Το Twitter εξήγησε στη Γιάννα ότι… οι εποχές άλλαξαν

Του Νίκου Φυλάγγελου

 

Οι εποχές αλλάζουν με ταχύτατους ρυθμούς. Και όποιος αδυνατεί να παρακολουθήσει την ταχύτητα των ρυθμών, μένει πίσω. Η εικόνα της Γιάννας Αγγελοπούλου στην Επιτροπή Ελλάδα 2021, είχε από την πρώτη στιγμή προβληματικά στοιχεία.

Τίποτα δεν θύμιζε την αύρα και την αίσθηση υπεροχής των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 2004, την επιτυχία των οποίων πιστώθηκε σχεδόν αποκλειστικά η Γιάννα Αγγελοπούλου. Με το πείσμα, το όραμα και τις ικανότητές της.

Σήμερα, τίποτα δεν θυμίζει εκείνη τη Γιάννα Αγγελοπούλου. Η Επιτροπή έχει κινηθεί από την αρχή… πλαδαρά, και σε πλείστες περιπτώσεις, είτε με τις δημόσιες πρωτοβουλίες της είτε με… συζητήσιμες απόψεις μελών της, έχει απασχολήσει αρνητικά τη δημοσιότητα.

Φυσικά, για την κοινωνία δεν υπάρχει καμία Επιτροπή. Η Γιάννα υπάρχει. Η δική της υστεροφημία λοιπόν τσαλακώθηκε με την “χαμηλή πτήση” αυτής της προσπάθειας. Το βίντεο του Σαββόπουλου, που έγινε viral για τους… λάθος λόγους, ήρθε να βάλει την… υπογραφή στο σχετικό συμπέρασμα.

Το Twitter, με την αμεσότητα της δυνατότητας διαμόρφωσης ατζέντας από απλούς χρήστες, και όχι εμμονικούς ή κακοπληρωμένα τρολ, ήρθε να της εξηγήσει, με “επώδυνο” τρόπο, ότι οι εποχές άλλαξαν.

Και η Γιάννα Αγγελοπούλου δεν κατάφερε να βρει το κατάλληλο μείγμα οράματος, προσπάθειας και ομάδας, για να μην μείνει πίσω…

Written by

Ο Νίκος Φυλάγγελος είναι πολιτικός αναλυτής