• 24 Νοεμβρίου, 2020

Το βιβλίο Κοτζιά για τη Συμφωνία των Πρεσπών… ανοίγει θέματα


 
 
Πηγή: εφημερίδα “Παρασκήνιο”
 
Το βιβλίο που θα παρουσιάσει το επόμενο διάστημα ο Νίκος Κοτζιάς, για την ουσία αλλά και τα παρασκήνια της Συμφωνίας των Πρεσπών, αναμένεται να ανοίξει μια σειρά από… θέματα.
 
Όχι μόνο για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά συνολικά για το πολιτικό σύστημα, καθώς επαναφέρει στην επικαιρότητα μια παράμετρο που, εν πολλοίς καθόρισε το εκλογικό αποτέλεσμα της 7ης Ιουλίου.
 
Ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών, με τη γνωστή… πληθωρικότητά του, δεν ανήκει στην κατηγορία εκείνων που κρατούν ισορροπίες. Το είχε δείξει άλλωστε και εντός Βουλής, κατά τη συζήτηση της Συμφωνίας των Πρεσπών, όταν άρχισε να μοιράζει αποχαρακτηρισμένα «απόρρητα» έγγραφα για πολιτικούς αντιπάλους του.
 
Το πρωταρχικό ενδιαφέρον εστιάζει στο… πώς θα αντιμετωπίσει στο βιβλίο του ο Νίκος Κοτζιάς τον Αλέξη Τσίπρα, μετά και το επεισοδιακό πολιτικό διαζύγιο που είχαν. Καθώς βεβαίως, και το κατά πόσο θα ανοίξει το κεφάλαιο «διεθνείς πιέσεις», αναφορικά με τον ρόλο άλλων χωρών στην προετοιμασία και τελική υπογραφή της Συμφωνίας, σε συνδυασμό φυσικά με τη στάση της τότε Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και σημερινής κυβέρνησης.

Υστερόγραφα Team

Υστερόγραφα Team

Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Διαβάστε Ακόμα...