Το μήνυμα που έστειλε ο Τραμπ από την Πενσιλβάνια για τις Ενδιάμεσες Εκλογές


 
Του Φρίξου Παλαιολόγου
 
Από την Πενσιβλάνια την Πολιτεία που, πριν από δυο χρόνα “κλείδωσε” για λογαριασμό του την προεδρική πλειοψηφία στο Κολλέγιο των Εκλεκτόρων, ο Ντόναλντ Τραμπ έστειλε το προσωπικό, πολιτικό μήνυμά του για τις Ενδιάμεσες Εκλογές.
Ο σημερινός ένοικος του Λευκού Οίκου πραγματοποίησε ακόμη μια μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση, επιβεβαιώνοντας την εκτίμηση ότι, διατηρεί προνομιακή σχέση με την κοινωνική βάση των Ρεπουμπλικανών, θέλησε ωστόσο να κινητοποιήσει τους ψηφοφόρους του κόμματος, ενόψει των Ενδιάμεσων Εκλογών του Νοεμβρίου.
“Αυτές οι εκλογές αφορούν την οικογένειά σας, τις αξίες σας και τον τύπο της χώρας που θέλετε να αφήσετε στα παιδιά σας”, είπε ο Ντόναλντ Τραμπ, σημειώνοντας με νόημα ότι, στην περίπτωση κατά την οποία οι Δημοκρατικοί ανατρέψουν τις σημερινές πολιτικές ισορροπίες, και ανακτήσουν τον έλεγχο της πλειοψηφίας των δυο Σωμάτων του Κογκρέσου, της Γερουσίας και της Βουλής των Αντιπροσώπων, θα επιτεθούν στην Προεδρία του και τον ίδιο.
Γι’ αυτό και ζήτησε από τους ψηφοφόρους του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος να λειτουργήσουν ως… ασπίδα, προσερχόμενοι μαζικά στις κάλπες του Νοεμβρίου.

Written by

Ο Φρίξος Παλαιολόγος είναι δημοσιογράφος, πολιτικός αναλυτής