Το… δώρο επετείου που (θα) έκανε η Ζωή Κωνσταντοπούλου στον Αλέξη Τσίπρα

 
Της Μαρίκας Λυσιάνθη
 
Ο πειρασμός της φαντασίας είναι μεγάλος και μη διαχειρισιμός. Καθώς συμπληρώνονται τέσσερα χρόνια από την επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ στις βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου του 2015, είναι εύλογο να αναρωτηθεί κανείς τι… δώρο επετείου θα έστελνε σήμερα η Ζωή Κωνσταντοπούλου στον Αλέξη Τσίπρα.
Οι δυο πρωταγωνιστές της μικρής ιστορίας μας, συνθέτουν ένα εξαιρετικά ενδεικτικό μωσαϊκό παραδείγματος. Ο Πρωθυπουργός, με αντισυμβατική διαδρομή, κατάφερε να ηγηθεί του ΣΥΡΙΖΑ να κερδίσει τον Αντώνη Σαμαρά και τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη σε δυο εκλογικές αναμετρήσεις, και τελικά να ηγηθεί, όχι μόνο της μακροβιότερης, αλλά της… ανθεκτικότερης κυβέρνησης της μνημονιακής περιόδου.
Κάτι που αποδείχτηκε πρόσφατα με την… οριζόντια διάλυση Κοινοβουλευτικών Ομάδων, και την προσέλκυση ανεξαρτητοποιημένων βουλετών με φόντο τη συγκρότηση ενός “προοδευτικού πόλου”, απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Η πρώην Πρόεδρος της Βουλής από την άλλη, ως κόρη του Νίκου Κωνσταντόπουλου, γεννήθηκε στα… σαλόνια. Για να ηγηθεί τελικά της μεγάλης σύγκρουσης, την εποχή της υπογραφής του 3ου Μνημονίου, να δημιουργήσει την Πλεύση Ελευθερίας, και έκτοτε να… πατάει πέτρες στη τζαμαρία.
Ένα αταίριαστο δίδυμο. Που ωστόσο, βγάζει ειδήσεις και προκαλεί το ενδιαφέρον. Αν τους βλέπαμε και σε debate…

Written by Μαρίκα Λυσιάνθη

Η Μαρίκα Λυσιάνθη είναι ψυχολόγος