• Νοέμβριος 21, 2019

Στην Αμερική, οι δημοσκοπήσεις… πέφτουν μέσα. "Μισή χαρά" για Ρεπουμπλικανούς (Γερουσία) και Δημοκρατικούς (Βουλή των Αντιπροσώπων), χαμόγελα για Τραμπ

 Στην Αμερική, οι δημοσκοπήσεις… πέφτουν μέσα. "Μισή χαρά" για Ρεπουμπλικανούς (Γερουσία) και Δημοκρατικούς (Βουλή των Αντιπροσώπων), χαμόγελα για Τραμπ


 
Της Κατιάνας Ναυπλιώτου
 
Σε αντίθεση με ό, τι συμβαίνει στις περισσότερες ευρωπαικές χώρες, και… κυρίως στην Ελλάδα, στην Αμερική, οι δημοσκοπήσεις… πέφτουν μέσα.
Όπως προέβλεπαν με συνέπεια οι μετρήσεις, οι Ενδιάμεσες Εκλογές στις ΗΠΑ προσέφεραν από… “μισή χαρά” στους Ρεπουμπλικανούς και τους Δημοκρατικούς, μαζί με χαμόγελα για τον Ντόναλντ Τραμπ και τον Λευκό Οίκο.
Μετά από 8 χρόνια, και τις Ενδιάμεσες Εκλογές του 2000, οι Δημοκρατικοί ανακτούν την πλειοψηφία στη Βουλή των Αντιπροσώπων, και έχουν έτσι την ευκαιρία να… κάνουν δύσκολη τη ζωή του Ντόναλντ Τραμπ για το δεύτερο μισό της θητείας του, μέχρι τις προεδρικές εκλογές του 2000.
Απ’ την άλλη, οι Ρεπουμπλικανοί διατηρούν τον έλεγχο της Γερουσίας, αυξάνοντας μάλιστα την πλειοψηφία τους, σε ένα αποτέλεσμα που δίνει στο Οβάλ Γραφείο επαρκή πολιτική επιχειρηματολογία για να… χαμογελάει, και να υποστηρίζει ότι, ο Ντόναλντ Τραμπ άντεξε, επιβάλλοντας τη δική του ατζέντα.
Στα αξιοσημείωτα της βραδιάς, η επανεκλογή του Τεντ Κρουζ στη Γερουσία, για λογαριασμό του Τέξας, καθώς ο “νέος Κένεντι”, Μπέτο Ο’ Ρουρκ, δεν κατάφερε οριακά, μια ιστορική πολιτική ανατροπή, μετά από 30 χρόνια, που οι Ρεπουμπλικανοί κατέχουν την έδρα.
Στη Γερουσία εξελέγη και ο Μιτ Ρόμνεϊ, για λογαριασμό της Γιούτα, υποψήφιος Πρόεδρος των ΗΠΑ απέναντι στον Μπαράκ Ομπάμα το 2012, και… εσωκομματικός αμφισβητίας του Ντόναλντ Τραμπ στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα.
Από τις πιο χαρακτηριστικές εικόνες της βραδιάς, το Empire State Building στα χρώματα της αμερικανικής σημαίας.

Κατιάνα Ναυπλιώτου

Κατιάνα Ναυπλιώτου

Η Κατιάνα Ναυπλιώτου είναι διεθνολόγος

Διαβάστε Ακόμα...