Τα διεθνή… αλλιώς, στο Open, με τη Μαρία Ανδρικάκη


 
Του Μανώλη Κομνηνού
 
Τα διεθνή είναι από τα πλέον δύσκολα, σύνθετα και απαιτητικά ρεπορτάζ στα ΜΜΕ, εφόσον φυσικά αποφασίσει κάποιος να ασχοληθεί εις βάθος, αντί να παριστάνει τον… διεθνολόγο-μεταφραστή.
Δυστυχώς, τα δείγματα γραφής στα ελληνικά, κάθε άλλο παρά θετικά είναι, καθώς ειδικά στα χρόνια της κρίσης, αντί να αρχίσουμε να ενδιαφερόμαστε περισσότερο για όσα συμβαίνουν εκτός συνόρων, και εκ των πραγμάτων επηρεάζουν και καθορίζουν το δικό μας παρόν και μέλλον, κλειστήκαμε στο… χωράφι μας.
Το Open, που κάνει τα πρώτα βήματά του, επιχειρώντας να αποκτήσει ταυτότητα, και να κερδίσει προϊόντος του χρόνου την εμπιστοσύνη και προτίμηση των τηλεθεατών, δείχνει να μην προσπερνά τα διεθνή, αλλά να εστιάζει σε αυτά.
Από νωρίς το πρωί, τόσο στην εκπομπή της Αμαλίας Κάτζου και του Βαγγέλη Γιακουμή, όσο και σε εκείνη του Ιορδάνη Χασαπόπουλου και του Γιάννη Σαραντάκου που ακολουθεί, η Μαρία Ανδρικάκη ήταν εκείνη που επιμελήθηκε… αλλιώς, την ατζέντα των διεθνών θεμάτων, με στόχο να προσεγγίσει τις εξελίξεις από άλλη οπτική.
 
 
 

Written by Μανώλης Κομνηνός

Ο Μανώλης Κομνηνός είναι δημοσιογράφος