• 24 Οκτωβρίου, 2020

Το κόστος του μίσους. Το Twitter "ενοχοποιεί" τον Τραμπ για την κουλτούρα που "γέννησε" τα… τρομο-δέματα


 
Του Κυριάκου Βελισσάριου
 
Ο Τζεφ Ζούκερ δεν μάσησε τα λόγια του. Στη σκιά της ανησυχίας που προκλήθηκε στις ΗΠΑ, από την αποστολή τρομο-δεμάτων σε πολιτικούς αλλά και ΜΜΕ, το αφεντικό του CNN κατηγόρησε ευθέως τον Ντόναλντ Τραμπ ότι, με τη ρητορική του κατά των ΜΜΕ και των πολιτικών αντιπάλων του, καλλιέργησε την κουλτούρα μίσους στην αμερικανική κοινωνία.
Το CNN έχει διαρκές, ανοικτό μέτωπο με τον Λευκό Οίκο, με τον Ντόναλντ Τραμπ προσωπικά να εξαπολύει συχνές επιθέσεις κατά του δικτύου, περιγράφοντάς το ως… Clinton News Network.
Σύμφωνα με τον Τζεφ Ζούκερ, η Αμερική πρέπει να θωρακίσει τη Δημοκρατία της απέναντι σε τέτοια φαινόμενα, και το πολιτικό σύστημα να προστατεύσει την Ουάσινγκτον και τους Θεσμούς.
Ο Ντόναλντ Τραμπ έβγαλε ένα από τα… συνήθη διαγγέλματά του, υποστηρίζοντας ότι, ο ίδιος και η κυβέρνησή του θα κάνουν τα πάντα για να εμπεδωθεί αίσθημα ασφαλείας στις ΗΠΑ, ενώ οι αντιδράσεις, ειδικά από το πολιτικό προσωπικό των ΗΠΑ, ήταν έντονες.
Τρομο-δέματα εστάλησαν μεταξύ άλλων, στις οικογένειες Κλίντον και Ομπάμα, στον Τζο Μπάιντεν, τον Τζον Μπρέναν, πρώην διοικητή της CIA, τον Έρικ Χόλντερ, πρώην Υπουργό Δικαιοσύνης και Γενικό Εισαγγελέα και στο CNN.
Στο Twitter μάλιστα, δημιουργήθηκε και το σχετικό hashtag #MAGABomber, κατηγορώντας ευθέως τον σημερινό ένοικο του Λευκού Οίκου, για την κουλτούρα μίσους που καλλιεργήθηκε στην Αμερική.
Δείτε τις σχετικές αναρτήσεις στο Twitter:
 

Κυριάκος Βελισσάριος

Κυριάκος Βελισσάριος

Ο Κυριάκος Βελισσάριος είναι πολιτικός επιστήμονας και αναλυτής

Διαβάστε Ακόμα...