• 24 Οκτωβρίου, 2020

Τα “μπερδεμένα” μηνύματα των δημοσκοπήσεων στις ΗΠΑ

 Τα “μπερδεμένα” μηνύματα των δημοσκοπήσεων στις ΗΠΑ

Της Κονδυλίας Ορτανσίου

 

Στο Οβάλ Γραφείο χαμογελούν ήδη με νόημα. Όχι επειδή βλέπουν μια μεγάλη ανατροπή υπέρ του Ντόναλντ Τραμπ στις δημοσκοπήσεις οι οποίες διενεργούνται μετά από τα Συνέδρια των δυο κομμάτων. Αλλά επειδή οι μετρήσεις στέλνουν “μπερδεμένα” μηνύματα, κάτι που διευκολύνει τη δική τους ρητορική περί… “σιωπηλής πλειοψηφίας”.

Οι πρώτες μετρήσεις που διενεργήθηκαν μετά το Συνέδριο των Ρεπουμπλικανών, δείχνουν τον Ντόναλντ Τραμπ να “μαζεύει” τη διαφορά, η οποία είχε χαώδεις διαστάσεις το προηγούμενο διάστημα. Η διαφορά δεν πέφτει υπερβολικά, αλλά όντως συρρικνώνεται.

Τις τελευταίες 24 ώρες, δημοσιεύτηκαν στοιχεία από 6 δημοσκοπήσεις, που εμφανίζουν όλες τον Τζο Μπάιντεν με προβάδισμα 7%-11%. Σε όλες καταγράφεται μείωση της ψαλίδας, από 3%-5%.

Η ουσία ωστόσο βρίσκεται αλλού. Ο Ντόναλντ Τραμπ μειώνει περισσότερο τη διαφορά, όχι σε παναμερικανικό επίπεδο, αλλά σε Πολιτείες-κλειδιά, που θα κρίνουν και τη συγκρότηση προεδρικής πλειοψηφίας στο Κολλέγιο των Εκλεκτόρων. Όπως στην Πενσιλβάνια, τη Μινεσότα, το Ουισκόνσιν, τη Φλόριντα και το Μίσιγκαν.

Τα επιτελεία και των δυο υποψηφίων προβλέπουν σκληρή μάχη ως το τέλος, επομένως… θρίλερ. Και όλοι θυμόμαστε τι συνέβη το 2016…

Κονδυλία Ορτανσίου

Κονδυλία Ορτανσίου

Η Κονδυλία Ορτανσίου είναι συγγραφέας

Διαβάστε Ακόμα...