Το «μεγάλο μυστήριο» με Στουρνάρα

Πηγή: εφημερίδα “Παρασκήνιο”

 

Το μέλλον του Γιάννη Στουρνάρα, είναι ένα από τα θέματα που αρχίζουν να κάνουν με αυξανόμενη συχνότητα την εμφάνισή τους σε πολιτικές και δημοσιογραφικές παρασκηνιακές συζητήσεις, το τελευταίο διάστημα.

 

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας είναι από τους παραδοσιακούς… συνομιλητές του «συστήματος», αν σκεφτεί κανείς ότι σεργιανίζει στον δημόσιο βίο, σε πολιτικές και οικονομικές θέσεις ευθύνης, από το μακρινό 1995.

 

Με την κυβέρνηση Μητσοτάκη λοιπόν, αρκετοί περίμεναν ότι ο Γιάννης Στουρνάρας θα διεκδικούσε και θα είχε κεντρικό ρόλο. Είτε με την ανανέωση της θητείας του στην Τράπεζα της Ελλάδας, είτε με την ανάληψη κάποιου άλλου ρόλου, που θα τον διατηρούσε στον προσκήνιο.

 

Το τελευταίο διάστημα… άσπονδοί φίλοι του διαδίδουν σενάρια για «αποστρατεία» του Γιάννη Στουρνάρα, κάτι φυσικά που μένει να αποδειχθεί στην πράξη, από τη γεωμετρική εξέλιξη των γεγονότων.

 

Το βέβαιο ωστόσο είναι ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δείξει πως, το «νέο ξεκίνημα» της χώρας υπό τη δική του ηγεσία, συνοδεύεται από στελέχη που είχαν τη μικρότερη δυνατή έκθεση στα κοινά τα προηγούμενα χρόνια. Και επομένως, μπορούν να ενσαρκώσουν αποτελεσματικότερα το όραμα του Πρωθυπουργού για εθνική επανεκκίνηση.

Written by Υστερόγραφα Team

Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι