμα...