• 16 Ιανουαρίου, 2021

Το χρήμα ως… παράσταση νίκης για τον Λευκό Οίκο

 Το χρήμα ως… παράσταση νίκης για τον Λευκό Οίκο

Της Μαρίκας Λυσιάνθη

 

Μπουτ-ετζ-ετζ… Έτσι το γράφει ο ίδιος στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter. Για να το καταλάβουμε, να το εμπεδώσουμε και να το… αγκαλιάσουμε.

Ο 38χρονος Πιτ Μπούτετζετζ κατάφερε να κεφαλαιοποιήσει τις εντυπώσεις από τη νίκη του στην Αϊόβα, μέσα σε μερικές μόλις μέρες. Στο debate του Νιού Χαμσάιρ, σχεδόν… όλοι οι υπόλοιποι συσπειρώθηκαν απέναντί του. Στις δημοσκοπήσεις, έχει θεματική άνοδο, έπεται οριακά του Μπέρνι Σάντερς, και μπορεί να προσδοκά βάσιμα ότι θα… κλέψει και δεύτερη Πολιτεία-κλειδί, στην κούρσα για το προεδρικό χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος.

Κυρίως και πάνω από όλα όμως… μιλάει το χρήμα. Μετά τη νίκη του στην Αϊόβα, ο πρώην δήμαρχος του Σάουθ Μπεντ της Ιντιάνα συγκέντρωσε περισσότερα από εκατομμύρια δολάρια σε χορηγίες. Και ως γνωστόν, οι ισχυροί του χρήματος σπανίως κάνουν λάθος, όταν ποντάρουν την περιουσία τους σε έναν πολιτικό.

Αν διορθώσει και την… μακριά και αγαπημένοι σχέση του με την κοινότητα των Αφρο-Αμερικανών, ίσως έχουμε ήδη μπροστά μας τον… 45ο Πρόεδρο των ΗΠΑ.

Μαρίκα Λυσιάνθη

Μαρίκα Λυσιάνθη

Η Μαρίκα Λυσιάνθη είναι ψυχολόγος

Διαβάστε Ακόμα...