• 29 Οκτωβρίου, 2020

Τι ακριβώς… σχεδιάζει το ζεύγος Ομπάμα;


 
Του Κυριάκου Βελισσάριου
 
Η ερώτηση του τίτλου δεν είναι ρητορική.
Στον απόηχο των Ενδιάμεσων Εκλογών, και της “μισής νίκης” του Δημοκρατικού Κόμματος, με την ανάκτηση της πλειοψηφίας στη Βουλή των Αντιπροσώπων, μια μάχη στην οποία, ο Μπαράκ Ομπάμα είχε ενεργή και καθοριστική συμμετοχή, η Μισέλ Ομπάμα, με την παρουσίαση της αυτοβιογραφίας “Becoming”, έχει γίνει talk of the town στα social media.
Όλοι ενθαρρύνουν την πρώην Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ να κάνει το επόμενο, μεγάλο βήμα, να εμπλακεί στην κεντρική πολιτική, και να διεδικήσει τον Λευκό Οίκο, στις προεδρικές εκλογές του 2020.
Άλλοι, περισσότερο… υποψιασμένοι, τη φαντάζονται σε ένα ψηφοδέλτιο-όνειρο με τον Μπέτο Ο’ Ρουρκ, τον “νέο Κένεντι”, εκτιμώντας ότι, απέναντι σε έναν τέτοιο συνδυασμό, ο Ντόναλντ Τραμπ και οι Ρεπουμπλικανοί θα έχασαν τη μάχη των προεδρικών εκλογών… από τα αποδυτήρια.
Η ίδια η Μισέλ Ομπάμα ξεκαθαρίζει ότι, δεν τη ενδιαφέρει η πολιτική, και δεν σκοπεύει να θέσει υποψηφιότητα για την Προεδρία των ΗΠΑ.
Η… περιρρέουσα ατμόσφαιρα ωστόσο, άλλα δείχνει.
Όπως και η έκπληξη της παρουσίας του Μπαράκ Ομπάμα σε μια από τις πρόσφατες παρουσιάσεις του βιβλίου της Μισέλ, με την ίδια να κάνει την παρακάτω ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό της στο Twitter:
 

Κυριάκος Βελισσάριος

Κυριάκος Βελισσάριος

Ο Κυριάκος Βελισσάριος είναι πολιτικός επιστήμονας και αναλυτής

Διαβάστε Ακόμα...