Στα μέτρα προφύλαξης κατά του κορονοϊού και η αποφυγή… ειδήσεων και ενημερωτικών εκπομπών

Του Νίκου Φυλάγγελου

 

Δεν θα έβλαπτε να έδειχναν, να δείχναμε όλοι περισσότερη γενναιότητα, αναφορικά με το πρόσωπο του τέρατος στον καθρέφτη της εθνικής κακοδαιμονίας, με αφορμή και την τραγική συνθήκη της πανδημίας του κορονοϊού.

Στα μέτρα προφύλαξης λοιπόν, θα πρέπει να συμπεριληφθεί και η “αυστηρή σύσταση”… αποφυγής ειδήσεων και ενημερωτικών εκπομπών στην τηλεόραση, που μας θυμίζει αυτή την περίοδο ότι υπάρχει και… παρακάτω, από τον ξεπεσμό των “οπτικών” ΜΜΕ την περίοδο της εθνικής τραγωδίας των Μνημονίων.

Η διάχυση του τρόμου, χωρίς… οίκτο, και φυσικά χωρίς να συνυπολογίζουν τη μόνιμη βλάβη που προκαλούν στο συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας. Δηλαδή τους πολίτες που, εφόσον με το καλό επιβιώσουν από την πανδημία του κορονοϊού και τον υγειονομικό κίνδυνο, θα κληθούν να συμβιώσουν με φοβίες και κατάθλιψη. Που θα τους έχουν προκαλέσει τα περισσότερα τηλεοπτικά κανάλια.

Ο λογαριασμός φυσικά επιστρέφεται καθημερινά από την κοινωνία στα τηλεοπτικά ΜΜΕ. Με την απαξίωση των ειδήσεων και των ενημερωτικών εκπομπών, τόσο με τη ραγδαία πτώση της τηλεθέασής τους, όσο και με τη συσσώρευση χλεύης και οργής στα social media.

Η ζημιά ωστόσο γίνεται. Και παγιώνει το “υποκείμενο νόσημα” της παρακμής.

Written by

Ο Νίκος Φυλάγγελος είναι πολιτικός αναλυτής