Το σενάριο… τρόμου για τους Δημοκρατικούς, με επανάληψη του 2016

Της Κονδυλίας Ορτανσίου

 

Στο Δημοκρατικό Κόμμα, η ανησυχία περισσεύει το τελευταίο διάστημα. Η σαρωτική επέλαση του Τζο Μπάιντεν στις δημοσκοπήσεις φρέναρε, ο Ντόναλντ Τραμπ “μαζεύει” τη διαφορά σε παναμερικανικό επίπεδο, και μια σειρά από ποιοτικά στοιχεία, σε συνδυασμό με τα ευρήματα σε Πολιτείες-κλειδιά, δείχνουν ότι βρίσκεται υπό διαμόρφωση ένα μωσαϊκό… θρίλερ για τη μάχη της 3ης Νοεμβρίου.

Πολιτικοί αναλυτές στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού μιλούν ήδη, διστακτικά, για επανάληψη του 2016. Ένα σενάριο… τρόμου για τους Δημοκρατικούς, με τον Τζο Μπάιντεν να επικρατεί του Ντόναλντ Τραμπ στη λαϊκή ψήφο, ακριβώς όπως έκανε πριν από τέσσερα χρόνια η Χίλαρι Κλίντον, αλλά τους Ρεπουμπλικανούς να συγκροτούν προεδρική πλειοψηφία στο Κολλέγιο των Εκλεκτόρων.

Το επιτελείο του κόμματος του Αβραάμ Λίνκολν δείχνει να το… διαπράττει εκ νέου, με μεθοδική παρασκηνιακή δουλειά μηνών σε Πολιτείες-κλειδιά. Το μεγάλο ερώτημα είναι αν, η διαφορά υπέρ του Τζο Μπάιντεν στη λαϊκή ψήφο θα είναι τόοσ μεγάλη ώστε… οι ζυμώσεις να μην αρκούν.

Written by

Η Κονδυλία Ορτανσίου είναι συγγραφέας